ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Γκαρσία για το βήμα πρόκρισης

Ο Πάμπλο Γκαρσία
Ο Πάμπλο Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Δυο ερωτήματα υπάρχουν στο πιθανό σχήμα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Αιντχόφεν, με τον Κρέσπο να έχει προβάδισμα για την θέση του αριστερού μπακ και τον Πάμπλο Γκαρσία να αποφασίζει την τελευταία στιγμή για τον ανασταλτικό χαφ.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ την Αϊντχόφεν, γνωρίζοντας πως με ένα θετικό αποτέλεσμα θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Ακόμη και μια ισοπαλία θα είναι σημαντική για το Δικέφαλο καθώς θα διατηρεί το +2 από τους Ολλανδούς δυο αγωνιστικές από το τέλος των ομίλων και με τον ΠΑΟΚ να έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ομόνοια στην Κύπρο και την Γρανάδα στην Τούμπα. Σε μια τέτοια περίπτωση η ομάδα του Γκαρσία θα χρειάζεται μάξιμουμ 4 βαθμούς για να προκριθεί.

Βέβαια ακόμη πιο σημαντική θα είναι μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί της PSV που ουσιαστικά θα στείλει από σήμερα τον ΠΑΟΚ στους 32 της διοργάνωσης, αφού θα του αρκεί 1 μόλις βαθμός στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του δεν κοιτά ούτε τη βαθμολογία και τα σενάρια πρόκρισης και πως την ενδιαφέρει μόνο η νίκη. "Δεν ξέρουμε την βαθμολογία, δεν ξέρουμε τίποτα. Έχουμε δύσκολο αντίπαλο, πρέπει να τα δώσουμε όλα και θέλουμε την νίκη" είπε ο Ουρουγουανός που δοκίμασε πολλά σχήματα τις προηγούμενες ημέρες για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Philips Stadion.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΚΡΕΣΠΟ

Με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο αμφίβολο μέχρι και προχθές και χωρίς αριστεροπόδαρο ακραίο αμυντικό (ο Γιαννούλης παραμένει στα πιτς και οι Περέιρα και Βιεϊρίνια δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων) σε αυτές τις δύο θέσεις ο Ουρουγουανός έκανε και τις περισσότερες δοκιμές.

Για την θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας δοκίμασε αναγκαστικά και σχήμα με το δεξιοπόδαρο Ροντρίγκο και το Ουαγκέ στα δεξιά, ωστόσο το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει με τον Βραζιλιάνο στην φυσική του θέση και τον Κρέσπο στα μπακ. Έτσι το δίδυμο των στόπερ μπροστά από τον Ζίβκοβιτς θα είναι ο Βαρέλα με τον Ίνγκασον.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Σβαμπ με τον Καντουρί είναι σίγουρο ότι θα πάρουν φανέλα βασικού και αναζητείται ο τρίτος, αυτός που θα έχει και τα πιο ανασταλτικά καθήκοντα. Αν ο Γκαρσία θεωρεί ότι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι στο 100% θα τον ξεκινήσει. Αν έχει αμφιβολίες τότε θα αναζητήσει λύσεις είτε στον Εσίτι είτε στον νεαρό Τσιγγάρα τον οποίο δοκίμασε στις προπονήσεις στην Θεσσαλονίκη.

Στην επίθεση τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα με τον Σβιντέρσκι στην κορυφή και τους Άντριγια Ζίβκοβιτς και Τζόλη στα άκρα.

TAGS ΠΑΟΚ EUROPA LEAGUE STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ