STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-2: Αλληλοεξουδετερώθηκαν με κερδισμένο τον Ολυμπιακό

Μονομαχία Ουάρντα - Σιμόες στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Μονομαχία Ουάρντα - Σιμόες στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές μέσα στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει ισάριθμες, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 για τη 18η αγωνιστική της Super League Interwetten. (VIDEOS)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League Interwetten μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώθηκαν, "πλήρωσαν" τα λάθη τους και αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2.

Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά δεν βόλεψε καμία τους, αφού ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά στο +11 και δείχνει πως πολύ δύσκολα θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΟΦ

Ο Πάμπλο Γκαρσία πήγε σε μία επιθετική λογική, με τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτελούμενη από τους Στέφαν Σβαμπ, Ομάρ Ελ Καντουρί και Αμρ Ουάρντα, σε διάταξη 4-2-3-1, ενώ στον αντίποδα ο Μανόλο Χιμένεθ "γέμισε" το κέντρο του και έκανε την έκπληξη, επιλέγοντας για την κορυφή τον Μάρκο Λιβάγια.

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να περιορίσει τα ατού του ΠΑΟΚ, πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία, βλέποντας πως οι χώροι ήταν κλειστοί, επιχείρησαν βαθιές μπαλιές, οι οποίες δεν ανησύχησαν τους αμυντικούς της Ένωσης. Παράλληλα, οι "κιτρινόμαυροι" θέλησαν να "χτυπήσουν" στις αντεπιθέσεις, με τον Μάρκο Λιβάγια να επιλέγεται να απειλήσει από μακρινή απόσταση στο 11ο λεπτό, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν αιφνιδιάστηκε, παραχωρώντας κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και αναζητούν χώρους προς την εστία του Σέρβου τερματοφύλακα και τελικά τα κατάφεραν στο 18ο λεπτό, εκμεταλλευόμενοι την ποιότητα του Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος εξτρέμ απέφυγε υπέροχα τον Περέιρα και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο ύψος του πέναλτι, με τον Γεβγέν Σάκχοφ να πλασάρει εξαιρετικά για το 0-1, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. Ωστόσο, ο Ουκρανός μέσος δεν πανηγύρισε το γκολ, ως ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ DEJA VU ΜΕ ΟΥΑΡΝΤΑ

Το γκολ της ΑΕΚ αφύπνισε ουσιαστικά τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και έψαξαν την άμεση ισοφάριση, αλλά στο 20ό λεπτό η κεφαλιά του Ίνγκασον δεν βρήκε στόχο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Στράτος Σβάρνας με μία τρομερή προβολή αποσόβησε το γκολ την ΑΕΚ, στο εξαιρετικό πλασέ του Μίκαελ Κρμέντσικ, ύστερα από όμορφη κάθετη του Χρήστου Τζόλη.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ, πέρα από δύο ευκαιρίες του Κώστα Γαλανόπουλου (24', 36'), προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε στο 40ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ απ' τα αριστερά, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, αλλά ο Κρέσπο πήρε το... ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Μία φάση που θύμισε την αντίστοιχη του γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Σα να αποκρούει τότε την κεφαλιά του Ουάρντα και τον Ίνγκασον να πλασάρει από κοντά. Άλλωστε, είναι γνωστή η ικανότητα του Ουάρντα με το κεφάλι, όπως έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενο κείμενο με τη βοήθεια της Opta.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΛΑΘΟΣ ΙΝΓΚΑΣΟΝ, ΛΑΘΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ 2-2

Τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε ο Λιβάι Γκαρσία στον Περέιρα ανάγκασαν τον Πάμπλο Γκαρσία να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Ροντρίγκο Σοάρες να περνάει στο γήπεδο, με στόχο να περιορίσει τον αντίπαλό του. Ωστόσο, όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και πίεσε ψηλά με σκοπό να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της.

Μάλιστα, η πίεση δικαίωσε τους "κιτρινόμαυρους", καθώς στο 50ό λεπτό ο Γαλανόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος το Ίνγκασον ψηλά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Λόπες, ο οποίος έκανε τη σέντρα, με την μπάλα, ύστερα από απομάκρυνση του Κρέσπο να ξαναπηγαίνει στον μέσο της ΑΕΚ που πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς για το 2-1.

Η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο και με... μπροστάρη τον Γκαρσία έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Λιβάγια στο 56', αλλά το πλασέ του Κροάτη, ύστερα από σέντρα του εξτρέμ από το Τρίντινταντ και Τομπάγκο, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η Ένωση, πάρα την πίεση του ΠΑΟΚ, έδειχνε να διαχειρίζεται το υπέρ της προβάδισμα. Παρ' όλα αυτά, ένα λάθος του Αθανασιάδη στο 67ο λεπτό κόστισε στους "κιτρινόμαυρους" την ισοφάριση. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε την μπάλα σε γύρισμα με το πόδι του Λάτσι, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί το έμμεσο με πάσα στον Βιεϊρίνια και τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, στο 70ό λεπτό.

Λίγο μετά την ισοφάριση, ο Ουάρντα διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή από τον Λόπες μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βίντσιτς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ την ίδια άποψη είχε και ο VAR.

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες έψαξαν για το γκολ της νίκης, αλλά στην πραγματικότητα αλληλοεξουδετερώθηκαν. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, ενώ οι "κιτρινόμαυροι" επιχείρησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, δίχως αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Γκαρσία έδειξαν μεγαλύτερη θέληση, πίεσαν για το γκολ, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ