ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Τζιούμπα του Σέλουκ και ο εκτελεστής φορ που αναζητείται

Ο Αρτέμ Τζιούμπα στην αναμέτρηση της Ρωσίας με τη Δανία
Ο Αρτέμ Τζιούμπα στην αναμέτρηση της Ρωσίας με τη Δανία © 2021 JONATHAN NACKSTRAND / AP IMAGES

Ο Ντιμίτρι Σέλουκ έριξε γέφυρες στον ΠΑΟΚ για τον Αρτέμ Τζιούμπα που έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ. Όσα ισχύουν και όσα πρέπει να γίνουν για να κάνει ο Δικέφαλος κίνηση για την κορυφή της επίθεσης του.

Οι κινήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα σε θέσεις που ο Δικέφαλος χρειάζεται άμεσα ποδοσφαιριστές, όπως αυτή του τερματοφύλακα, κυρίως μετά την δήλωση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη για τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ που έχει ήδη κλείσει.

Από την άλλη αναμένονται με εξίσου έντονο ενδιαφέρον κινήσεις που θα έχουν να κάνουν με την ποιοτική και όχι μόνο την ποσοτική ενίσχυση του Δικεφάλου. Στα φορ για παράδειγμα φαίνεται, αριθμητικά τουλάχιστον, ο ΠΑΟΚ να είναι πλήρης, ωστόσο είναι φανερό ότι λείπει ένας «εκτελεστής» που έχει το εύκολο γκολ.

Έτσι οι δηλώσεις που έγιναν από τον γνωστό ατζέντη ποδοσφαιριστών Ντιμίτρι Σέλουκ για τον Αρτέμ Τζιούμπα και με τις οποίες έριξε γέφυρες στον ΠΑΟΚ. Ο 33χρονος επιθετικός, που πρόσφατα τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία, έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του εκτός Ρωσίας.

Τι είπε ο Σέλουκ; Ότι η Ελλάδα - και πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ - θα ήταν ο ιδανικός επόμενος σταθμός στην καριέρα του Τζιούμπα. Και αυτό διότι μπορεί να του δώσει ένα συμβόλαιο κοντά στις απαιτήσεις του παίκτη, που εκτίμησε ότι δεν ξεπερνούν πλέον το 1,5 εκατομμύρια ευρώ και που δεν μπορεί να βρει αλλού.

"Ξέρω καλά τη σερβική αγορά, δεν πληρώνουν συμβόλαιο πάνω από 500.000 ευρώ ούτε στον Ερυθρό Αστέρα. Μόνο κάποιοι σταρ λαμβάνουν τέτοιο μισθό. Σύμφωνα με διάφορες πηγές ο Τζιούμπα έπαιρνε γύρω στα 3 εκατ. στη Ζενίτ.

Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν θα του δώσει τέτοια χρήματα, αλλά δεν θα πάει λαμβάνοντας το ένα έκτο των χρημάτων που έπαιρνε ως τώρα. Με όλο τον σεβασμό στη Φερεντσβάρος, ξέρω πως ο ιδιοκτήτης της είναι πλούσιος, αλλά στην Ουγγαρία δεν υπάρχει ούτε καν μισθός που να ταιριάζει στον Τζιούμπα" δήλωσε ο γνωστός μάνατζερ και ενέπλεξε τον ΠΑΟΚ όταν ρωτήθηκε πού θα μπορούσε να πάει ο πελάτης του:

"Στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Γιατί να μην είναι μια επιλογή. Αυτά τα χρήματα μπορεί να τα πληρώσει ΠΑΟΚ. Στην Ελλάδα πληρώνουν 1-1,5 εκατ. και ο Τζιούμπα θα είναι σταρ εκεί. Ο Κριχόβιακ πήγε στην ΑΕΚ. Νομίζω ότι η επιλογή με την Ελλάδα είναι η καλύτερη για αυτόν".

Πόσο ανοικτό μπορεί να είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Από την μια ο Ρώσος είναι εκτός των ορίων ηλικίας στα οποία στοχεύει ο Δικέφαλος. Από την άλλη όμως είναι δεδομένο ότι αποτελεί μια σχεδόν εγγυημένη λύση στο εύκολο γκολ που λείπει από τον ΠΑΟΚ. Στο ρόστερ του υπάρχουν, με συμβόλαια, Νέλσον Ολιβέιρα, Αντόνιο Τσόλακ την ώρα που τελειώνει ο δανεισμός του Τσούμπα Άκπομ από την Μίντλεσμπρο. Ο Άγγλος μάλιστα με ανάρτηση του στο Instagram στην ουσία αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ ευχόμενος στον Δικέφαλο κάθε επιτυχία στο μέλλον.

"Ο τελικός του κυπέλλου χάθηκε. Ήταν ο χειρότερος τρόπος να τελειώσει η σεζόν, ωστόσο αυτό μπορεί να μας κάνει πιο δυνατούς. Ήταν σαν τρενάκι λούνα παρκ η χρονιά με αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα αλλά και θετικά με τα προημιτελικά στην Ευρώπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εμπλέκονται με τον ΠΑΟΚ για την υποστήριξη και να ευχηθώ σε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Ευχαριστώ για όλα" έγραψε.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη στο ρόστερ του για την επόμενη σεζόν δυο έμπειρους επιθετικούς, ενώ υπάρχει και ο Κούτσιας, για το μέλλον του οποίου πάντως ακούγονται πολλά. Για να γίνει κίνηση ενίσχυσης θα πρέπει να προκύψει ενδιαφέρον για αυτούς που ανήκουν στο Δικεφάλο και κυρίως για τον Αντόνιο Τσόλακ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ