ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το "μαύρο κουτί" του αποκλεισμού

Ο Πάμπλο Γκαρσία κατά τη διάρκεια του Ομόνοια - ΠΑΟΚ
Ο Πάμπλο Γκαρσία κατά τη διάρκεια του Ομόνοια - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT 24 αναλύει τα αίτια της ήττας που γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Κύπρο από την Ομόνοια εξηγώντας τις κινήσεις που έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία αλλά και τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε στην παγίδα, υποτίμησε την Ομόνοια και τελικά το πλήρωσε αποχαιρετώντας όσες ελπίδες είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο θεωρώντας ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ομόνοια θα την είχαν αποδυναμώσει και τελικά όπως αποδείχθηκε στην πράξη, η λανθασμένη του νοοτροπία τον οδήγησε σε μια ήττα- σοκ την οποία καλείται να ξεπεράσει.

Από το ξεκίνημα όπως τόνισε αργότερα στις δηλώσεις του ο Πάμπλο Γκαρσία ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετωπίσει των ταχύτατων επιθετικών της Ομόνοιας. Τα μεγαλύτερα κενά φάνηκαν να υπάρχουν στην δεξιά πλευρά της άμυνας όπου ούτε ο Ουαγκέ ούτε ο Βαρέλα μπορούσαν να σταματήσουν τον Κακκουλή. Έτσι η πρώτη κίνηση του Γκαρσία ήταν η αλλαγή στη διάταξη των δύο στόπερ με τον Κρέσπο να πηγαίνει προς τα δεξιά για να δώσει στηρίγματα στον Ουαγκέ.

Τα πράγματα έδειξαν κάπως να διορθώνονται αλλά στην πραγματικότητα η αλλαγή της εικόνας προήλθε από το γεγονός ότι ήδη η Ομόνοια είχε ανοίξει το σκορ και οπισθοχώρησε μαζί με την αναγκαστική αλλαγή του σκόρερ της.

Ο ΠΑΟΚ πήρε με συντριπτικά υπέρ του ποσοστά την κατοχή της μπάλας που έφτασαν στο πρώτο ημίχρονο το 73% και έφτασε στην ισοφάριση στην μοναδική φάση που έβαλε παίκτη ανάμεσα στις γραμμές άμυνας των Κύπριων και οι παίκτες του άλλαξαν γρήγορα την μπάλα. Τζόλης, Ουαγκέ, Ζίβκοβιτς και Καντουρί συνεργάστηκαν για βρεθεί ο πρώτος σε θέση βολής και να εκτελέσει. Από εκεί και πέρα μόνο από στατικές φάσεις κατάφερε να απειλήσει τους Κύπριους.

Οι επόμενες κινήσεις του Γκαρσία ήταν η αντικατάσταση του Ουαγκέ με τον Γιαννούλη και η μετατόπιση του Ροντρίγκο στο δεξί άκρο της άμυνας, με την διάταξη των στόπερ να παραμένει η ίδια (Κρέσπο δεξιά, Βαρέλα αριστερά) και του Σβαμπ με τον Μουργκ. Ο Γιαννούλης μπήκε για να επανέρθει η ισορροπία στην άμυνα και να βοηθήσει την ομάδα του να αναπτυχθεί και από τα αριστερά. Ενώ με το Μουργκ ο ΠΑΟΚ είχε ένα εξάρι (Τσιγγάρας) ένα οκτάρι (Καντουρί) και τον Αυστριακό ως δεκάρι να μπαίνει ανάμεσα στις δύο γραμμές άμυνας της Ομόνοιας.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κρατά την μπάλα στα πόδια του, με κατοχή στο 66% ωστόσο από τις 12 ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο μόνο η μία πήγε εντός της εστίας του Φαμπιάνο. Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν 3 τελικές όλες στην εστία, μαζί με το δοκάρι του Τζιωνή μετά το τετ-α-τετ του Σενέ με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Στο 79’ και με το σκορ στο 1-1 ο Γκαρσία αποφάσισε να ρισκάρει ακόμη περισσότερο. Έβγαλε από τον αγώνα τον Τσιγγάρα περνώντας στην θέση του τον Μπίσεσβαρ, με τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον μόνο τον Καντουρί στον άξονα. Μια κίνηση που δεν απέδωσε, αν κρίνει κανείς ότι με τον Μαροκινό να χάνει την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και στην συνέχεια να ανατρέπει τον αντίπαλο του εντός περιοχής η Ομόνοια κέρδισε το πέναλτι που έκρινε το παιχνίδι.

Ο Ουρουγουανός ανέλαβε την ευθύνη στη συνέντευξη Τύπου για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε και τις πέντε αλλαγές που είχε στη διάθεση του, αφήνοντας τον Τσόλακ στον πάγκο. Προφανώς ο προπονητής του Δικεφάλου θεώρησε πως το να γεμίσει με παίκτες την αντίπαλη περιοχή και να παίξει από τα άκρα δεν θα βοηθήσουν την ομάδα του να γίνει περισσότερο απειλητική.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μια απρόσμενη, πριν από το παιχνίδι, ήττα και στον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

TAGS ΠΑΟΚ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ