ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0: Το ΟΑΚΑ δίνει την πρόκριση, ελαφρύ προβάδισμα η Ένωση

Σίντκλεϊ και Ανσαριφάρντ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ
Σίντκλεϊ και Ανσαριφάρντ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ INTIME

Η ΑΕΚ παρά τις πολλές απουσίες που είχε κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη απέσπασε το 0-0 σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους. Ανοιχτή η υπόθεση πρόκριση που θα κριθεί πλέον στο ΟΑΚΑ με την Ένωση να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Ισόπαλο δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ και να κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί όπου θα τους περιμένει ένας εκ των Παναιτωλικού ή Ολυμπιακού.

Η Ένωση φυσικά μετά το 0-0 της Τούμπας έχει ένα μικρό προβάδισμα καθώς θα παίξει στην έδρα της αλλά η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή ενώ με το εκτός έδρας γκολ να είναι σε ισχύ στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει να βάλει ένα γκολ για να γίνει το αφεντικό.

Με αλλαγές και οι δύο ομάδες

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος λόγω των απουσίων αλλά και της προσπάθειες ώστε να δώσουν ανάσες στους ποδοσφαιριστές τους καθώς η σεζόν έως τώρα είναι αρκετά μεγάλη και με προβλήματα λόγω κορονοϊού.

Ο μεν Λουτσέσκου έβαλε βασικό τον Ζαμπά ενώ άφησε στον πάγκο τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ ενώ ο δε Γιαννίκης μην έχοντας στη διάθεση του τους Στάνκοβιτς, Άμραμπατ, Αρούχο, Σάκχοβ και Βράνιες έκανε πολλές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν καλά και κακά διαστήματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε δοκάρι στο δεύτερο μέρος μετά από μια σέντρα σουτ του Λύρατζη αλλά η ΑΕΚ αυτή που είχε τις περισσότερες και κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Τσούμπερ ως εκφραστή των επιθέσεων της τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος.

Στη διάρκεια του 90λεπτου η ΑΕΚ έδωσε την περισσότερη ώρα τη μπάλα στον ΠΑΟΚ που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και την ίδια ώρα οι παίκτες του Γιαννίκη προσπαθούσαν να βγουν στην αντεπίθεση και να πετύχουν ένα γκολ ώστε να πάρουν το προβάδισμα.

Απείλησε πρώτος ο ΠΑΟΚ, έχασε καλή ευκαιρία η ΑΕΚ

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που απείλησε πρώτος. Ο Κούρτιτς στο 6' εκτός περιοχής είχε τη μπάλα μπροστά του και τον χώρο ώστε να κάνει με τον Τσιντώτα όμως να είναι σε καλή θέση και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτιαξε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει αλλά δεν έκανε τελική. Η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία, έδωσε πάσα στον Τσούμπερ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, δεν πλάσαρε όμως και προσπάθησε να γυρίσει παράλληλα πάλι προς τον Γκαρσία με τον Κρέσπο όμως να κόβει την προσπάθεια και να απομακρύνει.

Ξανά ο ΠΑΟΚ με σουτ εκτός περιοχής από τον Ζίβκοβιτς στο 14' απείλησε αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ ήταν και πάλι σε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε και πάλι σε μια αντεπίθεση και παράλληλη μπαλιά προς τον Τσούμπερ αλλά ο Πασχαλάκης βγήκε γρήγορα στη μπάλα και έκοψε.

Από μια καλή στιγμή σε 30'' για κάθε ομάδα

Εν συνεχεία μέσα σε ένα λεπτό είχαμε από μία καλή στιγμή για τις δύο ομάδες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να βρεθούν πρώτοι κοντρά στο γκολ. Ο Γέβτιτς στο 34' έκανε ωραία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει τη μπάλα. Στην επίθεση του ΠΑΟΚ ο Αουγκούστο βρέθηκε σε θέση βολής επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Μήτογλου και να φεύγει έξω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές με την ΑΕΚ όμως να ανεβάζει και άλλο την απόδοση της και με όπλο τις γρήγορες αντεπιθέσεις να ψάχνει ένα γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος όταν στο 52' μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Λύρατζη αυτός έκανε το σουτ με τη μία με τη μπάλα να περνάει αρκετά πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Ο Πασχαλάκης είπε όχι στον Τσούμπερ

Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Τσούμπερ με το γκολ όμως να ακυρώνεται ως οφσάιντ καθώς ο Ελβετός ήταν εκατοστά πιο μπροστά από την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ένα λεπτό αργότερα και πάλι η ΑΕΚ απείλησε με τον Τζαβέλα να εκτελεί το φάουλ και τη μπάλα να περνάει αρκετά πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 62' είχαμε την κορυφαία στιγμή του αγώνα με τον Τσούμπερ να βγαίνει στην επίθεση από τα δεξιά, τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα και να κρατάει το μηδέν.

Δοκάρι ο Λύρατζης

Οι δύο προπονητές και δη ο Λουτσέσκου ξεκίνησαν τις αλλαγές για να δώσουν επιπλέον ώθηση στις ομάδες τους. Χωρίς όμως να αλλάξει η εικόνα της αναμέτρησης και να δούμε κάτι το διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 75' σε μια τυχερή φάση καθώς ο Λύρατζης επιχείρησε τη σέντρα σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Η επόμενη και τελευταία καλή στιγμή του αγώνα χάθηκε στο 81' της αναμέτρησης όταν σε φάουλ από τα αριστερά ο Σβιντέρσκι πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει αρκετά πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Γκολ:-

Κίτρινες: 68' Άκπομ, 90+2' Κούρτιτς, 90+4' Σβιντέρσκι/41' Σιμόες, 68' Τσιντώτας, 68' Μήτογλου

Κόκκινες: -

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Σίντκλεϊ (71' Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Κούρτιτς, Ζαμπά (71' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77' Σβιντέρσκι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι ,Σιμόες (90+2' Σβάρνας), Γέβτιτς (81' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (87' Χατζησαφί).

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας

Μη χάσετε στις 21:00 την Game Night με καλεσμένο τον Ντέμη Νικολαΐδη και σχολιασμό όλων των αναμετρήσεων του Κυπέλλου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ