THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Το θολό μέλλον των Ζαμπά - Μουργκ και ο ρυθμιστής Μίτριτσα

Ο Αλεξάντρου Μίτριτσα
Ο Αλεξάντρου Μίτριτσα INTIME

Ο Νίκολας Κουαλιάτα έρχεται Θεσσαλονίκη. Λουτσέσκου και Μπότο θέλουν παραμονή Μίτριτσα, αν το κόστος της προσαρμοστεί στον ρόλο που θα έχει τότε θα παραμείνει και θα αποκτηθεί ένας ακόμη μεσοεπιθετικός, διαφορετικά στην Τούμπα θα φτάσουν δύο επιπλέον, μιας και μέλλον για τους Ζαμπά και Μουργκ δεν διαφαίνεται.

Σε πλήρη εφαρμογή, ήδη, η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του ΠΑΟΚ. Το SPORT24 από τα μέσα Μαρτίου είχε ενημερώσει πως αυτός ήταν ολοκληρωμένος σε επίπεδο στόχων, θέσεων και προσώπων και το μόνο που απέμενε προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του ήταν διασαφήνιση του οικονομικού πλαισίου.

Αυτό έγινε και ήδη ο "δικέφαλος" έχει ολοκληρώσει τις πρώτες μεταγραφές του με τις συμφωνίες για τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό Νίκολας Κουαλιάτα και τον Νορβηγό στόπερ, Ιβαν Νάσμπεργκ να έχουν τελειώσει ουσιαστικά και μια τρίτη (πιθανότατα τερματοφύλακα) να είναι σε ανάλογο δρόμο. Στίγμα σαφές για την πρόθεση των υπευθύνων των Κυπελλούχων Ελλάδας να είναι διαμορφωμένο το ρόστερ ως - το πολύ - τις αρχές Ιουνίου.

Ειδικά ως προς την στελέχωση των θέσεων των μεσοεπιθετικών, ελέω και της προσθήκης του Κουαλιάτα, τα πράγματα είναι δεδομένα. Ο Ουρουγουανός υπολογίζεται ως επιτελικός μέσος, αλλά και ως "ψευτοεξτρέμ", έχοντας την ευχέρεια να παίξει και στο αριστερό άκρο (σε ρόλο Μπίσεσβαρ ή Καντουρί, με αναγωγή στο φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ).

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση της αναζήτησης είναι το πάντρεμα των χαρακτηριστικών των μεσοεπιθετικών που θα αποκτηθούν. Ο 23χρονος Ουρουγουανός διακρίνεται για την τεχνική του, τη δυνατότητα να κινείται μεταξύ των γραμμών, την ευστροφία στο παιχνίδι του. Κάτι, πάνω κάτω, που διακρίνει και αυτό του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Τα χαρακτηριστικά λοιπόν που απαιτούνται και αναζητούνται στους επόμενους μεσοεπιθετικούς που θα αποκτηθούν και θα στελεχώσουν την τετράδα της επόμενης σεζόν είναι η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητά τους στο κάθετο παιχνίδι, με ή χωρίς την μπάλα.

Δεν φαίνεται μέλλον για Ζαμπά και Μουργκ

Από τους υπάρχοντες, Μουργκ και Ζαμπά δεν πρόκειται να παραμείνουν στο ρόστερ. Ο Αυστριακός δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες, έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο και στον ΠΑΟΚ αναζητούν τρόπο προκειμένου να απαλλαγούν από αυτό.

Για τον Ζαμπά, το πρόβλημα είναι η… φερεγγυότητά του. Αναμφίβολο το ταλέντο του Βραζιλιάνου, το πακέτο όμως (όπως και οι ευκαιρίες που του έχουν δοθεί) δεν δικαιολογεί ούτε την επένδυση που έγινε με την αγορά του, ούτε κυρίως και τις 700.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως, ειδικά σε σχέση με την προσφορά και τον ρόλο του. Συνεπώς, ο 24χρονος Βραζιλιάνος έχει βγει στην βιτρίνα, με τις απαιτήσεις του "δικεφάλου" να είναι… συζητήσιμες (και ενδεικτικές της πρόθεσης να αποχωρήσει ο Ζαμπά) και με μίνιμουμ αποδεκτό όριο το 1 εκατ. ευρώ.

Το αν τώρα αντικατασταθούν από δύο ή από 1+1 εξαρτάται από τον Μίτριτσα. Για τον Ρουμάνο υπάρχει θετική άποψη και εισήγηση τόσο από τον Λουτσέσκου όσο και από τον Μπότο. Αμφότεροι τον θέλουν στο ρόστερ της επόμενης σεζόν με μια προϋπόθεση όμως: να προσαρμοστούν οι αποδοχές του (και το κόστος της ενδεχόμενης αγοράς του από τη New York City - αν και εφόσον χρειαστεί) στον ρόλο που θα έχει στο σύνολο.

Αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, τότε ο Ρουμάνος θα παραμείνει και θα αποκτηθεί άλλος ένας εξτρέμ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί εφικτό (είτε γιατί δεν θα βρεθεί συμφέρουσα συμφωνία με τη New York City, από την οποία έχει παραχωρηθεί δανεικός, είτε γιατί δεν θα δεχτεί ο ίδιος προσαρμογή στις απολαβές του), τότε θα αποκτηθούν δύο.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ