STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Διπλό αρχηγού παρόντος

Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στην Λαμία για την 10η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στην Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ του Τζόλη (12') και του Βιεϊρίνια (64') κατάφερε να πάρει το διπλό με σκορ 0-2 απέναντι στην Λαμία για την 10η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την ήττα από την Αϊντχόφεν για το Europa League με τα χαμόγελα να επιστρέφουν χάρη σε μία νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος πήρε το διπλό με 2-0 στην έδρα της Λαμίας για την 10η αγωνιστική της Super League Interwetten. Έτσι, η ομάδα του Γκαρσία έφτασε τους 21 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τα δύο γκολ πέτυχαν οι Τζόλης από το 12ο λεπτό και Βιεϊρίνια στο 64ο λεπτό, ο οποίος με τρομερή εκτέλεση φάουλ σημάδευσε την επιστροφή του στα γκολ. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να γίνονται ελάχιστα απειλητικοί.

Η Λαμία με αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος με δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ παραμένει χωρίς νίκη στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 12'

Ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να στήσει την ομάδα του με αρκετό rotation, καθώς ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν βασικός για πρώτη φορά φέτος, ενώ στην 11άδα ξεκίνησαν οι Μιχαηλίδης, Νινούα και Μουργκ, με τους Σβαμπ, Μπίσεσβαρ και Βαρέλα να κάθονται στον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να πάρει να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού και να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης, παρά τις αλλαγές. Μάλιστα, απέκτησε και το προβάδισμα μόλις στο 12ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Καντουρί τροφοδότησε τον Ουαγκέ, ο οποίος πάτησε στην περιοχή, γύρισε στον Τζόλη που με πλασέ έγραψε το 0-1 για τον Δικέφαλο.

Η ομάδα του Γκαρσία συνέχισε να έχει την κατοχή, αλλά και να διαχειρίζεται το προβάδισμα που είχε αποκτήσει. Στο 21' ο Τζόλης πραγματοποίησε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Επασί, ο οποίος είχε τον έλεγχο. Η Λαμία δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, ενώ ο Δικέφαλος παραλίγο να εκμεταλλευτεί λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο ο γκολκίπερ της Λαμίας αποσόβησε τον κίνδυνο προ του Μουργκ στο 29'.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕ Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να κλειδώσει το παιχνίδι στο 54ο λεπτό. Σε μία ακόμη προσπάθεια από τα δεξιά, ο Μουργκ γύρισε στην περιοχή, αλλά ο Τζόλης με πλασέ δεν κατάφερε να σκοράρει από πολύ κοντά στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Ό,τι δεν πέτυχε ο νεαρός επιθετικός του Δικεφάλου, το έκανε λίγο αργότερα ο νεοεισελθόντας Βιεϊρίνια.

Στο 63ο λεπτό ο Σβιντέρσκι κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε να το εκτελέσει και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ για το 0-2 με τον Επασί να μην μπορεί να αποκρούσει την μπάλα. Αυτό ήταν μάλιστα και το πρώτο γκολ του Πορτογάλου την φετινή σεζόν και το πανηγύρισε με τον Πάμπλο Γκαρσία.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Το δεύτερο γκολ χάλασε τα σχέδια στον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος επεδίωξε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, ωστόσο το 0-2 έβαλε ακόμη πιο δύσκολα στους γηπεδούχους. Το ματς άνοιξε και στο 75ο λεπτό η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Βασιλόγιαννης βρέθηκε μόνος του στα δεξιά, έκανε όμως ένα κακό σουτ με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε την μπάλα στα συνέχεια συνεχίζοντας να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Στο 78' ο Αουγκούστο επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 80' ο Ίνγκασον σημάδευσε τον γκολκίπερ της Λαμίας με το κεφάλι. Έτσι, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Δικέφαλος πανηγύρισε το διπλό.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ