ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα πλάνα του Λουτσέσκου και το ραντεβού με την ιστορία

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός INTIME

Η πιο μεγάλη ευρωπαϊκή ώρα έφτασε για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον ΠΑΟΚΙ που έχει την ευκαιρία, απέναντι στη Γάνδη (10/3, 19:45, COSMOTE SPORT 2 HD και Live από το SPORT24), να βάλει τις βάσεις για μια ιστορική πρόκριση στους 8 του Conference League. 

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα το βράδυ στην Τούμπα ένα από τα μεγαλύτερα σε σημασία ευρωπαϊκά παιχνίδια της ιστορίας του.

Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει την Γάνδη (10/3, 19:45, COSMOTE SPORT 2 HD και Live από το SPORT24), στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των 16 του Conference League και θέλει να κάνει ένα σημαντικό βήμα για να βρεθεί στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από το 1974, όταν και αγωνίστηκε στους 8 του κυπέλλου Κυπελλούχων.

Και έχει απέναντι του μια ομάδα οργανωμένη, φιλόδοξη, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τον… τρομάζει.

Ανοικτά τα χαρτιά του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που την Τετάρτη (10/3) εκτίμησε ότι η αναμέτρηση θα κριθεί στην αποφασιστικότητα που θα δείξει η ομάδα του, αποκάλυψε σε έναν βαθμό το πλάνο του, από την διαχείριση των ποδοσφαιριστών του στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Έτσι. υπάρχει μια δεδομένη εικόνα για τους παίκτες που θα πάρουν φανέλα βασικού σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά βράδια του Δικεφάλου.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που ποτέ δεν μπήκε στο rotation του Ρουμάνου τεχνικού, θα είναι κάτω από τα δοκάρια με την άμυνα μπροστά του να αποτελείται από τον Λύρατζη στα δεξιά, τον Ίνγκασον και τον Κρέσπο στα στόπερ και τον αρχηγό Βιειρίνα αριστερά. Από τους τέσσερις αμυντικός μόνο οι δυο, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια αγωνίστηκαν στη Λαμία και κανείς του σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Στην μεσαία γραμμή Τσιγγάρας και Κούρτιτς θα είναι το δίδυμο στα χαφ και μπροστά τους θα αγωνιστεί ο Ντόουγκλας Αουγκούστο σε αυτόν τον ρόλο του "ψεύτικου" δεκαριού, στον οποίο τον έχει καθιερώσει ο προπονητής του.

Στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Τσούμπα Άκπομ, με τους Άντριγια Ζίβκοβιτς και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να καλύπτουν τα δυο της άκρας. Ο Σέρβος αγωνίστηκε στην Λαμία για 20 λεπτά περίπου σε μια σαφή προσπάθεια του προπονητή του να του δώσει ρυθμό, μετά από απουσία δυο αγώνων.

Από την άλλη πλευρά, το παιχνίδι στο "Αθ. Διάκος" έγινε μόλις το 3ο στη φετινή σεζόν στο οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Και οι δυο μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί στην εξέλιξη του σημερινού αγώνα. Η απόδοσή τους έτσι και αλλιώς αποτελεί βαρόμετρο για την επιθετική λειτουργία του Δικεφάλου και αυτό θα ισχύει και απέναντι στους Βέλγους που δείχνουν να έχουν ζητήματα ανασταλτικά με τους πλάγιους μπακ.

Στο όριο επτά ποδοσφαιριστές

Ο ΠΑΟΚ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. "Πρέπει να μπούμε δυνατά. Να παλέψουμε για κάθε μπάλα", είπε χθες ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Όμως, οι παίκτες του θα πρέπει να το κάνουν με σύνεση.

Και αυτό διότι, υπάρχει ο κίνδυνος να στερηθεί κάποιον σημαντικό ποδοσφαιριστή στο δεύτερο παιχνίδι στο Βέλγιο εκεί όπου θα κριθεί το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο όριο των καρτών βρίσκονται επτά ποδοσφαιριστές του, κάποιοι από τους οποίους είναι ιδιαίτερα σημαντικοί: Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Λύρατζης, Μίτριτσα, Σβαμπ και Μιχαηλίδης είναι στη σχετική λίστα και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο σημερινό παιχνίδι.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ