ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Διορία 72 ωρών της Αλ Χιλάλ για τον Νο1 "αντί-Τζιοβίνκο"

Ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο με τη φανέλα της Γιουβέντους
Ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο με τη φανέλα της Γιουβέντους PHOTO CREDITS: Ⓒ 2014 PAOLO GIOVANNINI / ASSOCIATED PRESS

"Χρυσώνοντας" τον Ματέους Περέιρα η Αλ Χιλάλ εμφανίζεται να έχει αλλάξει την στάση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, επιδιώκοντας οριστικά εντός του επόμενου τριημέρου να καταλήξει στην προσπάθεια της για να τον πάρει στη Σαουδική Αραβία και έτσι να επιλύσει τη μία από τις δύο προϋποθέσεις για την αποδέσμευση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο.

Δύο τα ζητούμενα προκειμένου το θέμα της συμφωνίας του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο με τον ΠΑΟΚ να… τροχοδρομήσει. Πρώτον και σημαντικότερο να βρεθεί αμοιβαίως επωφελής και επικερδής, συναινετική λύση του εναπομείναντος συμβολαίου του Ιταλού μεσοεπιθετικού και δεύτερον, να βρει η Αλ Χιλάλ αντικαταστάτη του.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας των πρωταθλητών Σαουδικής Αραβίας ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Γουέστ Μπρομ, Ματέους Περέιρα. Η προσφορά στον αγγλικό σύλλογο ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ, το πρόβλημα όμως αρχικά ήταν ο Περέιρα, ο οποίος εμφανίζονταν διστακτικός στο να πάρει την απόφαση, ύστερα από μια εξαιρετική διετία στους "μπάγκις" (με αποκορύφωμα την περυσινή φοβερή στην Πρέμιερσιπ, με 11 γκολ στο ενεργητικό του), να μετακομίσει στα 25 του στη Σαουδική Αραβία.

Κατά πως φαίνεται όμως, η επιμονή της Αλ Χιλάλ έχει αλλάξει τα δεδομένα. Και όχι μόνο επιμονή για την ακρίβεια, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον ποδοσφαιριστή προσφέρεται τριετές συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, κάτι που έχει αλλάξει την στάση του Περέιρα. Ο Βραζιλιάνος φέρεται μάλιστα να έχει ενημερώσει σχετικά την Γουέστ Μπρομ, η οποία εμφανίζεται πλέον να είναι αυτή που προσπαθεί να αποσπάσει το κάτι τις περισσότερο από τον αραβικό σύλλογο.

Παρά ταύτα, η Αλ Χιλάλ δεν έχει αλλάξει το οικονομικό σκέλος της πρότασης της στον αγγλικό σύλλογο, εξακολουθεί δηλαδή να προσφέρει (κάτι περισσότερο από) 15 εκατ. ευρώ, έχει όμως διαφοροποιήσει το πλαίσιο, προσφέροντας το 60% του ποσού αμέσως με την υπογραφή και το υπόλοιπο (6 εκατ.) εντός του επόμενου χρόνου.

Είναι επαρκές για να καταλήξουν οι τρεις πλευρές στη συμφωνία; Αυτοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως οι πιθανότητες είναι πλέον σαφώς υπέρ του deal. Σε κάθε περίπτωση, δίνουν 72 ώρες διορία μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά αυτό το μεταγραφικό σίριαλ.

Αν ως τότε δεν ευοδωθεί η – τελική όπως ξεκαθαρίζεται, δεν θα υπάρξει άλλη – προσπάθεια της Αλ Χιλάλ για τον Περέιρα, τότε οι Σαουδάραβες θα εγκαταλείψουν τον Βραζιλιάνο και θα στραφούν στη Νο2 επιλογή τους, η οποία και αφορά ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται στην Πορτογαλία.

Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω σκέλος των καλών μαντάτων που περιμένει ο ΠΑΟΚ από το μεταγραφικό κομμάτι της Αλ Χιλάλ για τον "αντί-Τζιοβίνκο" φαίνεται πως είτε έτσι είτε αλλιώς έχει μπει στην τελική του ευθεία.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ