LIGUE 1

Παρί - Μαρσέιγ 2-1: Πήρε το τρίποντο στο Classique και αγγίζει το πρωτάθλημα

Ο Κιλιάν Εμπαπέ
Ο Κιλιάν Εμπαπέ © 2021 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έθελξε με την απόδοσή της παρόλα αυτά ήταν καλύτερη από την Μαρσέιγ στο κλασικό ντέρμπι και πήρε τη νίκη με 2-1 στο Παρκ Ντε Πρενς, που της επέτρεψε να ξεφύγει 15 πόντους από την αντίπαλό της.

Το μεγάλο ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής της Ligue 1 βρήκε την Παρί Σεν Ζερμέν να χαμογελάει στο φινάλε, αφού αν και αντιμετώπισε αρκετές δυσκολιες απέναντι στην Μαρσέιγ, εντέλει επικράτησε με 2-1 στο Παρκ Ντε Πρενς και έκανε ένα ακόμα βήμα για να πανηγυρίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα τον τίτλο, με τη διαφορά τους από τους Μασσαλούς να φτάνει πλέον στους 15 βαθμούς.

Όλα τα γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, που ήταν και το διάστημα όπου παίχτηκε ουσιαστικά ποδόσφαιρο, με τον Τσαλέτα-Τσαρ να απαντάει στο γκολ του Νεϊμάρ αλλά τους Φωκαείς να μην έχουν απάντηση στο γκολ του Εμπαπέ στο 45+5' που σημειώθηκε από την άσπρη βούλα.

Το ματς

Η Παρί μπήκε με όρεξη στο ματς και μόλις στο 12ο λεπτό προηγήθηκε, με τον Βεράτι να βγάζει έξυπνη κάθετη πάσα από τα δεξιά και τον Νεϊμάρ να τρυπώνει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, για να νικήσει με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Λόπες (άστοχη η έξοδός του) και να κάνει το 1-0 με το 11ο γκολ του στη φετινή Ligue 1 (τα 8 μέσα στο 2022).

Το προβάδισμα ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ, με τους παίκτες του Σαμπαόλι να βρίσκουν την ισοφάριση από στημένη φάση και συγκεκριμένα μέσω εκτέλεσης κόρνερ στο 31', με τον Ντοναρούμα να αδυνατεί να απομακρύνει όπως και οι αμυντικοί του και τον Τσαλέτα-Τσαρ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.

Η συνέχεια βρήκε τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκει δύο φορές το δρόμο προς στα δίχτυα αλλά και τα δύο γκολ να μη μετρούν αφού υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, για να έρθει στο φινάλε του πρώτου μέρους το δεύτερο γκολ για τους πρωτευουσιάνους.

Μετά από σουτ του Νεϊμάρ που σταμάτησε στον αγκώνα του Ρονζιέ, η φάση ελέγχτηκε μέσω Var και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Εμπαπέ να μη λαθεύει και να κάνει το 2-1, με το 21ο γκολ του τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και το 7ο σε ντέρμπι με την Μαρσέιγ (ισοφάρισε τον Ιμπραχίμοβιτς στην κορυφή των σκόρερ στο συγκεκριμένο ματς).

Στο δεύτερο μέρος, όσοι ήλπιζαν να ανέβει το τέμπο και να κορυφωθεί η αγωνία διαψεύστηκαν, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά, την Μαρσέιγ να είναι εκείνη που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της (έκλεισε το ματς με ποσοστό 58% σε κατοχή μπάλας) και την Παρί να αδυνατεί να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες.

Ένα γκολ του Εμπαπέ από πλευράς Παρί και ένα του Σαλιμπά για λογαριασμό της Μαρσέιγ δεν μέτρησαν μετά από χρήση του VAR (αμφότεροι οι σκόρερ ήταν εκτεθειμένοι), με τον Ποτσετίνο να βάζει τον Σέρχιο Ράμος στο 88ο λεπτό για να παίξει άμυνα με τρεις και να κρατήσει το τρίποντο και να το πετυχαίνει, την ώρα που η Μαρσέιγ έμεινε με 1 μόνο νίκη στα 20 τελευταία ραντεβού της με τους πρωτευουσιάνους.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Περέιρα, Βεράτι (88' Ράμος) Ιντρίγσα Γκέιγ (81' Βαϊνάλντουμ), Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ (91' Ικάρντι)

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπες, Ρονζιέ (77' Λιρόλα), Σαλίμπα, Τσαλέτα-Τσαρ (90' Μπακαμπού), Πέρες, Γκεντουζί, Καμαρά, Πάπε Γκέιγ (81' Ντιένγκ), Ουντέρ (46' Αρίτ), Παγέτ, Ζέρσον

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ