ΠΑΟΚ

Φερέιρα: "Αύριο είναι μια άλλη μέρα"

Ο Αμπέλ Φερέιρα δίνει οδηγίες στους παίκτες του ΠΑΟΚ κατά την αναμέτρηση με τη Γρανάδα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων Europal League
Ο Αμπέλ Φερέιρα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Γρανάδα EUROKINISSI

Ο Αμπέλ Φερέιρα απέφυγε να απαντήσει για το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία στη Γρανάδα αν και όλα δείχνουν ότι αναλαμβάνει την Παλμέιρας και τον διαδέχεται στο Δικέφαλο ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στη Γρανάδα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League με τον προπονητή του Δικεφάλου, Αμπέλ Φερέιρα, να αποφεύγει την ερώτηση για το μέλλον του, αν και όλα δείχνουν ότι αυτό ήταν το τελευταίο του ματς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας καθώς τον διαδέχεται ο προπονητής της Κ19, Πάμπλο Γκαρσία.

"Το μέλλον μου κρίνεται κάθε μέρα. Σήμερα είμαι εδώ με τους παίκτες μου, αύριο είναι άλλη μέρα και θα δούμε. Αυτό που με αφήνει περήφανο είναι ότι η ομάδα έχει ταυτότητα με οποιοδήποτε σχηματισμό. Έχει παίκτες με ποιότητα. Είναι μια ομάδα που μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο.

Από την άλλη δεν μπορώ να μην τονίσω ότι ο αντίπαλος προπονητής στην τελευταία του αλλαγή έβαλε κεντρικό αμυντικό για να κρατήσει την ισοπαλία. Ο αντίπαλος, ίσως, φοβήθηκε. Αυτό μας αφήνει ικανοποιημένους. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για την ανάλυση του ματς:

"Κάναμε ένα αρκετά καλό ματς κόντρα σε μια ομάδα που είναι δεύτερη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όταν η ομάδα είναι πλήρης, τότε είναι πιο ανταγωνιστική.

Σήμερα η ομάδα μου ήταν πολύ συνεπής. Είχαμε δύο ευκαιρίες με τον Βαρέλα και τον Σβιντέρσκι, απέναντι σε μια ομάδα που δεν επιτρέπει πολλές ευκαιρίες. Το γήπεδο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση".

Για τον όμιλο: "Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι είναι ανοικτός όμιλος, όλοι έχουν πιθανότητες. Ακόμη και η Ομόνοια, που ηττήθηκε στο τέλος. Πολλοί υποτίμησαν την Ομόνοια. Το έδειξε και σήμερα".

Εν συνεχεία στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Φερέιρα δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τη συμφωνία με την Παλμέιρας αλλά απέφυγε να απαντήσει.

Ήταν το τελευταίο σας ματς με τον ΠΑΟΚ;
"Δεν το ξέρω, θα το δούμε. Το παιχνίδι μόλις τελείωσε αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, θα το δούμε".

Υπάρχει μια πρώτη συμφωνία με την Παλμέιρας;
"Δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να μιλήσει για αυτό. Είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, μόλις τελείωσε το παιχνίδι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα απαντήσει σε αυτό".

Και συνέχισε λέγοντας: "Πάνω απ΄ολα αυτό που με αφήνει ικανοποιημένο είναι πως η ομάδα δείχνει πως έχει μια ξεκάθαρη ταυτότητα. Σίγουρα για κάθε προπονητή τα πράγματα είναι καλύτερα όταν έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση της. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση. Αυτό που πρέπει να πω είναι πως μια ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα αν έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση της. Δηλαδή μια ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα αν έχει τον Ρονάλντο στη σύνθεση της".

Πως βλέπετε τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν;
"Θα έλεγα πως η κατάσταση σήμερα δεν διαφοροποιείται αρκετά. Είναι ανοιχτός όμιλος, όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητες να περάσουν. Οι ομάδες που βρίσκονται στο Europa League είναι αρκετά καλές. Θα χαθούν και άλλοι βαθμοί".

Ακούμε απ΄ όλους στον ΠΑΟΚ να μιλάνε για ένα πλάνο με εσάς πρωταγωνιστή. Γιατί αλλάζει αυτό το πλάνο;
"Κατά την άποψη μου πρέπει να υπάρχει υπομονή. Πρέπει να αφήσουμε τους ποδοσφαιριστές στην ησυχία τους, τον προπονητή στην ησυχία του, τον Όλαφ στην ησυχία του. Δεν μπορούμε να θέλουμε τα πράγματα χθες. Βλέπουμε τη Μάντσεστερ Σίτι που πριν δύο χρόνια πήρε τα πάντα τώρα να μην παίρνει τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια πριν δύο χρόνια το πρωτάθλημα και λογικό ήταν ο ανταγωνιστής του να ενισχυθεί. Εμείς από τη μια θέλουμε μια ομάδα που να είναι οικονομικά βιώσιμη και να μπορεί παράλληλα να νικάει τους πάντες. Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Για εμάς ότι η απόδειξη πως όλα είναι άσπρα ή μαύρα είναι πως κερδίσαμε τη Μπενφίκα και ήμασταν η καλύτερη ομάδα ενώ μετά φέραμε 1-1 με την Ομόνοια και ήμασταν η χειρότερη ομάδα".

Πως είδατε τον αγώνα με τη Γρανάδα;
"Κάτι που είχαμε παρατηρήσει είναι πως μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθεί να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει γρήγορα. Είναι σε καλή φάση μιας και είναι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο και εμείς μπήκαμε καλά, μπλοκάραμε τον αντίπαλο και εμείς είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο με το δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν περισσότερο ισορροπημένο όσον αφορά την κατοχή.

Είχαμε μια ευκαιρία με τον επιθετικό μας, είχαμε μια περίπτωση στην περιοχή του αντιπάλου που θα μπορούσε να είχε δοθεί πέναλτι με τη βοήθεια του VAR. Επίσης εκεί που πιέζαμε για γκολ ο αντίπαλος προπονητής έβαλε έναν αμυντικό για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Βλέποντας την Γρανάδα να αγωνίζεται και τον τρόπο που θέλει μου θύμισε την Ατλέτικο".

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Το μοναδικό που εγώ θέλω να πω είναι πως οι προπονητές είναι καλοί μόνο όταν και αν ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 2 εκατ. για να έρθω εγώ εδώ πέρα σημαίνει πως είδε κάποια πράγματα στην ομάδα που προπονούσα. Και αν υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για παίκτες ή τον προπομνητή του ΠΑΟΚ. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω πάντα, να αγωνίζομαι για τη νίκη, προσπαθώντας να δώσω αξία στους ποδοσφαιριστές.

Όταν ήρθα εδώ πέρα δεν είχαμε σχεδόν κανένα ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να πουληθεί. Ωστόσο με τη δουλειά που κάναμε όλοι δώσαμε αξία στους ποδοσφαιριστές και όταν γίνεται μια τέτοια δουλειά μπορεί να δημιουργήσει μια βιώσιμη ομάδα. Μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική. Ο ίδιος ο κ. Σαββίδης πρωτοπόρος θέλησε να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας, να βάλουμε νέους ποδοσφαιριστές. Εγώ την αποδέχτηκα αυτή τη πρόκληση ξέροντας πως παίρνουμε κάποια ρίσκα".

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ