ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα διλήμματα του Λουτσέσκου ενόψει των ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ: Τα διλήμματα του Λουτσέσκου ενόψει των ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Οι επιλογές που θα δείξουν τον τρόπο με τον οποίο ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσει τις δυο κρίσιμες αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που θα απέχουν μεταξύ περίπου 72 ώρες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περίμενε την επιστροφή και των τελευταίων διεθνών προκειμένου να ξεκινήσει τις δοκιμές για το ντέρμπι με την ΑΕΚ (2/4).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήδη έχει ξεκινήσει τη ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του για την κρισιμότητα της κυριακάτικης αναμέτρησης και πόσο σημαντική μπορεί να αποδειχθεί η νίκη στη συνέχεια των playoffs.

Όσο κι αν η φιλοσοφία του Ρουμάνου τεχνικού είναι το "game by game", με τα δυο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης να απέχουν μεταξύ τους λίγο παραπάνω από 72 ώρες δεν μπορεί παρά να σχεδιάζει συνολικά τα πλάνα του και για τα δυο παιχνίδια.

Λογικά υπάρχουν γραμμές που αν προκύψουν αλλαγές στα δυο παιχνίδια θα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε διαχείριση.

Για παράδειγμα, από τη στιγμή που έχουν επιστρέψει στη διάθεση του Λουτσέσκου τόσο ο Ίνγκι Ίνγκασον όσο και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης τα μετόπισθεν του Δικεφάλου θα έχουν το βασικό τους σχήμα στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Κοτάρσκι στην εστία και τους Σάστρε και Ράφα Σοάρες στα δυο άκρα της άμυνας.

Το ίδιο σχήμα θα έχει το προβάδισμα και για την Τετάρτη (5/4) στην αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους, εκτός κι αν προκύψουν θέματα κόπωσης για κάποιον από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στη μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Η τριάδα Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας και Άντριγια Ζίβκοβιτς που έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση πριν από τη διακοπή δύσκολα θα "σπάσει" στα ντέρμπι που έρχονται.

Αν προκύψει ανάγκη θα ενεργοποιηθεί ο Τάισον, ωστόσο σε κανονικές συνθήκες οι τρεις πρώτοι θα έχουν προβάδισμα και για τα δυο παιχνίδια.

Ντάντας ή Σβαμπ;

Οι θέσεις που μπορεί να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι δυο: αυτή του παρτενέρ του Ντόουγκλας Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή και του φορ κρούσης στην επίθεση.

Στην πρεμιέρα των playoffs στο Κλ. Βικελίδης φάνηκε ότι τα χαρακτηριστικά του Τιάγκο Ντάντας δεν τον βοηθούν σε παιχνίδια υψηλής έντασης που πηγαίνουν στη δύναμη.

Αντίθετα, σε τέτοιου είδους ματς ο Στέφαν Σβαμπ φαίνεται να ανταποκρίνεται καλύτερα κι η παρουσία του ήταν αυτή που στην ουσία γύρισε το παιχνίδι για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Από την άλλη, είναι χαρακτηριστικό ότι στα μέχρι τώρα ντέρμπι αυτός που επιλέγεται να πάρει φανέλα βασικού από τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι ο νεαρός Πορτογάλος.

Ο Ντάντας έχει ξεκινήσει στα δυο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην κανονική περίοδο και στα δυο με τον Ολυμπιακό και ήταν επίσης βασικός και στα δυο παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον Παναθηναϊκό.

Τα μοναδικά ντέρμπι που δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα ήταν το 1-0 επί του Άρη στην Τούμπα, στο οποίο μάλιστα έμεινε στον πάγκο και το 3-0 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο όπου αγωνίστηκε μόνο για 17 λεπτά.

Το ποιος από τους δυο θα ξεκινήσει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα είναι ενδεικτικό για το τι παιχνίδι περιμένει να δει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Προβάδισμα σε Ολιβέιρα

Στην επίθεση αυτός που έχει το προβάδισμα για το ντέρμπι Δικεφάλων είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος στην πραγματικότητα προτιμάται έναντι του Μπράντον Τόμας σε όλα σχεδόν τα φετινά ντέρμπι εκτός από εκείνα που δεν είναι στο 100%.

Για παράδειγμα, δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση της κανονικής περιόδου με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης, αλλά στην αρχή της σεζόν ανάρρωνε ακόμη από τραυματισμό.

Από τα ντέρμπι του BIG-4 ο Ολιβέιρα δεν ήταν βασικός μόνο στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, στο οποίο πάντως μπήκε ως αλλαγή και κατέγραψε και την ασίστ στο γκολ του Τάισον.

Ο Μπράντον Τόμας από την άλλη πλευρά ήταν βασικός μόνο σε δυο από τα φετινά ντέρμπι και δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στα δυο προηγούμενα ντέρμπι Δικεφάλων στην κανονική περίοδο.

Ο Ισπανός είχε πρόβλημα τραυματισμού και δεν συμμετείχε στην αποστολή του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση στην OPAP Arena κι έμεινε στον πάγκο στη νίκη της ομάδας του με 2-0 στην Τούμπα.

Με τον Ισπανό στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ πηγαίνει σε πιο άμεσο παιχνίδι, ενώ ο Ολιβέιρα είναι περισσότερο συμμετοχικός στην προσπάθεια της ομάδας να χτίσει από την πίσω ζώνη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ