ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι αριθμοί του Βιεϊρίνια λένε την αλήθεια

Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Αστέρα για τη 2η αγωνιστική της Super League
Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Αστέρα για τη 2η αγωνιστική της Super League INTIME

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια γιόρτασε στο αεροπλάνο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη, μετά τη νίκη κόντρα στον Αστέρα, τη συμπλήρωση 250 αγώνων με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια συμπλήρωσε στον αγώνα της Τρίπολης (0-1) 250 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Στις δύο θητείες του στην Τούμπα -γιατί υπήρξε το… διάλλειμα πέντε περίπου ετών στην Βόλφσμπουργκ- ο Πορτογάλος αρχηγός πέτυχε 48 γκολ, μοίρασε 40 ασίστ αντίκρυσε 41 κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε 2 φορές.

Παίζει παντού στο γήπεδο

Ο Βιεϊρίνια, αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΠΑΟΚ από την επιστροφή του στην Τούμπα και μετά, έχει αγωνιστεί με την φανέλα του Δικεφάλου στις οκτώ από τις έντεκα θέσεις του γηπέδου. Ξεκινώντας από την άμυνα έχει 59 παιχνίδια ως αριστερός μπακ, 7 ως κεντρικός αμυντικός και 22 στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή έχει παίξει ως αριστερός και δεξιός χαφ και έχει αγωνιστεί και στη θέση "δέκα". Στην επίθεση έχει 41 αγώνες ως αριστερός εξτρέμ και 13 στο δεξί άκρο. Που δεν έχει παίξει; Τερματοφύλακας, αμυντικός χαφ και φορ κρούσης, αλλά ποτέ δεν είναι αργά...

Τα γκολ που έκριναν αγώνες

Αν και δεξιοπόδαρος, τουλάχιστον στον ΠΑΟΚ είναι περισσότερο παραγωγικός όταν αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά του γηπέδου. Από εκεί έχει σκοράρει τα 20 (13 ως προωθημένος και 7 ως μπακ) αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι είδους γκολ βάζει ο Πορτογάλος. Από τις 48 φορές που έχει πανηγυρίσει, τις 20 τα γκολ που πέτυχε έκριναν την τύχη ενός αγώνα και ήταν τα νικητήρια για την ομάδα του. Όπως αυτό που πέτυχε στην Τρίπολη από την άσπρη βούλα. Όταν ο Βιεϊρίνια σκοράρει, ο ΠΑΟΚ συνήθως κερδίζει. Σε 46 παιχνίδια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και από αυτά ο Δικέφαλος κέρδισε τα 34, έχοντας και 9 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Το γιόρτασε στο αεροπλάνο

Ο Βιεϊρίνια γιόρτασε εν πτήσει τα 250 παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ κερνώντας στην επιστροφή της ομάδας από την Τρίπολη μπισκότα στους συμπαίκτες του.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανέβασε ο ΠΑΟΚ:

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ