STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Πέταξε στο +7 το τριφύλλι, τεράστιο διπλό στην Τούμπα με Αϊτόρ και ανατροπή

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Πέταξε στο +7 το τριφύλλι, τεράστιο διπλό στην Τούμπα με Αϊτόρ και ανατροπή
INTIME

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή με δύο γκολ του Αϊτόρ και ξέφυγε στο +7 από τους διώκτες του στη βαθμολογία έχοντας το έξι στα έξι έως τώρα και υποχρεώσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην πρώτη της ήττα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα,επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή με δύο γκολ του Αϊτόρ ο οποίος έφτασε τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα και μετά το έξι στα έξι στο πρωτάθλημα ξέφυγε στο +7 από τους διώκτες του στη βαθμολογία ενώ υποχρεώσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην πρώτη της ήττα τη φετινή σεζόν.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα μετά τον Μάιο του 2017 που είχε επικρατήσει με 3-2 και δέκα συνεχόμενα ματς και ήρθε σε μια σεζόν όπου το τριφύλλι δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το φετινό πρωτάθλημα.

Οι τελικές και τα expected goals στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Οι τελικές και τα expected goals στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Λουτσέσκου από τη μία πλευρά δεν είχε στη διάθεση του τον Κουλεριάκη και επέλεξε τον Νάσμπεργκ ως βασικό στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δίπλα στον Ίνγκασον, ενώ επίσης χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Βιεϊρίνια αριστερά και τους Κούρτιτς-Νάρεϊ ως δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Από την άλλη ο Γιοβάνοβιτς γνώριζε εδώ και μέρες πως δεν θα είχε τον Κώτσιρα στη διάθεση του αλλά είδε λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Τούμπας πως δεν μπορεί να υπολογίζει στους Παλάσιος και Βέρμπιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έβαλε τον Μπερνάρ για πρώτη φορά βασικό ενώ προχώρησε και σε άλλες αλλαγές με την παρουσία των Μάγκνουσον και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας.

Χτύπησαν στις πλευρές και οι δύο

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος "χτύπησε" από την αριστερή του πλευρά και δη πάνω στον Σάντσες. Από εκεί προσπάθησε να βγάλει τις περισσότερες επιθέσεις του. Και από εκεί βρήκε και το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση στο 16' του αγώνα. Ήταν ένα "μαγικό τρίγωνο" από τους Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο ο οποίος με ποδιά-τακουνάκι πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Σένκεφελντ ώστε να φτάσει η μπάλα στον Ολιβέιρα ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Μπρινιόλι.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βάλουν ένα δεύτερο τέρμα για να "κλειδώσουν" τη νίκη με τους Νάρεϊ και κυρίως τον Κούρτιτς στις καθυστερήσεις να χάνουν τις ευκαιρίες από πλευράς ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα. Αν και απείλησε πρώτος, στο 12' με διαγώνιο σουτ του Αϊτόρ το οποίο έβγαλε ο Κοτάρσκι. Η μόνη φάση που έβγαλε ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Σπόραρ στο 37' το οποίο έπιασε εύκολα ο Κροάτης γκολκίπερ.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Έφερε τα πάνω κάτω η αλλαγή του Γιοβάνοβιτς

Στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αλλάξει πλευρές τους Αϊτόρ και Μπερνάρ με τον Ισπανό να πέφτει πάνω στον Βιεϊρίνια και θέλησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του. Αυτό έγινε μόλις στο 51' όταν ο Πέρεθ έκανε μια τρομερή μπαλιά σαράντα μέτρων στον Αϊτόρ ο οποίος έφυγε στην πλάτη του Πορτογάλου μπακ, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Κοτάρσκι και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1 του Παναθηναϊκού.

Το τριφύλλι κέρδισε πέναλτι στο 68' όταν ο Σπόραρ δέχτηκε μια ψηλοκρεμαστή πάσα, πήρε την κεφαλιά με τον Κοτάρσκι να μην βρίσκει τη μπάλα αλλά το κεφάλι του Σλοβένου. Ο διαιτητής της αναμέτρησης μέσω VAR έδειξε την άσπρη βούλα και το πέναλτι στους πράσινους. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1 και την ανατροπή του Παναθηναϊκού στο σκορ.

Στο 90' ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πέναλτι σε μια μονομαχία του Μάγκνουσον με τον Κωνσταντέλια αλλά μετά τη χρήση του VAR άλλαξε την απόφαση του καθώς δεν υπήρχε επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ είχε τρεις τελικές αλλά όλες πέρασαν πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (75' Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (76' Τσαούσης), Ντάντας (76' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (75' Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (58' Μπίσεσβαρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ (90' Γκάνεα), Αϊτόρ (90+4' Σάρλια), Σπόραρ (86' Ιωαννίδης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ