ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του σε Europa Conference League

Οι παίκτες της Ριέκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νάπολι για τη φάση των ομίλων του Europa League 2020-2021 στο "Ρουγέβιτσα", Ριέκα | Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020
Οι παίκτες της Ριέκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νάπολι για τη φάση των ομίλων του Europa League 2020-2021 στο "Ρουγέβιτσα", Ριέκα | Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 © 2021 DARKO BANDIC/ASSOCIATED PRESS

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το νικητή του Χιμπέρνιαν - Ριέκα στα playoffs του Europa Conference League, αν αποκλείσει την Μποέμιανς. Το SPORT24 παρουσιάζει τα στοιχεία τους.

Ο ΠΑΟΚ έμαθε τη Δευτέρα τους τελικούς αντιπάλους πριν από την είσοδό του στους ομίλους του Europa Conference League. Η Χιμπέρνιαν από τη Σκωτία και η Ριέκα από την Κροατία τίθενται αντιμέτωπες στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και ο νικητής θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Μποέμιανς.

Το SPORT24 παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους δύο υποψήφιους αντιπάλους του Δικεφάλου.

Το προφίλ της Χιμπέρνιαν

Η περσινή σεζόν στη Σκωτία ήταν ξεκάθαρη. Η Ρέιντζερς ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, η Σέλτικ αγκομαχούσε αλλά δεν γινόταν να μείνει εκτός θέσεων Champions League και η Χιμπέρνιαν ήταν η ξεκάθαρη 3η δύναμη του πρωταθλήματος. Βασισμένη κυρίως στην καλή άμυνα και όχι στην επίθεση (σημείωσε μόλις 48 γκολ σε 38 αγώνες), η ομάδα του Τζακ Ρος έδωσε μεγαλύτερη βάση στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκε 0-3 από τη Σεντ Τζόνστον, ομάδα που αποδείχθηκε "καταραμένη" για τους "Χιμπς", αφού τους απέκλεισε και στα ημιτελικά του League Cup.

Η φετινή χρονιά άρχισε με θετικό τρόπο, αφού στο 2ο προκριματικό του Europa Conference League νίκησε δύο φορές τη Σάντα Κολόμα από την Ανδόρα χωρίς να δυσκολευτεί. Η πρεμιέρα της Premiership τη βρήκε νικήτρια με 3-2 στην έδρα της Μάδεργουελ, με συνέπεια να έχει το απόλυτο στις φετινές επίσημες υποχρεώσεις.

Πρωταγωνιστές των Σκοτσέζων αναμένεται να είναι και φέτος δύο παίκτες που αγωνίζονται στην επίθεση. Ο βασικός φορ Κέβιν Νάισμπετ πέρυσι σημείωσε 18 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ, ενώ στα δεξιά είχε τη βοήθεια του Μάρτιν Μπόιλ που σημείωσε 15 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ. Σημαντική συνεισφοράστην περσινή σεζόν είχε και ο Αλέξανδρος Γκόγκιτς, βασικός στην πλειονότητα των αγώνων την περσινή σεζόν, ο οποίος, όμως αγωνίζεται αρκετά πιο πίσω από τον πατέρα του Σίνισα, σε θέση αμυντικού μέσου.

Ο Γκόγκιτς αποτελεί μια σταθερά που δεν υπάρχει γενικά στη διάταξη του Ρος. Ο 45χρονος τεχνικός αλλάζει συχνά διάταξη και έχει δοκιμάσει να παίξει τόσο με τριάδα όσο και με τετράδα στην άμυνα και αντίστοιχα είτε με επιθετικό κορυφής είτε με ντουέτο στην επίθεση. Στα δύσκολα παιχνίδια, πάντως, επιλέγει να στηρίξει αρκετά την άμυνά του και αυτή θα είναι και η επιλογή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ύστερα από την αποχώρηση για τη Φέγενορντ του βασικού τερματοφύλακα τα τελευταία 4 χρόνια, Οφίρ Μαρσιάνο.

Το προφίλ της Ριέκα

Η Ριέκα πέρυσι δεν κατάφερε να αποδειχθεί αντίπαλο δέος της Ντίναμο και μάλιστα τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω κι απ' την Όσιγεκ. Φέτος, όμως, η σεζόν έχει αρχίσει πολύ καλύτερα και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι της απέσπασε ισοπαλία 3-3 από τους απόλυτους κυρίαρχους του κροατικού ποδοσφαίρου.

Συνολικά αυτό το καλοκαίρι η κροατική ομάδα παρουσιάζεται έτοιμη για όλες τις προκλήσεις. Η σεζόν στο πρωτάθλημα άρχισε στα μέσα Ιουλίου και στις πρώτες αγωνιστικές η Ριέκα έκανε το 2/2 κόντρα σε Γκόριτσα και Ίστρα. Στην Ευρώπη, ο πρώτος αντίπαλος στο Europa Conference League ήταν η Γκζίρα Γιουνάιτεντ από τη Μάλτα, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες. Σε 5 επίσημους αγώνες μέχρι στιγμής έχει 4 νίκες και την ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ, κάνοντας μία επιτυχημένη εκκίνηση σεζόν.

Η περσινή χρονιά βασίστηκε στις εμπνεύσεις του Φράνκο Αντριάσεβιτς, του επιθετικού μέσου που είχε 14 γκολ και 7 ασίστ σε 40 αγώνες. Παρ' όλα αυτά, ο Κροάτης ήταν δανεικός από τη Γάνδη και επέστρεψε στην ομάδα του (καταλήγοντας στην Κίνα τελικά). Στα 5 παιχνίδια της φετινής σεζόν, ο Γιόσιπ Ντρμιτς άρχισε αρκετά δυνατά, σημειώνοντας 5 γκολ και σηκώνοντας το βάρος του σκοραρίσματος που πέρυσι είχαν μοιραστεί οι Ρόμπερτ Μούριτς και Λούκα Μέναλο, παίζοντας κυρίως στα άκρα.

Ο Γκόραν Τόμιτς, επιθετικός της ΑΕΚ για λίγους μήνες τη δεκαετία του '90, προτιμάει διάταξη 4-2-3-1 αν και αλλάζει συχνά, ιδίως στη μεσαία γραμμή, όταν έρχεται η ώρα των ντέρμπι.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ