ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ντέρμπι αποδείξεων με τον Ολυμπιακό

Ο Βιερίνια του ΠΑΟΚ
Ο Βιερίνια του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Δικέφαλος θέλει απέναντι στον Ολυμπιακό να δείξει ότι παραμένει διεκδικητικός παρά την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας

Για τον ΠΑΟΚ το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» είναι χωρίς άλλο ένα ντέρμπι αποδείξεων.

Μετά την ισοπαλία στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ο Δικέφαλος πηγαίνει στην έδρα των ερυθρολεύκων με την διαφορά στο -12 και με σκοπό να δείξει, όπως έκανε και στο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα, ότι η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει στη διάθεση του τον Άνχελ Κρέσπο που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και θα χρησιμοποιήσει τον Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ίνγκασον. Ο Ζίβκοβιτς θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια και στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής θα τοποθετηθούν Βιεϊρίνια και Ροντρίγκο.

ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Με την κατάσταση στην άμυνα να μοιάζει δεδομένη υπάρχουν ακόμη αρκετά ερωτηματικά κυρίως μεσοεπιθετικά για το ΠΑΟΚ που θα παραταχθεί στο «Καραϊσκάκης» .

Το πιο βασικό από αυτά έχει να κάνει με την τριάδα των χαφ. Αν δηλαδή ο Ουρουγουανό επιλέξει να παίξει με «δεκάρι» ή αν πάει σε ένα σχήμα κάπως πιο συντηρητικό με ένα «εξάρι» στον άξονα της μεσαίας του γραμμής.

Σε περίπτωση που επιλέξει σχήμα με κόφτη, δεν θα είναι έκπληξη αν ξεκινήσει στο ντέρμπι ο Χάρης Τσιγγάρας και όχι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που είναι επικρατέστερος.

Αν τελικά ο Γκαρσία παίξει με παίκτη στο «δέκα» τότε ο Ουάρντα θα είναι αυτός μπροστά από τους δυο κεντρικούς χαφ, που λογικά θα είναι οι Ελ Καντουρί και Σβαμπ.

Ένα ακόμη ερωτηματικό έχει να κάνει με τους ακραίους. Στο πρόσφατο ντέρμπι στην Τούμπα ο προπονητής του ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τον Μουργκ αντί του Τζόλη. Μια επιλογή που προκάλεσε μάλλον εντύπωση αλλά και συζητήσεις για την χρησιμότητα της. Προφανώς η εξήγηση ήταν ότι ήθελε να δώσει βοήθειες στον αριστερό του μπακ, τον Γιαννούλη τότε, που ο Αυστριακός θα τις έδινε με μεγαλύτερη συνέπεια.

Σήμερα με τον Γιαννούλη στη Νόριτς και τον Ροντρίγκο κατά ανάγκη αριστερό μπακ, ίσως η ανάγκη για βοήθειες είναι μεγαλύτερη. Εκτός και αν ο Τζόλης ξεκινήσει με σαφή οδηγία ότι θα πρέπει να είναι περισσότερο συνεπής και στα ανασταλτικά καθήκοντα του.

Στις άλλες δυο θέσεις της επίθεσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Άντριγια Ζίβκοβιτς στο ένα άκρο και του Μάικλ Κρμέντσικ στην κορυφή.

TAGS ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ