ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Βελτιωμένος ως 100% στα playoffs

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Ζίβκοβιτς κόντρα στον Άρη
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Ζίβκοβιτς κόντρα στον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Η σύγκριση των αποτελεσμάτων του ΠΑΟΚ στους αγώνες των playoffs σε σχέση με αυτά της κανονικής περιόδου απέναντι στις ομάδες της πρώτης εξάδας δείχνει την μεγάλη διαφορά στην εικόνα του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ από την Κυριακή (12/5) και παρά την ήττα του από τον Ολυμπιακό εξασφάλισε και μαθηματικά τη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Βέβαια ως στόχος του Δικεφάλου η συγκεκριμένη θέση προέκυψε στη διάρκεια της σεζόν, όταν από νωρίς εξαντλήθηκαν όσες πιθανότητες υπήρχαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα οι εμφανίσεις του επέτρεψαν στους αντιπάλους του να έχουν δικές τους αξιώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διαδικασία των playoffs με συγκομιδή 47 βαθμών στο -5 από τον Άρη, στο -1 από την ΑΕΚ και με θετική διαφορά 3 και 5 βαθμών από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.

Ακόμη πιο ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην ειδική βαθμολογία των 6 πρώτων ομάδων από τα μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική περίοδο ο ΠΑΟΚ ήταν ο χειρότερος όλων έχοντας μόλις 10 βαθμούς συγκομιδή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 1-1

ΠΑΟΚ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 2-0

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ: 1-0

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 2-1

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 2-2

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 1-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ: 3-0

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΠΑΟΚ: 2-1

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ: 2-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ: 2-1

Στη διάρκεια των playoffs ο ΠΑΟΚ έδειξε τεράστια βελτίωση στη βαθμολογική του συγκομιδή. Πήρε, μια αγωνιστική πριν το τέλος, τους 17 βαθμούς από τους 27 που διεκδίκησε, με προοπτική εφόσον κερδίσει στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή να φτάσει στους 20.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ PLAYOFFS:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 3-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΠΑΟΚ:3-0

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ: 1-1

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2-0

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ: 0-1

ΠΑΟΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:0-0

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ: 0-1

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ: 2-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ: 1-0

ΠΑΟΚ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (ΚΥΡΙΑΚΗ 16/05)

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ

Πως μεταφράζεται σε ποσοστά η βελτίωση του Δικεφάλου στα ντέρμπι των playoffs; Από το 33.3% που είχε στην κανονική διάρκεια στους αγώνες με τους άλλους 5 της πρώτης εξάδας ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει ήδη στο 62.9% και μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του στο 66.6% αν κερδίσει και τον Αστέρα Τρίπολης.

Που οφείλεται η συγκεκριμένη βελτίωση; Κυρίως στην αποτελεσματικότητα που έδειξε στην ανασταλτική του λειτουργία. Με έναν ακόμη αγώνα να είναι σε εκκρεμότητα ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 10 γκολ, ίσο αριθμό τερμάτων με αυτά που πέτυχε στα αντίστοιχα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Η βελτίωση του στην άμυνα ωστόσο είναι εντυπωσιακή. Στα 10 παιχνίδια απέναντι στις ομάδες που αντιμετωπίζει στα playoffs ο Δικέφαλος είχε δεχθεί 17 γκολ, 1,7 ανά αγώνα ενώ στα 9 του μίνι- πρωταθλήματος έχει δεχθεί μόλις 6, σχεδόν τρεις φορές λιγότερα. Και ενώ στην κανονική περίοδο είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόνο στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολη στα πλέι οφ είχε 5 cleen sheet, κρατώντας στο "μηδέν" τους αντιπάλους του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ