ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Ολιβέιρα που δικαιώνει τον Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Ο Ολιβέιρα που δικαιώνει τον Λουτσέσκου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / INTIME SPORTS

Οι εμφανίσεις του Ολιβέιρα στη Λεωφόρο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο απέδειξαν στην πράξη γιατί ο Λουτσέσκου ήθελε σαν τρελός να τον φέρει στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2021.

Τα δυο εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό εξήγησαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο γιατί το καλοκαίρι του 2021 ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέμεινε τόσο πολύ στην απόκτηση του Νέλσον Ολιβέιρα.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, τον οποίο ζήτησε ονομαστικά ο Ρουμάνος τεχνικός στη δεύτερη – και μάλλον και στην πρώτη - θητεία του στον ΠΑΟΚ είναι ο Πορτογάλος επιθετικός.

Η δουλειά που έκανε ο Ολιβέιρα στα δυο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, στα οποία σκόραρε μόνο ένα γκολ - και αυτό από το σημείο του πέναλτι - είχε δυο δοκάρια και πολλές τελικές προσπάθειες έδειξε τι ακριβώς εννοούσε ο Λουτσέσκου, όταν υποστήριζε πως αν υπάρχει ένας επιθετικός που μπορεί να του κάνει τη δουλειά που θέλει στο γήπεδο αυτός δεν είναι άλλος από τον Πορτογάλο.

Βγήκε νικητής σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες που έδωσε με όποιον από τους κεντρικούς αμυντικούς του Παναθηναϊκού πήγαν να τον αντιμετωπίσουν. Είχε εντυπωσιακά κρατήματα της μπάλας και σπασίματα στους συμπαίκτες του και βοήθησε στο να δημιουργηθούν χώροι για τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας του.

Άψογη η συνεργασία του με τον Κωνσταντέλια

Με την άψογη συνεργασία που έχει βρει με τον Γιάννη Κωνσταντέλια από την στιγμή που ο Λουτσέσκου τοποθέτησε τον νεαρό χαφ κοντά στον Πορτογάλο, ο ΠΑΟΚ έχει γίνει πολύ παραγωγικός στη δημιουργία φάσεων και πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμος.

Ο Ολιβέιρα με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί δικαιολογημένα έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία του ΠΑΟΚ τους τελευταίους 18 μήνες αν δεν είχε υποστεί τον τόσο σοβαρό τραυματισμό του πριν ξεκινήσει καν το περυσινό πρωτάθλημα.

Τι φέρνει το μέλλον για τον 31χρονο επιθετικό; Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι όμως είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου θα εισηγηθεί και θα επιδιώξει την παραμονή του στην Τούμπα και τα επόμενα χρόνια.

Ο Λουτσέσκου θέλει παίκτες που να υποστηρίζουν το σχέδιό του

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ άλλωστε έχει αποδείξει ότι επιμένει μέχρι τέλους στους ποδοσφαιριστές, που όπως ο Ολιβέιρα υποστηρίζουν το σχέδιο του στον αγωνιστικό χώρο και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Το θέμα είναι πως η διοίκηση θα προσπαθήσει να υλοποιήσει την εισήγηση του προπονητή με βάση και το οικονομικό.

Ο Πορτογάλος, που και όταν συζητούσε τη μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ, δικαίωσε την φήμη που τον ακολουθεί ως έναν σκληρό διαπραγματευτή, έχει αυτή την στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα, σε αποδοχές συμβόλαια στο Δικέφαλο.

Στόχος να μακροημερεύσει ο Πορτογάλος φορ στην Τούμπα

Οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου δεν έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να γίνουν στο τέλος της σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολιβέιρα ταίριαξε με τον ΠΑΟΚ και πως η ομάδα που θέλει να δημιουργήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ταιριάζει απόλυτα με τον Πορτογάλο επιθετικό.

Η συνεργασία των δυο πλευρών είναι άψογη παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν και στους δυο από το σοβαρό τραυματισμό του και λογικά η επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας του θα είναι κοινή.

Ίσως αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων να είναι ο επιθετικός που θα πλαισιώσει τον Ολιβέιρα, η αναζήτηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ