ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα συμπεράσματα του πρώτου φιλικού στην Κύπρο και οι μεταγραφές

ΠΑΟΚ: Τα συμπεράσματα του πρώτου φιλικού στην Κύπρο και οι μεταγραφές
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σταθερά βελτιωμένος, με περισσότερους ποδοσφαιριστές κοντά στα «θέλω» του Λουτσέσκου που συνεχίζει να περιμένει ενισχύσεις.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία του στην Κύπρο με την φιλική του νίκη επί της Ασντόντ στην οποία η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε να διατηρεί τα στοιχεία, που τη βοήθησαν να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της και να κλείσει με τρεις συνεχόμενες νίκες το πρώτο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Με κινήσεις χωρίς την μπάλα, εναλλαγή θέσεων και με ωραίους συνδυασμούς οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου παρήγαγαν όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο πετυχαίνοντας 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα οποία είχε συμμετοχή ο Αντρέ Ρικάρντο.

Ο νεαρός Πορτογάλος που μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία συμμετείχε στα παιχνίδια της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ ήταν πολύ ουσιαστικός όσο είχε δυνάμεις, οι οποίες πάντως σχετικά γρήγορα τον εγκατέλειψαν. Ο 22χρονος έδειξε ξανά ότι έχει καλά στοιχεία, όπως επίσης ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη για να γίνει βασικό κομμάτι στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Κάτι που κάνουν πλέον ο Φιλίπε Σοάρες και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο Πορτογάλος που πλέον χρησιμοποιείται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ως «οκτάρι» μοιάζει εντελώς διαφορετικός ποδοσφαιριστής από αυτόν που έκανε τους πάντες να αμφιβάλουν για τη μεταγραφή και να γκρινιάζουν για τα εκατομμύρια που δόθηκαν για την απόκτηση του. Με την ικανότητα του να πατά την αντίπαλη περιοχή ο Φιλίπε Σοάρες συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, όπως και ο Κωνσταντέλιας που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Επίσης σημαντικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι επιστρέφουν σιγά σιγά όλοι οι παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών. Στο φιλικό με τους Ισραηλινούς αγωνίστηκε -μετά από τρεις συμμετοχές στη δεύτερη ομάδα- ο Γιάννης Μιχαηλίδης και μπήκαν και ο Νάρεϊ με το Βιεϊρίνια.

Κέρδος η ενεργοποίηση και άλλων ποδοσφαιριστών

Πως το είπε ο Λουτσέσκου; "Είναι διαφορετική η κατάσταση γιατί αν το καλοκαίρι μιλούσαμε για ένα μικρό γκρουπ 11-12 παικτών, τώρα μιλάμε για μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών 18-20 που έχουν προσαρμοστεί" δηλώνοντας την ικανοποίηση του για παίκτες όπως οι δυο Σοάρες, ο Σάστρε και ο Κωνσταντέλιας που λίγο καιρό πριν έδειχναν μακριά από τις επιλογές του.

Όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές καταφέρει να ενεργοποιήσει ο Ρουμάνος τεχνικός τόσο πιο εύκολη θα κάνει τη δουλειά του. Ακόμη και από τον παραγκωνισμένο Τόμας Μουργκ αν μπορεί να πάρει βοήθειες θα πετύχει κάτι σημαντικό. Ο Αυστριακός που δεν συμμετείχε στην προετοιμασία του καλοκαιριού έπαιξε στο φιλικό και μάλιστα ήταν από αυτούς που δήλωσαν παρόντες στο καλύτερο διάστημα του Δικεφάλου, το πρώτο ημίχρονο.

Το βάρος στην τακτική από τον Ρουμάνο τεχνικό

Από αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν προπονήσεις επί κυπριακού εδάφους. Το πρόγραμμα στη Μεγαλόνησο δεν θα πολλές ημέρες με διπλές προπονήσεις και θα είναι επικεντρωμένο κυρίως στην τακτική. Κάτι που φαντάζει λογικό να σκεφτεί κανείς ότι ήδη οι παίκτες του Λουτσέσκου προέρχονται από μια περίοδο με 13 αγώνες πρωταθλήματος. Τακτική λοιπόν, που έτσι και αλλιώς αποτελεί το δυνατό όπλο του Ρουμάνου τεχνικού για να συνεχίσει η ομάδα του να δείχνει βελτίωση και όπου βγάλει…

Στασιμότητα στα μεταγραφικά

Όσο για τις μεταγραφές; Ο προπονητής του ΠΑΟΚ όταν ρωτήθηκε σχετικά παρέπεμψε στον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, τον Ζοζέ Μπότο που από αύριο αναμένεται να βρίσκεται και αυτός στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα και μεγάλη κινητικότητα στα μεταγραφικά του Δικεφάλου, εκτός από κάποιες συναντήσεις που έγιναν με τον Φάμπιο Μαρτίνς. Οι οποίες μάλιστα δεν φαίνεται να έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς ο Πορτογάλος χαφ φαίνεται να έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις του.

Ο Λουτσέσκου επέμενε στην προοπτική ο παίκτης ( ή οι παίκτες αν πραγματοποιηθούν περισσότερες από μια μεταγραφές) που θα αποκτηθεί να βρίσκεται άμεσα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει προπονήσεις, ώστε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί από την 1η Γενάρη. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, ότι θα πραγματοποιηθεί καθώς η αναζήτηση για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ συνεχίζεται…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ