ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η επόμενη ημέρα

Ο απογοητευμένος Γιασμίν Κούρτιτς μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Ο απογοητευμένος Γιασμίν Κούρτιτς μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η σεζόν τελείωσε με πικρή γεύση για τον ΠΑΟΚ και με πολλούς από τους παίκτες του ρόστερ είτε να αποχωρούν, είτε να μην γνωρίζουν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του έναν μήνα περίπου για να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν να έχουν προχωρήσει αρκετές από τις κινήσεις τους μέχρι και την έναρξη της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει στις 21 του Ιουνίου, με το βασικό της στάδιο να πραγματοποιείται στην Ολλανδία από τις 27/6 και μετά.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα που θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τότε. Πριν τις μεταγραφικές κινήσεις, αρκετές από τις οποίες είναι ήδη προχωρημένες, θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Σε αναμονή όσοι μένουν ελεύθεροι

Ο Βιεϊρίνια, για παράδειγμα, στις δηλώσεις του μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου όταν ρωτήθηκε για το μέλλον είπε πως οι συζητήσεις του με τον ΠΑΟΚ δεν έχουν φτάσει στο οριστικό τους στάδιο και τόνισε ότι θα βρίσκεται σίγουρα στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 15 του επόμενου μήνα περιμένοντας τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Στέφαν Σβαμπ, που τελικά δεν έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες από την ρήτρα για την αυτόματη ανανέωση συμμετοχές και πλέον μένει ελεύθερος δίνοντας όπως δήλωσε προτεραιότητα στον ΠΑΟΚ .

Ελεύθεροι μένουν επίσης, Κρέσπο και Μπίσεσβαρ, που για την ώρα παρά τα όσα ακούγονται δεν έχουν συζητήσει με τον Ζοζέ Μπότο το ενδεχόμενο ανανέωσης τους. Είναι δεδομένο ότι αν μείνουν ο ρόλος τους θα είναι διαφορετικός, όπως και τα οικονομικά δεδομένα στα συμβόλαιά τους.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποχωρεί και θα αναζητήσει τη συνέχεια της καριέρας του στο εξωτερικό, κατά κύριο λόγο, ενώ ειλημμένη είναι η απόφαση για τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει πλέον για δυο τερματοφύλακες.

Ο Φερνάντο Βαρέλα αποχαιρέτησε ήδη το Δικέφαλο μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό που ήταν και ο τελευταίος στην καριέρα του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το μέλλον των δανεικών

Τι θα γίνει με τους δανεικούς; Ο Σάστρε μένει και θα αποτελεί με τον Λευτέρη Λύρατζη το δίδυμο για το δεξί άκρο της άμυνας του Δικεφάλου.

Λογικά ο Σίντκλεϊ θα αποχωρήσει ακόμη και αν μείνει ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου, με τον ΠΑΟΚ να αναζητά έναν τουλάχιστον αριστεροπόδαρο ακραίο αμυντικό, ενώ όπως όλα θα δείχνουν θα αποχωρήσει και ο Αλεξάντρου Μίτριτσα.

Ο Ρουμάνος δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την απόκτησή του και ο ίδιος δεν έμεινε ικανοποιημένος από το ρόλο που έπαιξε φέτος στον ΠΑΟΚ και φαίνεται ότι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα υπάρξει σοβαρή τουλάχιστον συζήτηση για την παραμονή του.

Στην περίπτωση του Τσούμπα Άκπομ που αποκτήθηκε δανεικός από την Μίντλεσμπρο, ήδη ο εκπρόσωπος του Άγγλου διερευνά τις προθέσεις του ΠΑΟΚ. Και αυτό, διότι θέλει να ξέρει τι σκέφτονται να κάνουν με τον πελάτη του οι επιτελείς του Δικεφάλου, ώστε να καθορίσει την στάση του απέναντι στην αγγλική ομάδα.

Στην Μίντλεσμπρο ο Άκπομ δεν υπολογίζεται και με το συμβόλαιό του να μπαίνει στον τελευταίο του χρόνο η πλευρά του παίκτη να διεκδικήσει την ελευθερία του χωρίς μεγάλο κόστος. Παρά την ιδιαίτερη σχέση του Λουτσέσκου με τον Άγγλο επιθετικό, από την πλευρά του ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει κάποια απόφαση. Άλλωστε, υπάρχουν ήδη στην ομάδα δυο άλλοι επιθετικοί με συμβόλαιο: Ολιβέιρα και Τσόλακ.

Ποιοι είναι υπό παραχώρηση

Μέσα σε όλα αυτά τα ανοικτά ζητήματα στην Τούμπα θα πρέπει να ασχοληθούν και με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια είναι σε ισχύ, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν.

Για παράδειγμα, είναι αβέβαιο το μέλλον του Λούκας Τέιλορ, όπως και του Τόμας Μουργκ που έχουν συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2024 και δεν είναι οι μόνοι που θα κριθούν το καλοκαίρι που έρχεται.

Ο Λέο Ζαμπά θα μπει στον τελευταίο χρόνο του δικού του συμβολαίου χωρίς να έχει καταφέρει και πάλι να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή του.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ