ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οριακή πλέον η κατάσταση για Λουτσέσκου, παίκτες και διοίκηση

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται σε δύσκολη θέση πλέον
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται σε δύσκολη θέση πλέον EUROKINISSI

Οι παραδοχές του Λουτσέσκου, η αυτοκριτική των ποδοσφαιριστών, η στάση των οπαδών και η ανάγκη να παρθούν γενναίες αποφάσεις από τον Ιβάν Σαββίδη για την επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ διανύει περίοδο βαθιάς κρίσης και οι καταστάσεις στην Τούμπα τείνουν να γίνουν οριακές. Η πορεία του Δικεφάλου είναι κατά πολύ χειρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει πλέον σημείο αναφοράς που μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση που έχει γεννηθεί είναι πλέον αναστρέψιμη.

Η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ υπέστη τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2016-17 με προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς. Τότε ο Δικέφαλος είχε χάσει κατά σειρά από Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, από τον Ατρόμητο στην Τούμπα και από Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Με την ίδια συνταγή έχει τα ίδια αποτελέσματα

Η ατάκα του Ραζβάν Λουτσέσκου "θα δείτε την αντίδραση μου" μετά την ήττα από τον Ιωνικό στην Νεάπολη έχει ερμηνευτεί ως παραδοχή ότι και ο Ρουμάνος βρίσκεται πλέον στα όρια του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει παραδεχθεί ανοικτά πλέον ό,τι κι αν δοκιμάσει η κατάσταση όχι μόνο δεν του βελτιώνεται, αλλά συνήθως έχει αρνητικές επιπτώσεις. Και το χειρότερο όλων είναι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ είναι ίδια εδώ και καιρό (αστάθεια στην άμυνα, φλυαρία στην επίθεση, έλλειψη ενέργειας), χωρίς η ομάδα του να παρουσιάζει κάποια πρόοδο.

Ο Λουτσέσκου δείχνει να προσπαθεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα με την ίδια συνταγή και αυτό, όπως είναι λογικό, δεν του προσφέρει αυτό ο ίδιος θα περίμενε.

Στερεύουν οι δικαιολογίες για τους ποδοσφαιριστές

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες έχουν αντιληφθεί ότι το κακό έχει ξεφύγει και πως και αυτοί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο Λουτσέσκου δήλωσε δημόσια που δεν έχει διαγνώσει κάποιο πρόβλημα στα αποδυτήρια, ομολόγησε ωστόσο ότι οι σχέσεις μεταξύ των παικτών δεν είναι τόσο δυνατές όσο ήταν τη σεζόν του νταμπλ.

Το γεγονός ότι το κλίμα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ δεν έχει διαταραχθεί, μαζί με την ανάληψη της ευθύνης από τον Ρουμάνο τεχνικό για τη διαχείριση και τη δημόσια συγνώμη από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν προσφέρουν άλλοθι στους παίκτες για την πολύ κακή εικόνα που παρουσιάζουν.

Αυτό που φάνηκε και στις όποιες δηλώσεις έγιναν μετά την ήττα από τον Ιωνικό είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων που έγιναν στα αποδυτήρια αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης. Αποτυπώθηκε σε αυτές ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν αντιληφθεί πως θα πρέπει όχι μόνο να χρεωθούν ό,τι τους αναλογεί αλλά και να βρουν τρόπους για να βγάλουν την ομάδα τους από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Αποδοκιμασίες στους παίκτες, κριτική στη διοίκηση

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παρακολουθούν μάλλον αποσβολωμένοι την κάθετη πτώση της ομάδας τους. Δείχνουν με τοποθετήσεις τους να αντιλαμβάνονται ότι η αγωνιστική κρίση που έχει προκύψει έχει βαθύτερα αίτια και δεν περιορίζεται στις ευθύνες προπονητή και παικτών που είναι και αυτές μεγάλες. Και πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια κυρίως το περασμένο καλοκαίρι με τα λάθη που έγιναν στο προγραμματισμό της.

Αντιδράσεις όπως όσα έγιναν στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι οπαδοί βρέθηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" για να αποδοκιμάσουν την ομάδα τους στην επιστροφή της από την Αθήνα και την ήττα από τον Ιωνικό δείχνουν ότι τα πράγματα έχουν γίνει ήδη οριακά.

Να παρθούν αποφάσεις για την επόμενη ημέρα

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο όλοι περιμένουν την αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη, που για την ώρα δεν έχει έρθει. Και όχι τόσο με την μορφή επικοινωνίας με τον προπονητή με παράπονα για την κακή εικόνα, κάτι που έχει ήδη συμβεί, ή με ομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης στους παίκτες προς αναζήτηση των δικών τους ευθυνών.

Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Ο τρόπος που θα λειτουργήσει στις μεταγραφές του Γενάρη και η στόχευση που θα τεθεί σε αυτές. Αν δηλαδή οι κινήσεις που θα γίνουν θα έχουν στόχο να σωθεί ότι σώζεται από την φετινή χρονιά ή θ' αποτελέσουν το έναυσμα για μια νέα εποχή στην οποία αναγκαστικά θα μπει ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι και μετά.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ