STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2: Πρωταθλητές Ελλάδας οι ερυθρόλευκοι για 47η φορά

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2: Πρωταθλητές Ελλάδας οι ερυθρόλευκοι για 47η φορά
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με ανατροπή 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε εξ αναβολής ματς της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Super League Interwetten και εξασφάλισε το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο Μουργκ (20') άνοιξε το σκορ, οι Λόπες (51') και Ρέαμπτσουκ (62') γύρισαν το παιχνίδι.

Πρωταθλητής Ελλάδας για 47η φορά στην ιστορία του είναι ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 του ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Super League Interwetten στην Τούμπα και εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 76 πόντους, ενώ ο ΠΑΟΚ στους 60. Η διαφορά είναι στο +16, έτσι ο Δικέφαλος δεν μπορεί να φτάσει τους πρωτοπόρους ερυθρόλευκους στα τελευταία παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Τόμας Μουργκ, ενώ ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο α' μέρος. Ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο 45λεπτο και πέτυχε την ανατροπή χάρη στα γκολ του Ρόνι Λόπες (51') και Όλεγκ Ρέαμπτσουκ (62').

Ο ΠΑΟΚ από νωρίς το προβάδισμα

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 απέναντι στον Ολυμπιακό, με την επιστροφή των Τσιγγάρα, Κούρτιτς, Λύρατζη και Ίνγκασον στο αρχικό σχήμα. Ο Ολυμπιακός είχε επίσης αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, καθώς βασικοί ξεκίνησαν οι Λαλά, Μαντί Καμαρά, Ρόνι Λόπες και Τικίνιο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς κρατώντας την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα της αναμέτρησης. Ο Λύρατζης έδωσε στον Σοάρες ο οποίος με ωραία προσποίηση πέρασε τον Μπα και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά. Έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Βατσλίκ να μην μπορεί να διώξει τη μπάλα. Ο Τσόλακ έκανε την προβολή, αλλά έκανε το τσαφ. Τελικά, η μπάλα έφτασε στον Μουργκ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα.

Δεν αντέδρασε στο α' μέρος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου πήγαιναν πιο δυνατά στις περισσότερες μονομαχίες, ενώ πατούσαν πιο εύκολα στην περιοχή των ερυθρόλευκων, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ευκαιρίες, πέρα από ένα σουτ του Τσόλακ στο 21ο λεπτό.

Οι ερυθρόλευκοι έγιναν απειλητικοί σε δύο περιπτώσεις. Στο 23ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος. Στο 31ο λεπτό ήταν η δεύτερη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Η μπάλα ήρθε με πλάγιο στην περιοχή, ο Μαντί Καμαρά με το κεφάλι προσπάθησε να της δώσει κατεύθυνση προς την εστία, δίχως όμως αποτέλεσμα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα του 1-0 έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ανατροπή του Ολυμπιακού στο β' μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρεις αλλαγές καθώς οι Αγκιμπού, Ελ Αραμπί και Ροντρίγκες μπήκαν στο ματς αντί των Μασούρα, Μπουχαλάκη και Τικίνιο. Μάλιστα, δύο εκ των τριών ποδοσφαιριστών συνεισέφεραν στο γκολ των ερυθρόλευκων στο 51ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Αραμπί συνεργάστηκε όμορφα με τον Ροντρίγκες. Εκείνος από τα αριστερά γύρισε στον Λόπες, που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πανηγύρισε γκολ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να είναι καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, με τις τρεις αλλαγές να έχουν βοηθήσει ουσιαστικά. Στο 56' ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα με διπλή αλλαγή των Α. Ζίβκοβιτς και Στέφαν Σβαμπ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Λαλά από τα δεξιά έκανε το γύρισμα προς τον Ρέαμπτσουκ. Ο Μολδαβός μπακ έκανε το κοντρόλ και το σουτ με τη μία και κάπως έτσι έκανε το 2-1.

Στο 70ο λεπτό ο Μίτριτσα έκανε το σουτ από μακριά, χωρίς να απειλείται ο Βατσλίκ, ενώ κάτι παρόμοιο δοκίμασε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς οκτώ λεπτά αργότερα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος χάθηκε με κοντινή κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 83'. Μέχρι και το τέλος του αγώνα το σκορ δεν άλλαξε και οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ