ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα κλειστά χαρτιά του Λουτσέσκου και οι πιθανές αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα
Ο Νέλσον Ολιβέιρα EUROKINISSI

Κόντρα στον Λεβαδειακό ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιχειρήσει λογικά ένα ελεγχόμενο rotation, χωρίς πάντως να του περισσεύουν και οι επιλογές.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το απόγευμα (30/1, 18:00 Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και θέλει να δώσει συνέχεια σε ό,τι κατάφερε στην τριλογία των αγώνων με τον Παναθηναϊκό, με πρόκριση στο Κύπελλο και το 3-0 στη Λεωφόρο για τη Stoiximan Super League.

Το σερί αυτό ναι μεν διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την καλή ψυχολογία του Δικεφάλου, αλλά ταυτόχρονα πρόσθεσε επιπλέον επιβάρυνση στους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής έχει ακόμη περισσότερα προβλήματα, καθώς στη λίστα με τους από καιρό τραυματίες (Ελ Καντουρί, Μουργκ, Κουαλιάτα, Κούρτιτς και Λύρατζη) προστέθηκαν οι τιμωρημένοι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Μπράντον Τόμας. Ο Βραζιλιάνος θα εκτίσει την ποινή για κίτρινες κάρτες, ενώ ο Ισπανός φορ για την αποβολή του στο παιχνίδι κυπέλλου.

Έτσι ο Λουτσέσκου δεν έχει και πολλά περιθώρια για εκτεταμένο rotation ώστε να δώσει ανάσες σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του που τις έχουν ανάγκη. Λύσεις στο παιχνίδι μπορούν να του δώσουν οι Βιεϊρίνια, Νάσμπεργκ και Κάργας στην άμυνα, ο Φιλίπε Σοάρες στη μεσαία γραμμή και ο Τάισον στην επίθεση.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ συμμετέχουν επίσης ο Νίνουα, που δεν έχει πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής, ο Μπίσεσβαρ που συνήθως χρησιμοποιείται ως αλλαγή και ο 17χρονος Τζίμας, που λογικά θα κάνει το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα.

Οι πιθανές αλλαγές του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό

Το γεγονός ότι μετά από καιρό ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε στην αποστολή και τους δυο αναπληρωματικούς του στόπερ, δείχνει μια τάση για αλλαγές στο κέντρο της άμυνας του. Στη μεσαία γραμμή το σημαντικό κενό που αφήνει ο τιμωρημένος Αουγκούστο, πιθανότατα θα το καλύψουν Σβαμπ και Ντάντας, ενώ αν ξεκινήσει ο Τάισον, θα πάρει λογικά τη θέση του Νάρεϊ στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Μια πιθανή ενδεκάδα πρόκειται να έχει τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Σάστρε και Ράφα Σοάρες στα άκρα της αμυντικής γραμμής και είτε το βασικό δίδυμο στα στόπερ με Ίνγκασον – Κουλιεράκη είτε με κάποιον από τους Κάργα και Νάσμπεργκ να παίρνουν φανέλα βασικού.

Στους κεντρικούς χαφ Ντάντας και Σβαμπ έχουν ως εναλλακτική τον Φιλίπε Σοάρες, ενώ αν "σπάσει" η τριάδα Νάρεϊ, Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς, τότε ο Γερμανός θα είναι πιθανότατα αυτός που θα πάρει ανάσες.

Είναι δεδομένο ότι και ο Νέλσον Ολιβέιρα χρειάζεται ειδική διαχείριση μετά τα δυο πολύ απαιτητικά εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό , ωστόσο ο Πορτογάλος θα ξεκινήσει και αν οι συνθήκες το ευνοήσουν ο Λουτσέσκου θα δώσει χρόνο συμμετοχής στον Στέφανο Τζίμα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ