ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι "μετέωρες" θέσεις της αρχικής ενδεκάδας απέναντι στην ΑΕΚ

Ο Γιασμίν Κούρτιτς είναι ο βασικός πυλώνας του σερί του ΠΑΟΚ
Ο Γιασμίν Κούρτιτς είναι ο βασικός πυλώνας του σερί του ΠΑΟΚ INTIME

Ο ΠΑΟΚ, δίνοντας συνέχεια στο νικηφόρο σερί που έχει χτίσει, θέλει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση του στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πώς έχει στο μυαλό του το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας κερδίσει τα επτά τελευταία παιχνίδια που έδωσε, βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από άποψη ψυχολογίας ενόψει του πρώτου προημιτελικού με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Τούμπα (19/01, 19:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24). Οι κυπελλούχοι θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με προσοχή στα μετόπισθεν

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει βρει βηματισμό με οδηγό τον Γιασμίν Κούρτιτς και έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και στους δυο αγώνες που έχει δώσει το 2022 με αντιπάλους Παναιτωλικό και ΟΦΗ στην Τούμπα. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος δέχθηκε φάσεις και στα δυο προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο το "μηδέν" στην άμυνα, σε συνδυασμό με τη νίκη, αποτελεί ζητούμενο και στη σημερινή αναμέτρηση.

Γνωστές οι απουσίες, αρκετά τα ερωτήματα

Ο ΠΑΟΚ δεν ανακοίνωσε την αποστολή του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι δεδομένες απουσίες που αντιμετωπίζει ο Ρουμάνος τεχνικός είναι οι μακροχρόνια τραυματίες Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί, όπως και ο Τσόλακ. Ο Κροάτηςεπέστρεψε από το δανεισμό του στη Μάλμε και δεν έχει παίξει παρά μόνο λίγα λεπτά ως αλλαγή στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Ρουμάνου προπονητή, γεγονός που του δίνει περισσότερες επιλογές για την ενδεκάδα. Ερωτηματικά υπάρχουν αρκετά για το αρχικό σχήμα σε όλες τις γραμμές. Ο Πασχαλάκης λογικά θα είναι κάτω από την εστία παίζοντας το πρώτο φετινό παιχνίδι κυπέλλου, καθώς απέναντι στην ΑΕΛ στην προηγούμενη φάση αγωνίστηκε ο Ζίβκοβιτς. Στην άμυνα φαίνεται να είναι σίγουροι Λύρατζης και Ίνγκασον. Για τη θέση δίπλα στον Ισλανδό ερίζουν οι Κρέσπο και Μιχαηλίδης, ενώ για το αριστερό άκρο της άμυνας ο Βιεϊρίνια έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Σίντκλεϊ.

Στη μεσαία γραμμή το ερώτημα είναι αν ο Ρουμάνος θα ενεργοποιήσει τον Στέφαν Σβαμπ ή αν τελικά διατηρήσει το δίδυμο Κούρτιτς- Τσιγγάρας. Μπροστά πάντως από τους δυο κεντρικούς χαφ θα αγωνιστεί και πάλι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Ερωτηματικό υπάρχει και στα αριστερό άκρο της επίθεσης, καθώς μοιάζει δύσκολο να πάρει φανέλα βασικού σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Αλεξάντρου Μίτριτσα. Το θέμα είναι αν θα ξεκινήσει αντί του Ρουμάνου ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ή αν θα επανέλθει στο αρχική σχήμα ο Τόμας Μουργκ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Άντριγια Ζίβκοβιτς θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το ένα φτερό του Δικεφάλου.

Στην κορυφή της επίθεσης ο 52χρονος τεχνικός φαίνεται πως θα προτιμήσει τον Τσούμπα Άκπομ αντί του Κάρολ Σβιντέρσκι, παρά το γεγονός ότι ο Πολωνός είχε καλές στιγμές και ένα γκολ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Τόσο ο Λουτσέσκου όσο και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι η αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι εντελώς διαφορετική από τα προηγούμενα παιχνίδια που κέρδισαν. Και ξέρουν ότι απόψε θα μετρήσει η εικόνα των δυο ομάδων στο γήπεδο και αυτή είναι που θα δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Ούτε το διαφορετικό μομέντουμ στο οποίο βρίσκονται ούτε η παράδοση που έχει χτίσει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια απέναντι στην Ένωση.

TAGS ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ