ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τι ισχύει με τα συμβόλαια που λήγουν

Ο Γιασμίν Κούρτιτς με τον Νέλσον Ολιβέιρα
Ο Γιασμίν Κούρτιτς με τον Νέλσον Ολιβέιρα INTIME

Οι περιπτώσεις που απασχολούν ήδη τον ΠΑΟΚ, οι αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν μέχρι τον Ιανουάριο, αυτοί που θα περιμένουν το καλοκαίρι και ο "μονόδρομος" στην περίπτωση Ζαμπά.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να κινηθεί στην αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών και πως θα περιμένει ενίσχυση του ρόστερ που έχει στη διάθεση του τον επόμενο Γενάρη.

Με την μεταγραφική αναζήτηση να μην είναι πλέον προτεραιότητα στην ατζέντα του Ζοζέ Μπότο, το θέμα των συμβολαίων που λήγουν στο τέλος της σεζόν θα απασχολήσει ακόμη περισσότερο τον αθλητικό διευθυντή του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ έχει 10 περιπτώσεις παικτών που θα πρέπει να συζητήσουν τα συμβόλαια τους, οι οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν διαφορετικά.

Οι "παλιοί" και ο "νέος"

Για παράδειγμα υπάρχουν τα συμβόλαια των Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ που ανανεώθηκαν για έναν χρόνο το περασμένο καλοκαίρι και φυσικά κάθε συζήτηση με τους δυο έμπειρους ποδοσφαιριστές θα γίνει στο τέλος της σεζόν, ανάλογα με τη διάθεση και τις αντοχές του.

Το επόμενο καλοκαίρι εκπνέει το συμβόλαιο και του Χρήστου Ταλιχμανίδη. Ο νεαρός γκολκίπερ, που είχε πέρυσι 14 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ εντάσσεται στο πλαίσιο των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις Ακαδημίες και στο οποίους ο Δικέφαλος επενδύει για το μέλλον. Και μέσα σε αυτό θα γίνουν οι όποιες συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη υπάρχουν τα συμβόλαια στα οποία υπάρχει οψιόν για συνεργασία μιας επιπλέον αγωνιστικής περιόδου που και αυτά θα κριθούν λογικά το επόμενο καλοκαίρι. Τέτοιο συμβόλαιο είναι αυτό του Ομάρ Ελ Καντουρί που ανανεώθηκε τον Ιούλιο του 2021 για 2+1 χρόνια και του Μπράντον Τόμας που υπέγραψε το καλοκαίρι "σπαστό" διετές.

Σε αναμονή αποφάσεων για Ολιβέιρα

Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι σε αυτή την κατηγορία ανήκει το συμβόλαιο του Νέλσον Ολιβέιρα καθώς ο ΠΑΟΚ όταν τον απέκτησε ανακοίνωσε διετή συνεργασία ενώ οι πληροφορίες τότε, έκαναν λόγω για συμφωνία 2+1 ετών.

Όπως και να έχει για τον Πορτογάλο θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Ο έμπειρος φορ αυτό το διάστημα προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό έχοντας στην προσπάθεια του αυτή την στήριξη του προπονητή του.

Τον Ιανουάριο ωστόσο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αποκτήσει έναν ακόμη φορ – που αυτή την στιγμή με το πρόβλημα που έχει στο γκολ μοιάζει αναγκαίος- και τι θα κάνει με τον Νέλσον Ολιβέιρα ενόψει του καλοκαιριού. Μια απόφαση που θα παρθεί και με δεδομένο ότι ο Ολιβέιρα έχει ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια στον ΠΑΟΚ.

Οι δύο "δανεικοί" Κούρτιτς και Ντάντας

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Τούμπα ως δανεικοί. Ο Γιασμίν Κούρτιτς και Τιάγκο Ντάντας. Στη συμφωνία του ΠΑΟΚ για τον Πορτογάλο μέσο υπάρχει πρόβλεψη για την αγορά των δικαιωμάτων του ή ακόμη και για συνιδιοκτησία με την Μπενφίκα με 4 εκατομμύρια ευρώ ή 7 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Ντάντας δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει κάποια από τις δυο ρήτρες που έχουν οριστεί στο συμβόλαιο του δανεισμού του.

Η υπόθεση του Γιασμίν Κούρτιτς πέρασε από πολλά κύματα το περασμένο καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ ήταν εξ αρχής ξεκάθαρος στο αίτημα του πρώτου σκόρερ του, για νέο συμβόλαιο ότι δεν σκοπεύει να μπει σε μια τέτοια διαδικασία. Κάτι που οδήγησε τον έμπειρο Σλοβένο σε αναζήτηση εναλλακτικών από την Ιταλία.

Τελικά καμία από τις προτάσεις που δέχθηκε δεν τον ικανοποίησαν και αποδέχθηκε ότι δεν θα «εξαργυρώσει» την εκπληκτική περυσινή του σεζόν και πως θα ασχοληθεί με το μέλλον του το επόμενο καλοκαίρι.

Παραμένει η διαφορά με Αουγκούστο

Υπάρχουν δυο συμβόλαια που έχουν μπει στον τελευταίο χρόνο τους και που απασχολούν ήδη τους ανθρώπους του Δικεφάλου, με εντελώς διαφορετικό τρόπο, αυτά των δυο Βραζιλιάνων Ντόουγκλας Αουγκούστο και Λέο Ζαμπά.

Από την στιγμή που το καλοκαίρι δεν προέκυψε κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί για τον Αουγκούστο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις συζητήσεις με την πλευρά του ποδοσφαιριστή για νέο συμβόλαιο. Μια εξέλιξη μάλλον νομοτελειακή καθώς στην Τούμπα δεν θέλουν να επιτρέψουν στον ποδοσφαιριστή να αποκτήσει, σε λίγους μήνες, το δικαίωμα να συζητά με άλλες ομάδες για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, ως ελεύθερος.

Για την ώρα οι συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία λόγω της διαφοράς που υπάρχει στο οικονομικό. Η πρόταση του ΠΑΟΚ δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του Βραζιλιάνου που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ γεγονός που κρατά το ζήτημα του ανοικτό.

Μονόδρομος η περίπτωση Ζαμπά

Η περίπτωση του Λέο Ζαμπά είναι εντελώς διαφορετική. Ο Βραζιλιάνος παραμένει στην πατρίδα του, αδικαιολογήτως απών από τις προπονήσεις του Δικεφάλου και όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη από μια δικαστική λύση στην σχέση του με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει σταματήσει να του καταβάλλει χρήματα έχοντας ήδη ενημερώσει την FIFA για τις θέσεις της, την ώρα που ο Ζαμπά δίνει σημεία ζωής μόνο μέσω των social media. Μάλιστα μέσα μια από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του, αφορά σε μια συνάντηση του με έναν συμπατριώτη του δικηγόρο που ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο.

Κάτι που σημαίνει ότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δύσκολα θα βρεθεί άλλος τρόπος για να ξεκαθαρίσει η σχέση του με τον ΠΑΟΚ, πέρα από τον δικαστικό. Και αυτό παρά τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει ζητήσει να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Δικεφάλου.

Όπως και αν έχει στην Τούμπα φαίνεται πως έχουν συμβιβαστεί όλοι με την ιδέα ότι η επένδυση που έγινε στον Βραζιλιάνο ακραίο επιθετικό δεν πρόκειται να αποδώσει όσα περίμεναν και πως η καριέρα του, τουλάχιστον στον ΠΑΟΚ, έχει κλείσει με εντελώς άδοξο τρόπο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ