ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η διαχείριση του Τζόλη και οι εξηγήσεις του Γκαρσία

Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης
Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάμπλο Γκαρσία αιτιολόγησε γιατί το "χρυσό παιδί" του ΠΑΟΚ δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα playoffs, τονίζοντας ότι ο Χρήστος Τζόλης παραμένει σημαντικό μέλος της ομάδας του.

Ο Χρήστος Τζόλης έχει πετύχει εκπληκτικά πράγματα στην πρώτη του, σεζόν στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Με στατιστικά που τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ηλικίας του , έχει καταφέρει να εκτοξεύσει στα ύψη την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να αναγκάσει πολλές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να τον βάλουν στις λίστες τους.

Ο Τζόλης έχει παίξει 42 αγώνες φέτος έχοντας συγκομιδή 16 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, στατιστικά πρωτόγνωρα για έναν ποδοσφαιριστή που κάνει τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

ΠΑΟΚ: Η διαχείριση του Τζόλη και οι εξηγήσεις του Γκαρσία

Είναι γεγονός ότι ο νεαρός από το φινάλε της κανονικής περιόδου και κυρίως στα playoffs δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και έχει χάσει και την θέση του στην αρχική ενδεκάδα του Δικεφάλου. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει όπως τόνισε και ο Πάμπλο Γκαρσία, όταν ρωτήθηκε σχετικά, μετά το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη ότι έχει πάψει να είναι σημαντικός για την ομάδα του. "Το ότι δεν αγωνίστηκε δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό μέλος της ομάδας" είπε μεταξύ άλλων ο Ουρουγουανός τεχνικός που κράτησε τον παίκτη του στον πάγκο.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΤΖΟΛΗ ΣΤΑ PLAYOFFS

Ο Χρήστος Τζόλης έχει ξεκινήσει βασικός σε 2 από τα 5 παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ στα playoffs. Στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ στην Τούμπα όπου κατέγραψε και την τελευταία του μέχρι τώρα ασίστ και στην Τρίπολη στον αγώνα με τον Αστέρα. Μπήκε αλλαγή στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και με τον Ολυμπιακό ενώ στο χθεσινό ντέρμπι με τον Άρη δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον προπονητή του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε κανένα από τα παιχνίδια που αγωνίστηκε δεν συμπλήρωσε 90λεπτο. Το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε 90΄ ήταν ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον οποίο αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις από τον Μουργκ.

ΑΓΩΝΑΣ/ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΓΚΟΛ/ΑΣΙΣΤ

ΑΕΚ/68/-/1/

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ/28/-/-/

ΑΣΤΕΡΑΣ/58/-/-/

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/19/-/-/

ΑΡΗΣ/-/-/-/

ΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ

Δεν είναι πάντως η αλλαγή συστήματος που έχει αφήσει τον Τζόλη εκτός αρχικής ενδεκάδας στα τελευταία παιχνίδια. Άλλωστε τις καλύτερες του εμφανίσεις τις πραγματοποίησε στην αρχή της σεζόν όταν το 3-4-3 ήταν το βασικό σχήμα του Δικεφάλου.

Οι λόγοι για τους οποίους είναι ο Γκαρσία δεν τον έχει στις βασικές επιλογές του είναι δυο. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο νεαρός, διανύει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Κάτι που είναι φυσικό για έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας του. Το παράδοξο θα ήταν να τελειώσει τη σεζόν όπως την ξεκίνησε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Μάλιστα το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια έχουν ανεβάσει την απόδοση τους ο Άντριγια Ζίβκοβιτς αλλά και ο Ομάρ Ελ Καντουρί, σε αυτό τον ρόλο του αριστερού μεσοεπιθετικού, προσφέρει στον Ουρουγουανό τεχνικό την δυνατότητα να μην πιέσει τον Τζόλη, αλλά να τον περιμένει "Πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη προσοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το νεαρό της ηλικίας του. Είναι ένα ταλέντο που πρέπει να το προστατεύσουμε, όπως συμβαίνει με τον Λύρατζη, τον Κωνσταντελιά, τον Μιχαηλίδη" δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ

Είναι επίσης γεγονός ότι ο Γκαρσία γνωρίζει και τις τακτικές αδυναμίες του Χρήστου Τζόλη. Άλλωστε δουλεύει μαζί του από την Κ-19 του Δικεφάλου και τον ξέρει καλύτερα από όλους. Ποια είναι αυτά; "Ο Τζόλης είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολλά να βελτιώσει στο παιχνίδι του. Πρέπει να βελτιωθεί και στο αμυντικό κομμάτι, να μάθει να παίζει και στην αντίθετη πλευρά" είπε ο Γκαρσία. Αυτές οι δύο αδυναμίες του νεαρού ήταν που οδήγησαν τον προπονητή του στο να πειραματιστεί και να αλλάξει πλευρά στον νεαρό σε κάποια παιχνίδια, τοποθετώντας τον στα δεξιά και φέρνοντας στα αριστερά τον Ζίβκοβιτς.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Γκαρσία για τη μη χρησιμοποίηση του Τζόλη στο ντέρμπι με τον Άρη έχουν λογική και σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι ο νεαρός δεν βρίσκεται, τον τελευταίο καιρό, στις αρχικές επιλογές του προπονητή του δεν μειώνει όσα εκπληκτικά έχει πετύχει τη φετινή σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ