ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Φερέιρα για την πρόκριση

Oι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Κράσνονταρ
Oι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Κράσνονταρ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να αγωνιστεί με τους ίδιους 11 που ξεκίνησαν στο πρώτο ματς με την Κράσνονταρ με τον Αμπέλ Φερέιρα να προσπαθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη της ομάδας του να πετύχει γκολ, αλλά και να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Ζίβκοβιτς τους επικίνδυνους Ρώσους.

Ο Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζει ότι μετά το 2-1 υπέρ της Κράσνονταρ την περασμένη Τρίτη ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να σκοράρει οπωσδήποτε απέναντι στη ρωσική ομάδα για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Γνωρίζει επίσης ότι το έργο της ομάδας του θα γίνει πολύ περισσότερο εύκολο αν καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα της αρκεί και ένα γκολ για να σφραγίσει το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από όσα είπε και στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός δεν σκοπεύει να αλλάξει την τακτική που χρησιμοποίησε και ως ένα βαθμό λειτούργησε καλά στο πρώτο παιχνίδι στο Κράσνονταρ. Το ίδιο πλάνο, άλλωστε, έδωσε στον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα δύο προκρίσεις στην έδρα του, απέναντι σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα.

ΙΔΙΑ ΑΜΥΝΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι στιβαρός στην άμυνα του και να κρατήσει κοντά τις γραμμές του προκειμένου να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Ζίβκοβιτς τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που διαθέτει η ρωσική ομάδα. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να κάνει στο Κράσνονταρ, με εξαίρεση της δύο φάσες από τις οποίες προήλθαν τα γκολ των Ρώσων, το πέναλτι που έκανε ο Γιαννούλης στον Καμπελά και την κακή αντίδραση στην φάση στην οποία σκόραρε ο Κλάεσον.

Λογικά δεν αναμένονται αλλαγές στην μεσοαμυντική γραμμή του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στα στόπερ με Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη, τον Γιαννούλη αριστερά και τον Κρέσπο δεξιά. Μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς το δίδυμο των χαφ θα είναι οι Καντουρί και Σβαμπ με τον Αυστριακό να τονίζει χθες ότι η άμυνα θα είναι αυτή που θα δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

ΜΕ "ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΝΝΙΑΡΙ" ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Θεσσαλονίκης οφείλει να είναι περισσότερο αποτελεσματική στην επίθεση και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της δοθούν για να σκοράρει τα γκολ που απαιτούνται για ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Απέναντι σε μια ομάδα που όπως δήλωσε χθες ο προπονητής της Μουράντ Μουσάεφ δεν σκοπεύει να παίξει για να διαφυλάξει το μικρό της προβάδισμα αλλά για να πάρει τη νίκη, μοιάζει δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει χώρους για να επιτεθεί. Θα πρέπει ωστόσο να είναι περισσότερο… κυνικός σε σχέση με τον αγώνα στην Ρωσία, όπου άνοιξε το σκορ, είχε άλλες δυο ευκαιρίες να προηγηθεί με το χαμένο πέναλτι του Πέλκα και το δοκάρι του Ελ Καντουρί.

Προφανώς υπήρξε δίλημμα για τον Αμπέλ Φερέιρα για το αν θα επιλέξει και πάλι τριάδα στην επίθεση χωρίς καθαρόαιμο φορ με τους Άντριγια Ζίβκοβιτς, Πέλκα και Τζόλη να γίνονται "ψεύτικα εννιάρια" και να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης ή αν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο Αντόνιο Τσόλακ που είναι διαθέσιμος για το σημερινό παιχνίδι.

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΣΟΛΑΚ

Φαίνεται ότι η πρώτη επιλογή είναι αυτή που θα επικρατήσει και ο Κροάτης φορ θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, εκφράζοντας ένα plan B σε περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκει τα απαραίτητα γκολ για να πάρει την πάρει την πρόκριση.

Από εναλλακτικά πλάνα ο Αμπέλ Φερέιρα έχει δοκιμάσει πολλά και κυρίως αυτά που θα χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί να εγκαταλείψει την αρχική του τακτική προσέγγιση και να τα παίξει όλα για όλα. Για μια τέτοια περίπτωση έχει δοκιμάσει ακόμη και ένα φουλ επιθετικό σχήμα με τον Πέλκα σε θέση δεξιού ακραίου και τον Τσόλακ και στην κορυφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξεσηκωμός για την πρόκριση στον κόσμο του ΠΑΟΚ
Κρασνοντάρ: Αμφίβολος ο Μπεργκ για ΠΑΟΚ


TAGS ΠΑΟΚ CHAMPIONS LEAGUE ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ