ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Πρώτα η πρόκριση μετά τα οφέλη

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν EUROKINISSI SPORTS

Τι θα σημαίνει, από οικονομικής άποψης, για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ η παρθενική παρουσία του Δικεφάλου στους ομίλους του Champions League.

Στην επαφή που είχε την Τρίτη (29/9) ο Ιβάν Σαββίδης με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν προέκυψε κάποια υπόσχεση από την πλευρά του προέδρου του Δικεφάλου για έξτρα πριμ σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι ο αν ο ΠΑΟΚ τα καταφέρει να προκριθεί ο Σαββίδης θα "χρυσώσει" τους παίκτες του.

Την τελευταία φορά που ο Δικέφαλος είχε βρεθεί να διεκδικεί την είσοδο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον αγώνα με την Μπενφίκα οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε υποσχεθεί πριμ 2 εκατομμύριων ευρώ στην ομάδα.

"Για εμάς το μεγαλύτερο πριμ από την παρουσίας μας στους ομίλους δεν μπορεί να υπάρξει. Η παρουσία μας και μόνο στους ομίλους Champions League είναι το μεγαλύτερο πριμ" είχε πει πριν από τον πρώτο αγώνα με την Κράσνονταρ, όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Αμπέλ Φερέιρα. Και έχει απόλυτο δίκιο αφού για τους ποδοσφαιριστές είναι όνειρο η συμμετοχή στο Champions League και τα κίνητρα τους είναι ήδη υψηλά.

Από οικονομικής άποψης για τους παίκτες του ΠΑΟΚ υπάρχουν μεγάλα μπόνους επίτευξης στόχων στα συμβόλαια τους που αφορούν εκτός από την κατάκτηση τίτλων και στην περίπτωση πρόκρισης στο Champions League. Τα συγκεκριμένα μπόνους δεν μπορούν να υπολογιστούν αφού είναι σε κάθε περίπτωση διαφορετικά, ωστόσο είναι σημαντικά και ανάλογα με τα οφέλη που θα προκύψουν για την ομάδα.

Βέβαια για τους παίκτες που βρίσκονται από την περασμένη σεζόν στην Τούμπα νίκη- πρόκριση επί της Κράσνονταρ θα σημάνει και την επιστροφή της μείωσης που είχε γίνει στα περυσινά συμβόλαια τους λόγω της Πανδημίας.

Η μείωση αυτή έφτανε στο 12,5% των ετήσιων αποδοχών τους και ήδη με την νίκη τους επί της Μπεσίκτας έχουν εξασφαλίσει μαζί με την την παρουσία του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League και την επιστροφή του 1/3 των χρημάτων που έχασαν, καθώς αυτό προβλεπόταν στην σχετική συμφωνία.

Σε αυτήν υπήρχε και πρόβλεψη ότι αν ο Δικέφαλος μπει στους ομίλους του Champions League θα τους επιστραφούν συνολικά τα χρήματα της μείωσης.

Το πιο υψηλό κίνητρο πάντως για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν είναι τα χρήματα που θα τους αποφέρει η πρόκριση αλλά το γεγονός ότι θα βρεθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, που αποτελεί στόχο καταξίωσης για κάθε ποδοσφαιριστή.

TAGS ΠΑΟΚ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ