ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα ερωτηματικά του Λουτσέσκου για τον Ολυμπιακό

Ο Βιεϊρίνια στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα για τη Super League Interwetten.
Ο Βιεϊρίνια στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα INTIME

Ποιες θέσεις παίζονται στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι παίκτες που ερίζουν για να πάρουν φανέλα βασικού.

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (24/10, 20:30 NOVASPORTS Prime και Live SPORT24) με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει ώστε η ομάδα του να πάρει ένα ακόμη εκτός έδρας τρίποντο και να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ενδιαφέρον στις επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού εντοπίζεται κυρίως στα μετόπισθεν. Το πρώτο ερωτηματικό που προκύπτει αφορά στην χρησιμοποίηση ή όχι του Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικεφάλου δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στον αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο την Κοπεγχάγη προφανώς γιατί χρειαζόταν ανάσες ενόψει του ντέρμπι.

Το θέμα είναι που θα χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή σε περίπτωση που πάρει φανέλα βασικού. Ο Σίντκλεϊ που σκόραρε στη Δανία λογικά θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας κάτι που σημαίνει ότι ο Βιεϊρίνια μπορεί να αγωνιστεί στα δεξιά αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Βραζιλιάνους Τέιλορ και Ροντρίγκο.

Ακόμη ένα ερωτηματικό στα μετόπισθεν έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας. Στη νίκη επί της Κοπεγχάγης ξεκίνησε το δίδυμο Μιχάι - Μιχαηλίδης που αναγκαστικά χρησιμοποιήθηκε στα παιχνίδια πριν τη διακοπή. Το θέμα είναι αν ο Λουτσέσκου εμπιστευτεί και πάλι τους δυο νεαρούς ή αν θα εμπιστευτεί την εμπειρία του Φερνάντο Βαρέλα. Αν προτιμηθεί ο στόπερ από το Κάπο Βέρντε τότε στο πλευρό του θα είναι ο Μιχαηλίδης.

Μεσοεπιθετικά το σχήμα του ΠΑΟΚ θα κριθεί από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ούτε ο Βραζιλιάνος είχε ξεκινήσει στο Πάρκεν προκειμένου να πάρει και αυτός ανάσες ενόψει του ντέρμπι. Λογικά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα επιστρέψει στο ρόλο στον οποίο τον έχει καθιερώσει στα τελευταία παιχνίδια ο Ρουμάνος τεχνικός, αγωνιζόμενος μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ.

Ο σκοπός του θα είναι και πάλι να δώσει περισσότερα τρεξίματα στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου και τη δυνατότητα να πιεστούν περισσότερο οι παίκτες του Ολυμπιακού στην προσπάθεια του να χτίσουν επιθέσεις από την πίσω ζώνη. Με τον Αουγκούστο βασικό ο Μπίσεσβαρ θα είναι αυτός που λογικά θα παίξει αριστερά στην επίθεση με τον Ελ Καντουρί να ξεκινά από τον πάγκο.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Τσούμπα Άκπομ έχει προβάδισμα έναντι του Κάρολ Σβιντέρσκι. Και αυτό όχι γιατί οι δυο επιθετικοί εναλλάσσονται στην ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά γιατί ο Άγγλος έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στις πρώτες μπάλες και μπορεί να πιέσει και αυτός περισσότερο τους αμυντικούς των ερυθρολεύκων.

Τα πράγματα θα γίνουν περισσότερο ξεκάθαρα μετά την πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ και την ανακοίνωση της αποστολής από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ