ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: To what if με τον Μαρσέλο Σαράτσι

Ο Μαρσέλο Σαράτσι με τη φανέλα της Λειψίας στην αναμέτρηση με την Σάλτσμπουργκ για το Europa League
Ο Μαρσέλο Σαράτσι με τη φανέλα της Λειψίας στην αναμέτρηση με την Σάλτσμπουργκ για το Europa League © KERSTIN JOENSSON / AP IMAGES

Ένας από τους αριστερούς μπακ με τον οποίο ασχολήθηκε ο ΠΑΟΚ ήταν και ο Μαρσέλο Σαράτσι. Ο σοβαρός τραυματισμός όμως του Ουρουγουανού την περασμένη Παρασκευή σε φιλικό της Λειψίας, έβαλε χωρίς κάτι το περισσότερο την υπόθεση του οριστικά στον πάγο.

Ξεκάθαρα και απολύτως λογικά, τα πάντα ως προς την μεταγραφική επικαιρότητα – αλλά και προτεραιότητα – του ΠΑΟΚ έχουν επικεντρωθεί τις τελευταίες μέρες στον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο. Ο Ιταλός φαίνεται πως κάθε στιγμή που περνάει πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο να ντυθεί στ’ ασπρόμαυρα, ικανοποιώντας έτσι μια από τις μεγάλες επιθυμίες του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Κίνηση που εφόσον όπως όλα δείχνουν ολοκληρωθεί θα δώσει την σκυτάλη στην αναζήτηση ενός αριστερού μπακ, ο οποίος και αποτελεί επίσης βασικό ζητούμενο του μεταγραφικού σχεδιασμού των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Ράφα Σοάρες και Πέδρο Ρεμπόσο τα δύο ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες μέρες και βρίσκονται στη λίστα που έχουν εξετάσει και εξετάζουν ακόμη οι άνθρωποι του "δικεφάλου" για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση.

Λίστα πλούσια τόσο σε επίπεδο επιλογών όσο και… βαλαντίων. Μια από τις λύσεις που υπήρχαν μέχρι πριν λίγες μέρες στη συγκεκριμένη λίστα και σίγουρα μια από τις λύσεις που προέρχονταν από το – κλισέ μεν, αλλά εν προκειμένω δόκιμο – "πάνω ράφι" ήταν αυτή του Μαρσέλο Σαράτσι.

Διεθνής 23χρονος Ουρουγουανός, αγοράστηκε από τη Λειψία το καλοκαίρι του 2018 έναντι 12 εκατ. ευρώ, η μετάβαση όμως από τη Λατινική Αμερική (σ.σ. Ρίβερ Πλέιτ) στο κορυφαίο επίπεδο της Bundesliga αποδείχτηκε δύσκολη για τον Σαράτσι.

Έτσι προτιμήθηκε ο δανεισμός του για 1,5 χρόνο στη Γαλατασαράι, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο του 2020 ως και το τέλος της περασμένης σεζόν.

Buy out δεν είχαν τα "λιοντάρια" και ο Ουρουγουανός επέστρεψε στη Λειψία ώστε να ακολουθήσει την φετινή προετοιμασία της και να τσεκαριστεί από τον νέο τεχνικό, τον Αμερικάνο Τζέσι Μαρς.

Η αλήθεια είναι πως δεν φάνηκε να αλλάζει το στάτους του, αφού στα δύο φιλικά που έδωσαν οι δευτεραθλητές Γερμανίας, αγωνίστηκε και στα δύο ως αλλαγή, στο τέλος των παιχνιδιών. Και αυτό παρότι και στα δύο, οι "ταύροι" είχαν σημαντικές απουσίες.

Εξ ου και το τσεκάρισμα από διάφορες ομάδες των δεδομένων αναφορικά με έναν πιθανό νέο δανεισμό. Μεταξύ των συλλόγων λοιπόν που ψάχτηκαν ήταν και ο ΠΑΟΚ. Επ ουδενί εύκολη περίπτωση ο Σαράτσι, όχι φτηνή (1,35 εκατ. ευρώ οι ετήσιες απολαβές του), περιθώρια όμως σαφώς και υπήρχαν και τουλάχιστον εξετάστηκαν από πλευράς "δικεφάλου".

Οτιδήποτε όμως και αν θα μπορούσε να γίνει μπήκε αμετάκλητα στον πάγο, αφού στο δεύτερο φιλικό της Λειψίας, κόντρα στη Μονπελιέ την περασμένη Παρασκευή, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα, ο Σαράτσι τραυματίστηκε (κλώτσησε αέρα και το πόδι του κόλλησε στο χορτάρι), με την διάγνωση να υποδηλώνει ρήξη χιαστών και πολύμηνη απουσία του 23χρονου Ουρουγουανού, η επιστροφή του οποίου στα γήπεδα αναμένεται και εκτιμάται τους πρώτους μήνες του 2022.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ