ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι Βραζιλιάνοι του Δικεφάλου είναι στον... αέρα

ΠΑΟΚ: Οι Βραζιλιάνοι του Δικεφάλου είναι στον... αέρα
EUROKINISSI

Τα συμβόλαια των Αουγκούστο και Ζαμπά μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο τους, ο Τέιλορ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, ενώ ο δανεικός Σίντκλεϊ δεν φαίνεται να κερδίζει θέση στο ρόστερ. Οι Βραζιλιάνοι του Δικεφαλου είναι στον... αέρα

Η βραζιλιάνικη παροικία που υπάρχει στον ΠΑΟΚ δύσκολα θα παραμείνει ενεργή στην Τούμπα. Και αυτό διότι όπως φαίνεται τα περισσότερα από τα μέλη της Αουγκούστο, Ζαμπά, Τέιλορ και Σίντκλεϊ δεν θα φορούν τη φανέλα με το Δικέφαλο την επόμενη αγωνιστική περίοδο για διαφορετικούς, για τον καθένα, λόγους.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έκλεισε τη φετινή σεζόν με μια κακή εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο η φετινή του ήταν μια πλέον παραγωγικές του χρονιές στην καριέρα του.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος μπορεί να ταλαιπωρήθηκε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν από τραυματισμό που του στέρησε την παρουσία του από τους αγώνες του Δικεφάλου, ωστόσο πρόλαβε να σκοράρει τέσσερις φορές και να μοιράσει άλλες τόσες ασίστ στους συμπαίκτες του σε 36 αγώνες. Οι περισσότερες από αυτές τις συμμετοχές του τις έκανε σε ρόλο προωθημένου χαφ, στον οποίο τον καθιέρωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε μια προσπάθεια του Ρουμάνου τεχνικού να καλύψει την ανισορροπία που υπήρχε στη θέση αυτή το ρόστερ του.

Ο Αουγκούστο έτσι και αλλιώς θα απασχολήσει τον προγραμματισμό του ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου Ζοζέ Μπότο σε συνεργασία με τον Λουτσέσκου θα πρέπει να αποφασίσουν τι σκοπεύουν να κάνουν με την περίπτωση του καθώς το επόμενο καλοκαίρι εκπνέει το συμβόλαιο του με τον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει ποια θα είναι η προτεραιότητα η ανανέωση του συμβολαίου του ή η παραχώρηση του, χωρίς το πρώτο ενδεχόμενο να αποκλείει το δεύτερο.

Το θέμα είναι τι ενδιαφέρον θα προκύψει για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο που ανέβασε τις μετοχές του με τις εμφανίσεις που έκανε στους αγώνες του Conference League. Και αυτό η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια όποια μεταγραφικά σενάρια είχαν προκύψει αφορούσαν αποκλειστικά σχεδόν ομάδες από την Βραζιλία και όχι ομάδες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι υποθέσεις των Ζαμπά, Τέιλορ και Σίντκλεϊ

Στην τελευταία του χρονιά μπαίνει το συμβόλαιο και του Λέο Ζαμπά. Μόνο που η δική του πορεία είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του Αουγκούστο. Ο ακραίος επιθετικός που αποκτήθηκε ως μεγάλο ταλέντο το καλοκαίρι του 2018 δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν οι άνθρωποι του Δικεφάλου όταν τον απέκτησαν από την Αχμάτ Γκρόζνι.

Μετά την καλή του πρώτη χρονιά και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον πήγε πολύ πίσω, ο Ζαμπά επέστρεψε στην Τούμπα μετά από έναν εξάμηνο δανεισμό στην Βάσκο Ντα Γκάμα, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και πάλι παρά τις ευκαιρίες που πήρε από τον Λουτσέσκου. Το τι θα γίνει το καλοκαίρι παραμένει άγνωστο, ωστόσο και στη δική του περίπτωση θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις.

Ο τρίτος Βραζιλιάνος που έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα μέχρι το 2024 είναι ο Λούκας Τέιλορ. Ο 27χρονος που αποκτήθηκε ελεύθερος το προηγούμενο καλοκαίρι δεν κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Δικεφάλου και το μέλλον του στην Τούμπα κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με τον Σίντκλεϊ, του οποίου ο δανεισμός λήγει. Ο Βραζιλιάνος μπακ ενδέχεται να μείνει ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, ωστόσο ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο δεν δείχνει ικανό να τον κρατήσει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει ήδη ενίσχυση για το αριστερό άκρο της άμυνας του

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ