ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το "στοίχημα" των 26 εκατομμυρίων ευρώ

Tο σεντόνι του Champions League
Tο σεντόνι του Champions League MOTIONTEAM

Τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του ΠΑΟΚ σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Champions League είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα με τις δύο προκρίσεις σε βάρος της Μπεσίκτας και της Μπενφίκα.

Όλα στον ΠΑΟΚ κινούνται γύρω από το μεγάλο παιχνίδι με την Κράσνονταρ, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και αυτό διότι μέσα σε 90' (ή στην παράταση και αν χρειαστεί στα πέναλτι) ο ΠΑΟΚ διεκδικεί περισσότερα από 26.000.000 ευρώ.

Χρήματα που μπορούν όχι μόνο να αποτινάξουν μια και καλή το βραχνά του Financial Fair Play – το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που προσπάθησε να επιλύσει αυτό το καλοκαίρι ο Δικέφαλος, σύμφωνα με όσα είπε και στη συνέντευξη Τύπου ο Αμπέλ Φερέιρα -αλλά και να τον βοηθήσουν να κάνει ποιοτικές κινήσεις στις θέσεις που θεωρείται ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης.

Μια πρόκριση στους ομίλους του Champions League η παρθενική για την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα φέρει στα ταμεία της διπλάσια τουλάχιστον χρήματα από αυτά που έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα με τις δύο προκρίσεις επί της Μπεσίκτας και της Μπενφίκα και που υπολογίζονται σε περίπου 13.000.000 ευρώ.

Πως προκύπτουν τα έσοδα του Δικεφάλου; Το πριμ πρόκρισης που παίρνουν οι ομάδες για την είσοδο του στην φάση των ομίλων είναι 15.250.000 ευρώ αλλά δεν είναι τα μόνα που θα εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ αν αποκλείσει την Κράσνονταρ. Ο Δικέφαλος θα πάρει και μερίδιο 1.108.000 ευρώ ανάλογα με την θέση του στο ranking της UEFA και μάλιστα όχι της τελευταίας πενταετίας το οποίο καθορίζει και την θέση του στα γκρουπ δυναμικότητας, αλλά αυτό της τελευταία δεκαετίας που είναι σαφώς καλύτερο.

Σε περίπτωση πρόκρισης ο ΠΑΟΚ θα έχει τουλάχιστον το 9ο καλύτερο ranking που θα του φέρει στα ταμεία του επιπλέον 9.972.000 (1.108.000Χ9). Προσθέστε σε αυτά τα χρήματα και τουλάχιστον 1.125.000 από το market pool της Ελλάδας για να καταλήξετε στον «μαγικό αριθμό» των 26.347.000 ευρώ που θα είναι το ποσό που θα εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ μόνο με την πρόκριση στην χρυσοφόρα φάση των ομίλων του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πλάνο του Φερέιρα για την πρόκριση του ΠΑΟΚ
Ξεσηκωμός για την πρόκριση στον κόσμο του ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ