ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Γκαρσία και ο διάδοχος του Ρέμπε

Ο Πάμπλο Γκαρσία στο ματς με τον Παναθηναϊκό
Ο Πάμπλο Γκαρσία στο ματς με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Το θέμα του νέου αθλητικού διευθυντή είναι το πιο σημαντικό για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ δεν πρόκειται να κλείσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

"Ο Πάμπλο Γκαρσία στηρίζεται από όλους και από τον ιδιοκτήτη" τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης στην χθεσινή (15/04) Γενική Συνέλευση. Περίμενε κανείς να ακουστεί τίποτα διαφορετικό από τον επίσημο ΠΑΟΚ την ώρα που η ομάδα μάχεται για τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ και κυρίως για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας; Μάλλον όχι….

Η δήλωση του Γκαγκάτση, που μάλιστα ανέδειξε την αποχώρηση του Γιάννη Αμανατίδη από το τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου ως απόδειξη στήριξης στον Ουρουγουανό, ήταν αυτή που όλοι θα περίμεναν να ακούσουν.

Όπως όλοι γνωρίζουν ότι τους προπονητές του ΠΑΟΚ τους στηρίζουν, πάνω από όλα τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες. Ο Γκαρσία κρίνεται και αυτός από την πορεία της ομάδας του, από την αποτελεσματικότητα της.

Στο τέλος της σεζόν το ταμείο θα είναι θετικό αν και εφόσον ο Δικέφαλος καταφέρει να σώσει την χρονιά με τον μοναδικό τρόπο που της έχει απομείνει. Αν δηλαδή αποφύγει το κάζο στο πρωτάθλημα και κερδίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και φυσικά αν καταφέρει να βρει την διάκριση στο κύπελλο. Δίκαια ή άδικα, λίγη σημασία έχει, τα αποτελέσματα θα κρίνουν και τον Γκαρσία και αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του.

Η παραδοχή άλλωστε του Μάκη Γκαγκάτση ότι τους τελευταίους 14 μήνες, από την κατάκτηση του νταμπλ και μετά δεν έχει μόνο να κάνει με τον προπονητή αλλά και με το γεγονός ότι χαμήλωσε το ταβάνι στην ποιότητα του ρόστερ. Από αυτούς τους 6 μόνο τελευταίους μήνες έχει την ευθύνη ο Ουρουγουανός, αναλαμβάνοντας την ομάδα του στα μέσα της σεζόν. Και θα κριθεί λογικά από τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ θα τελειώσει την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο φινάλε της σεζόν, με…αποκούμπι το κύπελλο και ψάχνοντας ακόμη το βηματισμό και την βελτίωση που δεν έχει βρει μέχρι τώρα. Με τον Γκαρσία να προσπαθεί να στηρίξει τους παίκτες του και να στηριχθεί από αυτούς, καθώς αυτή θα είναι η πιο σημαντική στήριξη που μπορεί να έχει αυτή την στιγμή.

ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Τα πιο σημαντικά από όσα ειπώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ έχουν να κάνουν με το θέμα του αθλητικού διευθυντή. Όπως ενημερώθηκαν οι φίλοι του Δικεφάλου η διαδικασία εξεύρεσης του διαδόχου του Όλαφ Ρέμπε βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο τα αποτελέσματα της δεν πρόκειται να προκύψουν τόσο άμεσα όσο θα περίμενε κανείς.

"Το επόμενο σύντομο χρονικό θα ανακοινωθεί ο τεχνικός διευθυντής και δεν εννοώ σε μια βδομάδα. Εννοώ το επόμενο χρονικό διάστημα" είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης οριοθετώντας την ανάληψη καθηκόντων του νέου αθλητικού διευθυντή κάποια στιγμή μέσα στο Μάιο.

ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα ανοικτά θέματα που απασχολούν το Δικέφαλο όμως δεν μπορούν να περιμένουν. Από τα πιο απλά όπως είναι η αξιολόγηση των παικτών μέχρι και τα συμβόλαιο που θα πρέπει να ανανεωθούν, τις αποφάσεις για τους παίκτες που θα μπουν στην λίστα των «υπό παραχώρηση» ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου και φυσικά τους μεταγραφικούς στόχους.

Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα συζητά με τον Τόμας Βάλτσικ που μένει ελεύθερος από τη Σεβίλλη. Δεν θα πρέπει, αν έχει βρει τον κατάλληλο δίαυλο επικοινωνίας να προσπαθήσει να προλάβει να κλείσει τον Τσέχο τερματοφύλακα; Θα το κάνει ή θα περιμένει να έρθει ο νέος αθλητικός διευθυντής για να αναλάβει τις τελικές συζητήσεις;

Σίγουρα το να βρεθεί ο κατάλληλος αθλητικός διευθυντής είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Πολύ περισσότερο αν ο ρόλος του δεν θα είναι απλά διεκπεραιωτικός και θα έχει λόγο στην στρατηγική και τον προγραμματισμό. Ωστόσο αναγκαστικά η επιλογή του θα πρέπει να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται καθώς ο όγκος των ανοικτών υποθέσεων που θα πρέπει να κλείσουν ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου μοιάζει να είναι τεράστιος.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ