STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε τη μεγάλη αδυναμία του στο γκολ, αλλά και τα κενά του στην άμυνα και έχασε από τον ψυχωμένο Πανιώνιο με 2-0. Κορυφαίοι Λάζνικ και Ανέστης που έπιανε τα άπιαστα.

Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει ανατροπή, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς ηττήθηκε με 2-0 από τον Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε κερδίσει, αν οι παίκτες του είχαν βρει τον τρόπο να νικήσουν τον καταπληκτικό Ανέστη και ο σούπερ Λάζνικ δεν εξέθετε τόσο πολύ την "ασπρόμαυρη" άμυνα στις στημένες φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί και με γκολ των Αραβίδη (6') και Λάζνικ (61') πήραν σπουδαία τρίποντο.

Super BALL αυτή την Κυριακή (19/1) με LIVE συνέντευξη του Βασίλη Τοροσίδη. Ρεπορτάζ και σχόλιο για την 20η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Σέντρα εκπομπής στις 21:00.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιλογή του Στέφενς να βάλει τον Κατσουράνη και πάλι σε ρόλο επιτελικού χαφ (δεν τα πήγε άσχημα, αλλά έλειψε από την άμυνα), η πρώτη του Μάρτενς ως αλλαγή (έδειξε ότι θέλει προσαρμογή και και με μία προπόνηση είναι απόλυτα λογικό) και η επιστροφή του Τζαβέλλα στη Νέα Σμύρνη μετά από 2,5 χρόνια, πρώτη φορά ως αντίπαλος, που δεν πέρασε απαρατήρητη αφού βραβεύτηκε κιόλας

Τέλος, παρά την απαγόρευση μετακίνησης, στο γήπεδο βρέθηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ και μάλιστα προς το τέλος φώναξαν, χλιαρά, συνθήματα υπέρ του Γκαρσία.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιά)

Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός (70' Ντούνης), Παντίδος, Κουλουχέρης, Λάζνικ (80' Μπούζας), Αραβίδης, Γιάννου (61' Μητρόπουλος)

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Τζαβέλλας, Βίτορ, Λάζαρ (59' Μάρτενς), Τζιόλης, Κατσουράνης, Λούκας, Στοχ (71' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Γκολ: Αραβίδης (6', Πανιώνιος), Λάζνικ (61', Πανιώνιος)

Κίτρινες κάρτες: Μητρόπουλος (76' Πανιώνιος)-Λάζαρ (41', ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης (74', ΠΑΟΚ)

Ανασκόπηση αγώνα

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά με τον Στέφενς να επιμένει στο πείραμα με τον Κατσουράνη σε ρόλο επιτελικού. Ωστόσο, στην πρώτη επικίνδυνη στημένη φάση του αγώνα ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ.

Ο Λάσνικ εκτέλεσε με αρκετό φάλτσο φάουλ από τα αριστερά, λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και ο Αραβίδης, πετάχτηκε πρώτος στην καρδιά της άμυνας, μέσα από ένα όμιλο παικτών και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά στο παράλληλο προς την εστία γύρισμα του Κίτσιου δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μία ευκαιρία για χάι λάιτ ήρθε στο 12. Ο Κατσουράνης με γέμισμα σημάδεψε τον Αθανασιάδη που έκανε εκπληκτικό ψαλιδάκι στην κίνηση, ωστόσο πρώτα ο Ανέστης και μετά το οριζόντιο δοκάρι του στέρησαν το γκολ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, πανομοιότυπη φάση με τον Λούκας να γεμίζει και τον Βίτορ, με κεφαλιά αυτή φορά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και απείλησαν και πάλι στο 18΄, όταν ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ, ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά και ο Ανέστης μπλόκαρε, όμως, ο Πορτογάλος αμυντικός του ΠΑΟΚ χρεώθηκε επιθετικό φάουλ.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS

Στο 22΄ ο Πανιώνιος ανησύχησε τον Γλύκο, όταν Γιάννου και Λάζνικα συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος από πολύ καλή θέση, σούταρε ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία σε σουτ του Κολοβού και εντυπωσιακή επέμβαση χαμηλά από τον Γλύκο.

Ο ρυθμός έπεσε για ένα δεκάλεπτο στο παιχνίδι και η επόμενη φάση στον αγώνα ήρθε στο 33΄,όταν ο Σπυρόπουλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά και ο Ανέστης μπλόκαρε. Στο 34΄ έγινε άψογος συνδυασμός Λάζαρ, Λούκας, ο Ισπανός σέντραρε, προ του Αθανασιάδη οι αμυντικοί έκοψαν, η μπάλα πήγε στον Κατσουράνη μέσα στην περιοχή που σούταρε για να διώξει σωτήρια ο Λαμπρόπουλος.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία εξαιρετική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Κίτσιου, Κατσουράνης και Λούκας συνδυάστηκαν άψογα, ο Ισπανός σημάδεψε με συρτή μπαλιά τον Κλάους που με προβολή δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Μπήκε φουριόζος ο ΠΑΟΚ στο β' μέρος

Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς έδειξαν διάθεση με την έναρξη του δευτέρου μέρους να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι. Στο 48΄ ο Σπυρόπουλος σήκωσε για τον Κατσουράνη, η μπάλα πέρασε και ο Αυλωνίτης στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ανέστη.

Στο 52΄ ο Κϊτσιου γύρισε και ο Στοχ έκανε αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή για να μπλοκάρει ο Ανέστης. Ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Πανιωνίου και άρχισε να αυξάνει την πίεση. Στο 56΄ ο Λούκας σούταρε και η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών για να τη βρει στη συνέχεια με το χέρι ο Κατσουράνης.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0
INTIME SPORTS

Στο 59΄ ο ΠΑΟΚ είχε διπλή χαμένη ευκαιρία. Αρχικά ο Κίτσιου γύρισε συρτά στην περιοχή και ο Σπυρόπουλος από μισό μέτρο σημάδεψε τον Ανέστη και στην εξέλιξη της φάσης ο Κίτσιου σούταρε άουτ.

Αμέσως μετά ο Στέφενς έκανε δύο αλλαγές περνώντας Λίνο και Μάρτενς στον αγώνα, αλλά πριν καλά-καλά δει τα αποτελέσματα της επιλογής του η ομάδα του δέχθηκε δεύτερο γκολ-ψυχρολουσία. Ο Λάζνικ, στο 61΄, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία και ο Γλύκος που είχε κακή θέση δεν μπόρεσε να τη βγάλει εκτός εστίας κι αφού πρώτα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

Ενίσχυση με Σάλπι και σούπερ ευκαιρία

Ο Στέφενς έριξε στον αγώνα και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος στην πρώτη επαφή με τη μπάλα απείλησε. Σούταρε από πλάγια θέση και ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του από τον Λούκας, ο βραχύσωμος επιθετικός μόνος ανενόχλητος με σκαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ

Κι ενώ ο Πανιώνιος προσπαθούσε εμφανώς να κρατήσει το καθαρό προβάδισμά του, ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα φάνηκε να αποδέχεται τη μοίρα του. Και πάλι είχε δύο καλές ευκαιρίες. Στο 85΄, σε γύρισμα του Λίνο, ο Κλάους κόπηκε πριν πλασάρει και λίγο αργότερα σε σουτ του Τζιόλη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ανέστης

MVP

Ο τίτλος πάει από μισός σε Ανέστη και Λάζνικ. Ο πρώτος όρθωσε τείχος μπροστά από τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ και ο δεύτερος έφτιαξε το πρώτο γκολ και πέτυχε τοπ δεύτερο.

Απογοήτευση

Αρκετοί παίκτες δεν έφθασαν στο πικ της απόδοσής τους, ωστόσο ο Στοχ παίρνει τον τίτλο της απογοήτευσης, αφού το ντεφορμάρισμά του είναι παρατεταμένο.

Στατιστικά αγώνα

2 Goal 0
1 Ασίστ 0
6 Τελικές Προσπάθειες 17
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 8
2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
0 Κεφαλιές 5
11 Αποκρούσεις 1
30 Επεμβάσεις 5
8 Κλεψίματα 9
9 Φάουλ 16
6 Οφσάιντ 1
2 Κόρνερ 12
27 Λάθη 35
3/9 Γεμίσματα 18/52
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ