ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Παρί: Η UEFA αθώωσε τον Αλ Κελαϊφί και τιμώρησε τον Λεονάρντο για την επίθεση στους διαιτητές κόντρα στη Ρεάλ

PSG's sports director Leonardo, left, talks with PSG President Nasser Al-Khelaifi during a training session at the Paris Saint-Germain training ground in Saint Germain-en-Laye, west of Paris, Monday Sept.27, 2021. PSG will play Manchester City Tuesday in a Champions League Group A soccer match. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's sports director Leonardo, left, talks with PSG President Nasser Al-Khelaifi during a training session at the Paris Saint-Germain training ground in Saint Germain-en-Laye, west of Paris, Monday Sept.27, 2021. PSG will play Manchester City Tuesday in a Champions League Group A soccer match. (AP Photo/Michel Euler) © 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Η έρευνα της επίθεσης του προέδρου της Παρί και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, Νασέρ αλ Κελαϊφί, στους διαιτητές του αγώνα με τη Ρεάλ τον Μάρτιο δεν είχε αποτέλεσμα, αφού η ομοσπονδία τιμώρησε μόνο τον Λεονάρντο.

Το πειθαρχικό σώμα της UEFA χρειάστηκε πάνω από τρεις μήνες για να καταλήξει σε απόφαση σχετικά με το ντου του προέδρου της Παρί, Νασέλ αλ Κελαϊφί, στο δωμάτιο των διαιτητών του εκτός έδρας αγώνα με την Παρί για τη φάση των 16 του Champions League κόντρα στη Ρεάλ.

Ο Καταριανός παράγοντας, ο οποίος αποτελεί και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, κατέβηκε από τα επίσημα στα αποδυτήρια ουρλιάζοντας και έψαχνε τους διαιτητές. Σύμφωνα με ορισμένα ρεπορτάζ Ισπανών δημοσιογράφων, έφτασε σε σημείο να κλοτσήσει και την πόρτα ενός δωματίου όπου πίστευε ότι ήταν το καμαράκι των διαιτητών, αλλά τελικά ήταν το γραφείο ενός αξιωματούχου της Ρεάλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Marca, ο Αλ Κελαϊφί δεν δίστασε μέχρι και να απειλήσει υπάλληλο των "μερένγκες για τη σωματική του ακεραιότητα. Όντας σε έξαλλη κατάσταση -κι ενώ χρειάστηκε να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να τον καθησυχάσουν- όπως αναφέρεται ο εν λόγω υπάλληλος ξεκίνησε να τον βιντεοσκοπεί, καταγράφοντας τα όσα εκτυλίσσονταν. Όταν αυτό όμως, έπεσε στην αντίληψή του προέδρου της Παρί κατευθύνθηκε προς το μέρος του, φωνάζοντας: "θα σε σκοτώσω". Αργότερα, ο αθλητικός διευθυντής των Παριζιάνων, Λεονάρντο, ζήτησε να διαγραφεί το υλικό που υπήρχε στο κινητό του υπαλλήλου της Ρεάλ.

Ο παρατηρητής αγώνα έγραψε στην έκθεσή του ότι "ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της Παρί επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά και επιχείρησαν να μπουν στα αποδυτήρια των διαιτητών. Όταν ο διαιτητής τους ζήτησε να αποχωρήσουν, μπλόκαραν την πόρτα και ο πρόεδρος εσκεμμένα χτύπησε το σημαιάκι ενός βοηθού και το έσπασε".

Παρ' όλα αυτά, η UEFA τιμώρησε μόνο τον Λεονάρντο, με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής, την οποία ίσως να μην εκτίσει ποτέ, αφού αποχώρησε από την Παρί προ ημερών. Ο Αλ Κελαϊφί κρίθηκε αθώος για τη συμπεριφορά του το βράδυ του αποκλεισμού της Παρί από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι περισσότερες υποθέσεις που εξετάστηκαν σε συνεδρίαση της 7ης και 8ης Ιουνίου αφορούν αγώνες του Μαΐου και καμία άλλη το Champions League ανδρών, αφού αυτές, ακόμα και του τελικού, είχαν κριθεί άμεσα. Η μοναδική πιο παλιά υπόθεση που εκδικάστηκε τώρα αφορά το Ανδόρα - Ελβετία του Νοεμβρίου 2021 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19 στις γυναίκες.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ CHAMPIONS LEAGUE UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ