ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραιτήθηκε και από την FIFA ο Κλαρκ μετά τα ρατσιστικά του σχόλια

Ο Γκρεγκ Κλαρκ ποζάρει στους δημοσιογράφους στο 43ο Κονγκρέσο της UEFA στις 7 Φεβρουαρίου του 2019 στην Ρώμη
Ο Γκρεγκ Κλαρκ στο 43ο Κονγκρέσο της UEFA AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Έπειτα από τηλεφώνημα του Γκρεγκ Κλαρκ με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο πρώην πρόεδρος της FA αποφάσισε να παραιτηθεί και από τον ρόλο του αντιπροέδρου της FIFA.

Την Τετάρτη (12/11) ο πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Κλαρκ, αποφάσισε να αποχωρίσει από τη θέση του προέδρου και να αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού ο Πίτερ ΜακΚόρμικ.

Αιτία μία ομιλία που έκανε ο 63χρονος επιχειρηματίας μπροστά σε ακροατήριο που απαρτιζόταν από μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, με τον Κλαρκ να χρησιμοποιεί τον όρο "έγχρωμοι ποδοσφαιριστές" που θεωρείται εξαιρετικά προσβλητική έκφραση στο Ηνωμένο Βασίλειο και να κατηγορεί επίσης τους γεννημένους στην Ασία ποδοσφαιριστές για έλλειψη επαγγελματισμού.

Ο Γκρεγκ Κλαρκ την Πέμπτη το πρωί παραιτήθηκε και από τον ρόλο του ως αντιπρόεδρος της FIFA, μετά πό ένα τηλεφώνημα που είχε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο Κλαρκ δήλωνε ότι θα παραμείνει στην θέση του μέχρι τον Μάρτιο, ωστόσο, τελικά τα δεδομένα άλλαξαν.

"Μετά από τηλεφώνημα το πρωί ανάμεσα στον πρόεδρο της UEFA και τον Γκρεγκ Κλαρκ, συμφώνησαν με την πρόταση του Κλαρκ να παραιτηθεί άμεσα από την θέση του ως εκπρόσωπος της UEFA στο συμβούλιο της FIFA" ανεφέρει η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ