ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Μέσα Βιεϊρίνια, Λύρατζης και Αουγκούστο για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια INTIME

Μόνο ο Γιάννης Μιχαηλίδης παραμένει στο ιατρικό δελτίο του ΠΑΟΚ, καθώς οι Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Αουγκούστο και Ζαμπά προπονήθηκαν κανονικά και είναι διαθέσιμοι για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του εκτός από τον μακροχρόνια τραυματία Γιάννη Μιχαηλίδη.

Στην τελευταία προπόνηση πριν από την αυλαία των playoffs με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και λίγα 24ωρα πριν τον τελικό με τους πράσινους ο προπονητής του ΠΑΟΚ είδε τους πάντες εκτός από το νεαρό αμυντικό να συμμετέχουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Αουγκούστο και Ζαμπά δηλώνουν "παρών" για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου και είναι στο χέρι του Λουτσέσκου να αποφασίσει σε ποιους θα δώσει χρόνο συμμετοχής και ρυθμό στο αυριανό παιχνίδι με τους "πράσινους" (17/5, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) .

Στον ΠΑΟΚ έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι για την επιστροφή του Βιεϊρίνια μετά τον αγώνα με τη Μαρσέιγ και δεν το κρύβουν.

"Παιχνίδι νούμερο 58 και τελευταίο στην Τούμπα γι’ αυτή την μαραθώνια σεζόν. Κι όπως οι περισσότεροι αγώνες του ΠΑΟΚ, έτσι κι αυτός είναι, μαντέψτε, τελικός για τη δεύτερη θέση της Super League Interwetten.

Ο Δικέφαλος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό τηρώντας τον άγραφο… νόμο του ποδοσφαίρου που κατά τη διάρκεια μιας σεζόν «προβλέπει» πάντα δύο σερί αναμετρήσεις με την ίδια ομάδα για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στον ΠΑΟΚ το… κρατούσαμε για το τέλος. Ακόμα ένα παράδοξο από τα πολλά.

Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο και οι δύο ομάδες στην άκρη του μυαλού τους έχουν κάπου κρυμμένο το Κύπελλο, αλλά η ουσία είναι πως και οι δύο ομάδες θέλουν τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός τελικός.

Παίκτες και τεχνικό επιτελείο, το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο της Τούμπας με το πρόγραμμα να είναι αφιερωμένο στην τακτική προσέγγιση του επικείμενου ντέρμπι, με έμφαση στις στατικές φάσεις.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είδε όλους τους παίκτες του να προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς, με τον Γιάννη Μιχαηλίδη να είναι ο μοναδικός παίκτες που βρίσκεται πλέον στο ιατρικό δελτίο" αναφέρει το ενημερωτικό του Δικεφάλου, στο οποίο για μια ακόμη φορά δεν ανακοινώθηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι.

Λουτσέσκου: "Να κατακτήσουμε τους στόχους μας"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη NOVA για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον τελικό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ και τόνισε πως με τις επιστροφές των ποδοσφαιριστών που ήταν εκτός αλλά και την υποστήριξη των φιλάθλων του ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει τους φετινούς στόχους του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Για τα δύο παιχνίδια που απομένουν για το κλείσιμο μίας μεγάλης σεζόν: "Ήταν μία δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά, υπήρχαν καλές και κακές στιγμές, το γεγονός ότι παίζαμε ανά 3 ημέρες σε σχέση με τους αντιπάλους μας που είχαν παραπάνω χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας έκανε το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Παναθηναϊκό για δύο στόχους και αν θα προτιμούσε το πρόγραμμα να ήταν αλλιώς: "Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για το πρόγραμμα, όλη τη σεζόν ήμασταν άτυχοι αναφορικά με την πορεία του, ειδικά μετά το ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όπου μείναμε… μισοί. Τώρα γίνεται η επανένταξη κάποιων παικτών σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση".

Αν περιμένει περαιτέρω επιστροφές ποδοσφαιριστών: "Σχεδόν όλοι οι παίκτες έχουν επιστρέψει και είναι μαζί μας, από εκεί και πέρα είναι διαφορετική κατάσταση για το ποιος είναι έτοιμος για το αυριανό ματς και τον τελικό, διαχειριζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα τις επιστροφές των παικτών ώστε να είναι 100% έτοιμοι και υγιείς".

Αν περιμένει ένα γεμάτο γήπεδο στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν ώστε να δώσει ο κόσμος ώθηση για τον τελικό: "Δεν ξέρω αν θα είναι γεμάτο το γήπεδο, ξέρω όμως ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας ωθεί για το καλύτερο, σε μία χρονιά με καλές και κακές στιγμές, οι προσδοκίες είναι μεγάλες και ξέρουμε ότι η υποστήριξή τους είναι μαζί μας σε ένα σημείο της σεζόν που μπορούμε και πρέπει να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας τους στόχους μας".

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ