ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 5-0: Με φοβερό Τζόλη έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του κυπέλλου

Ο Χρήστος Τζόλης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ
Ο Χρήστος Τζόλης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Τζόλη, ο οποίος πέτυχε το πρώτο επαγγελματικό του χατ-τρικ και συμπαραστάτες τους Κρμέντσικ, Ίνγκασον νίκησε 5-0 την ΑΕΛ και έκλεισε ουσιαστικά θέση για τα προημιτελικά του κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς του Αλκαζάρ.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την ΑΕΛ στην Τούμπα για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο κύπελλο και τη συνέτριψε με 5-0 με τον Τζόλη να κάνει χατ-τρικ - πρώτο στην επαγγελματική του καριέρα - κλείνοντας θέση ουσιαστικά για προημιτελικά της διοργάνωσης, ενόψει και της ρεβάνς του Αλκαζάρ (2,3 ή 4 Φεβρουαρίου).

Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε αντίσταση από την ΑΕΛ, καθώς η ομάδα της Λάρισας δεν απείλησε καθόλου την εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και ήταν πρακτικά ακίνδυνη.

Έτσι κι αλλιώς ο Γιάννης Τάτσης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νέα πρόσωπα και ξεκούρασε βασικούς, οι βυσσινί έχουν ως αποκλειστική προτεραιότητα το πρωτάθλημα και τη μάχη παραμονής που δίνουν.

Η εξέλιξη του ματς έδωσε την ευκαιρία και στον Πάμπλο Γκαρσία να ξεκουράσει βασικούς, καθώς ακολουθούν τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό για τη Super League Interwetten.

Ο ΤΖΟΛΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ) ΧΑΤ-ΤΡΙΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε ως μόνο στόχο στο ματς να ανοίξει γρήγορα το σκορ και σχετικά εξίσου γρήγορα να διευρύνει το προβάδισμά του για να μην μπει σε περιπέτειες. Να καθαρίσει, δηλαδή, όσο πιο εύκολα γίνεται την πρόκριση ενόψει και της ρεβάνς του Αλκαζάρ.

Γι' αυτό, άλλωστε, και ο Πάμπλο Γκαρσία δεν πήγε σε ροτέισον, επανέφερε τους βασικούς του στην ενδεκάδα και διατήρησε ένα κανονικό σχήμα σε διάταξη και πρόσωπα.

Καταλυτικός παράγοντας προς αυτήν την κατεύθυνση ο Χρήστος Τζόλης. Με τα δύο γκολ του μέσα σε χρονικό διάστημα 12 λεπτών άνοιξε αυτό το δρόμο και διασκέδασε κάθε αμφιβολία.

Άνοιξε το σκορ στο ένατο λεπτό, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε την κάθετη στον Κρμέντσικ γύρισε παράλληλα και ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός νίκησε τον Νάγκι προλαβαίνοντας τον Μπέρτο.

Στο 23ο έπιασε κοιμώμενο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ μετά από την πάσα του Ντούγκλας, πέρασε τον Νάγκι κι έκανε το 2-0. Αφού παρεμβλήθησαν τα γκολ των Κρμέντσικ και Ίνγκασον για το 3-0 και 4-0 αντίστοιχα, ο Τζόλης βρήκε και για τρίτη φορά δίχτυα.

Στο 74' ο Λάμπρου έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Τζόλη ο οποίος με διαγώνιο σουτ με το αριστερό έκανε το 5-0, φτάνοντας στο χατ-τρικ.

Αυτό ήταν το πρώτο στην επαγγελματική του καριέρα, καθώς είχε κάνει χατ-τρικ και με την Κ19 του ΠΑΟΚ (με προπονητή Πάμπλο Γκαρσία) κόντρα στην αντίστοιχη του Ατρομήτου.

ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ ΣΕ ΚΕΦΙΑ, Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ

Σε μεγάλα κέφια ο Μίχαελ Κρμέντσικ, ο οποίος έχει (απο)δείξει ότι δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Ο Τσέχος όπως αναφέραμε και πιο πάνω είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Τζόλη, αυτό με το οποίο ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ.

Ήταν αυτός, ο οποίος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47') αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα του Ζίβκοβιτς και στο πρώτο δοκάρι με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Ο ICEMAN - ΣΚΟΡΕΡ

Ο ΠΑΟΚ έχει βρει σκόρερ - απροσδόκητο - τελευταία στο πρόσωπο του Σβέριρ Ίνγκασον. Ο Ισλανδός ήταν αυτός που έκανε το 4-0 σε μια προώθηση μπροστά για εκτέλεση φάουλ. Ο Iceman όπως είναι το παρατσούκλι έχει θέση βασικού στον ΠΑΟΚ του Γκαρσία και βρίσκει συχνά δίχτυα.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Περέιρα (72' Λύρατζης), Ντούγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (73' Σβαμπ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (73' Μουργκ), Ουάρντα (60' Λάμπρου), Τζόλης, Κρμέντσικ (60' Κούτσιας)

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Καρανίκας, Ζίζιτς, Ηλιάδης, Μπέρτος (63' Νικολιάς), Μαϊδανός, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκοτζαμανίδης (63' Τσόσιτς), Κολομπίνο (82' Στόινοβιτς), Γλυνός (63' Πινακάς), Ντουρμισάι (76' Νούνιτς).

ΓΚΟΛ: 9', 23', 74' Τζόλης, 47' Κρμέντσικ, 55' Ίνγκασον

ΚΑΡΤΕΣ: 49' Αντρίγια Ζίβκοβιτς / 69' Ηλιάδης

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΛ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ