STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: Με "φτερωτό" Μπίσεσβαρ ο Δικέφαλος θριάμβευσε στο ντέρμπι της Τούμπας

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: Με "φτερωτό" Μπίσεσβαρ ο Δικέφαλος θριάμβευσε στο ντέρμπι της Τούμπας

Χάρη σε γκολ και κερδισμένο πέναλτι από Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα και με τρίτη νίκη στη Super League Interwetten, διατηρήθηκε στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας. Πρώτη ήττα στη σεζόν για την Ένωση, που απέτυχε σε δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι.

Το -καθαρό και δίκαιο- 2-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, ήταν η συνέχεια μιας αλληλουχίας αποτελεσμάτων στις αερομαχίες των δικεφάλων, είτε σε Θεσσαλονίκη είτε σε Αθήνα, κατά την τελευταία τριετία. Ύστερα από το περίφημο ματς της 11ης Μαρτίου του 2018, η μοίρα του οποίου είχε κριθεί εκτός των λευκών γραμμών του γηπέδου, ο Δικέφαλος του βορρά είχε νικήσει στα 8 από τα 14 που ακολούθησαν ανεξαρτήτως διοργάνωσης και ηττηθεί μόλις στο ένα εξ αυτών. Ο τρόπος διέφερε, αλλά το φινάλε ήταν, τις περισσότερες φορές, πανομοιότυπο και υπέρ των ασπρόμαυρων.

Το τι θα είχε συμβεί στο πρώτο εφετινό συναπάντημά τους εφόσον ο Γέβτιτς (που προτιμήθηκε για το 10) είχε σημαδέψει σωστά πριν συμπληρωθούν 9 λεπτά αγώνα, αντί να σουτάρει ψηλά άουτ, δεν θα γίνει γνωστό ποτέ. Ούτε πολύ σημασία έχει. Αντιθέτως η εμπλοκή και η συμβολή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σε ό,τι σπουδαίο κατάφερνε ο ΠΑΟΚ στο μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας δεν άφησε αμφιβολίες για τον κορυφαίο του αγώνα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να ενισχύσει το κέντρο με τον Βραζιλιάνο Αουγκούστο, που έφτανε με μανία ως την αντίπαλη περιοχή για να πιέζει την πρώτη μπάλα, κι αυτό επέτρεψε στον 33χρονο μεσοεπιθετικό να κρατά πιο ελεύθερο ρόλο (ξεκινώντας από αριστερά και συγκλίνοντας) και να παίρνει διαρκώς πρωτοβουλίες. Πολύ κακό φυσικά για τον Γάλλο Μισελέν που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος, στην καλή βραδιά του, έχει τον τρόπο και την ποιότητα να γίνεται επικίνδυνος. Πόσο μάλλον όταν ο Λιβάι Γκαρσία δεν έδινε βοήθειες.

Αν και την πρώτη φορά που σκόραρε με κάθετη κίνηση και εύστοχο πλασέ, το γκολ ακυρώθηκε δικαιολογημένα, καθώς ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος, το πανέξυπνο σουτ που δοκίμασε στο 42' αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς και έθεσε τις βάσεις για ό,τι θα ακολουθούσε. Ο Μισελέν φοβήθηκε να πέσει πάνω του, αυτός σούταρε κάτω από τα πόδια του και παραβιάζοντας την εστία της ΑΕΚ άνοιξε το σκορ πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τ' αποδυτήρια.

Ένα γκολ που στον πυρήνα του επιβράβευε τους γηπεδούχους για την σχεδόν άριστη διαχείριση και υπεροχή κατά το πρώτο μισό της αναμέτρησης και πολύ πιο επικίνδυνες καταστάσεις που είχαν δημιουργήσει μέσα από το επίμονο παιχνίδι τους από την αριστερή πτέρυγα, ενόσω η ΑΕΚ επιχειρούσε, χωρίς αποτέλεσμα, να βρει απέναντι στο δίδυμο των Μιχάι-Μιχαηλίδη έστω μια... δεύτερη τελική που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον "κάπτεν" Πασχαλάκη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Μιλόγεβιτς, βλέποντας την -σχεδόν απαθή- ομάδα του, που δεν έπαιρνε τίποτα από τους χαφ (Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ), να μην απειλεί με την απαιτούμενη συνέπεια ενόσω κυνηγούσε μια ανατροπή, ήταν λογικό να δοκιμάσει σταδιακά ένα σχήμα με δεύτερο επιθετικό, χρησιμοποιώντας τον Ανσαριφάρντ δίπλα στον Αραούχο, εντός περιοχής. Αντί όμως για το 1-1, στην ευκαιρία που ξόδεψε ο Ιρανός στο 68', από λάθος του Σίντκλεϊ και κούρσα του (άφαντου κατά τ’ άλλα) Τσούμπερ, ήρθε το αναπόφευκτο 2-0 του πολύ πιο σκληρού, αποδοτικού και επικίνδυνου ΠΑΟΚ στο 79'.

Ο ιπτάμενος (και όχι τζέντλεμαν για την ΑΕΚ) Μπίσεσβαρ εξέθεσε εκ νέου τον Μισελέν, ο οποίος δεν πρόλαβε να πράξει κάτι άλλο πέραν ενός άτσαλου μαρκαρίσματος εντός κιτρινόμαυρης περιοχής. Αφού κατόπιν ο Κούρτιτς έστειλε τον Στάνκοβιτς στην άλλη πλευρά της εστίας, ο ΠΑΟΚ έμελλε να σφραγίσει μια "καθαρή" (λόγω απειλής, τακτικής και πάθους) νίκη, που του επέτρεψε να προσπεράσει την Ένωση στην κατάταξη του πρωταθλήματος και να διατηρηθεί στο -1 από τον Ολυμπιακό.

Ούτως ή άλλως τη μοναδική φορά που οι κιτρινόμαυροι βρήκαν δίχτυα και προσωρινά πανηγύρισαν, με τελείωμα του ρούκι Μοχαμάντι στο 83' ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, ο Ανσαριφάρντ εμπόδιζε τον Πασχαλάκη και το γκολ, που θα έδινε σίγουρα ελπίδα πριν από την τελική ευθεία της αναμέτρησης, ακυρώθηκε.

Οι πανηγυρισμοί στο φινάλε για το 2-0 επί της ΑΕΚ ήταν δικαιολογημένοι για έναν ΠΑΟΚ που άρχισε με άκυρη εκκίνηση τη νέα σεζόν, αλλά φρόντισε να γυρίσει γρήγορα το κέρμα πετυχαίνοντας τρεις διαδοχικές νίκες και διευρύνοντας το αήττητο σερί του απέναντι στην αντίπαλό του. Κόντρα δηλαδή στην Ένωση, η οποία αποτυγχάνοντας για δεύτερη φορά μακριά από το ΟΑΚΑ παρέμεινε σε συνθήκη αναζήτησης νέων άλλοθι για ό,τι δεν πέτυχε στην Τούμπα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Παρακολουθήστε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ