STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Αστέρας 0-1: Ήττα στην Τούμπα στην αυλαία του πρωταθλήματος

Ο Τασουλής απέναντι στον Σβιντέρσκι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα  Τρίπολης
Ο Τασουλής απέναντι στον Σβιντέρσκι EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (0-1) τη Super League Interwetten για το 2020/21. Σκόρερ για τους νικητές ο Σουάρες με πέναλτι στο 28' του αγώνα.

Ο Αστέρας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μία πετυχημένη χρονιά, ενώ ο ΠΑΟΚ τελείωσε το πρωτάθλημα με εντός έδρας ήττα. Οι Αρκάδες πανηγύρισαν τη νίκη απέναντι στον Δικέφαλο στην Τούμπα για την 10η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten επικρατώντας 1-0. Την αναμέτρηση έκρινε ο Σουάρες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 28ο λεπτό του παιχνιδιού.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, με τον Αστέρα να έχει την κατοχή και να παίρνει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του στο δεύτερο μέρος, όμως δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Τσιφτσή.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε κλειδώσει έτσι κι αλλιώς τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, στρέφει πλέον την προσοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 22 Μαΐου, όπου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Οι Αρκάδες με την πρώτη τους νίκη στα playoffs ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για φέτος.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΣΟΥΑΡΕΣ

Ο Αστέρας είχε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να πατήσει στην περιοχή του Δικέφαλου αναπτυσσόμενος από τις πτέρυγες, με τον Ράσταβατς να είναι αρκετά ικανοποιημένος. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον Πάμπλο Γκαρσία να δίνει φανέλα βασικού στον Κωνσταντέλια, είχε τις πρώτες καλές στιγμές του αγώνα.

Στο 10' ο Σβαμπ έκανε σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, με τον Τσιφτσή να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Μετά από ένα λεπτό, ο Τζόλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, πραγματοποίησε το σουτ, αλλά ξανά ο τερματοφύλακας των Αρκάδων είχε απάντηση.

Ο Αστέρας κατόρθωσε να μπει και μπροστά στο σκορ. Ο Γκόμες πάτησε στην περιοχή, όμως ο Σβαμπ τον ανέτρεψε στην περιοχή, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Γκόμες σε πρώτη φάση δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη, που απέκρουσε.

Ωστόσο, ο διαιτητής έδειξε επανάληψη, καθώς ο γκολκίπερ την στιγμή της εκτέλεσης δεν πατούσε τουλάχιστον το ένα του πόδι στη γραμμή. Έτσι, ο Σουάρες εκτέλεσε ξανά και αυτή τη φορά στο 28ο λεπτό έγραψε το 0-1. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, ο Αστέρας διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, με τον ΠΑΟΚ να είναι αδύναμος επιθετικά.

ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος έχοντας την κατοχή της μπάλας. Ο Δικέφαλος κυκλοφορούσε, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αστέρα. Οι Αρκάδες οπισθοχώρησαν περισσότερο στο δεύτερο μέρος και κάλυπταν σωστά τους χώρους, ώστε να υπερασπισθούν το προβάδισμά τους.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Αυτό το έκαναν πολύ καλά, με τον Ράσταβατς να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τους απαραίτητους παίκτες, ώστε να δώσει τις απαιτούμενες ανάσες στην άμυνά του. Ο Πάμπλο Γκαρσία επίσης προχώρησε σε αλλαγές εμφανίζοντας στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές, όπως ο Κρμέντσικ και ο Ουάρντα, ώστε να πετύχει κάποιο γκολ.

Την πρώτη του καλή στιγμή σημείωσε στο 65ο λεπτό με τον Τζόλη να μην μπορεί να ευστοχήσει μέσα από την περιοχή. Ο Αστέρας απάντησε στο 69' με ένα δυνατό σουτ του Τασουλή, το οποίο ο Πασχαλάκης πέταξε σε κόρνερ.

Μάλιστα, ο Αστέρα επιχειρούσε να απειλήσει και στην κόντρα επίθεση, κάνοντας την άμυνα του ΠΑΟΚ να ανησυχήσει. Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού το σκορ δεν άλλαξε, με τους Αρκάδες να υπερασπίζονται με επιτυχία το προβάδισμά τους.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ