FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Τρεις "ξένοι" στην επίθεση

Ο Ματέους Βιτάλ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ματέους Βιτάλ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα PHOTO CREDITS: INTIME

Οι Αϊτόρ - Βιτάλ - Καρλίτος δεν κατάφεραν να βρεθούν ποτέ στη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ο Πέρεθ που έκανε ρεκόρ στις ενέργειες με τη μπάλα έπαιξε αρκετά χαμηλά στο γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στα Γιάννινα, 1-0 από τον ΠΑΣ με τους πράσινους να είναι φλύαροι και ανούσιοι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ένα ματς όπου το τριφύλλι απείλησε ελάχιστα έχοντας ναι μεν δέκα τελικές αλλά μόνο η μια εξ αυτών, του Βιτάλ, ήταν προς την εστία και οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με μόλις 0,54xgoals.

Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης οι τελικές του Παναθηναϊκού ήταν ακριβώς οι ίδιες (10), αλλά τα xgoals του τριφυλλιού έφτασαν τα 2,11.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη λήξη της αναμέτρησης μίλησε για έναν Παναθηναϊκό που έπαιξε χωρίς ψυχραιμία και δεν ήταν καθόλου ορθολογικός στο παιχνίδι του από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο 5' από τον Γκαρντάβσκι, και την πίεση του αποτελέσματος.

Δεν βρέθηκαν ποτέ

Το γεγονός πως το τριφύλλι δεν αναπτυσσόταν ορθολογικά φαίνεται και από το διάγραμμα της Opta/Stats Perfom που έχει να κάνει με το συνδυαστικό παιχνίδι των Αϊτόρ - Βιτάλ και Καρλίτος που βρέθηκαν για δεύτερο σερί παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Οι τρεις τους ήταν για 70 λεπτά μαζί στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να αποχωρήσει ο πρώτος, ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος με τον Ισπανό φορ έπαιξαν συνολικά 79 λεπτά μαζί πριν δώσουν τις θέσεις τους σε Χατζηγιοβάνη και Μακέντα αντίστοιχα.

Όπως μπορεί να δει κανείς όμως Βιτάλ και Αϊτόρ δεν συνδυάστηκαν σχεδόν ποτέ με τον Καρλίτος, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη κόντρα στον Απόλλωνα ενώ ο Ισπανός με τον Βραζιλιάνο άλλαξαν μερικές φορές τη μπάλα μεταξύ τους, κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πολύς Πέρεθ για το τίποτα

Πιο χαμηλά στο γήπεδο, ο Πέρεθ ήταν πανταχού παρών. Ο ΠΑΣ αμυνόταν χαμηλά και ο μέσος του Παναθηναϊκού είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια του.

Ο Πέρεθ τελείωσε τον αγώνα με 124(!) ενέργειες με την μπάλα. Ανάμεσα σε αυτές είχε 2/2 τάκλιν, 2 κλεψίματα και οκτώ ανακτήσεις κατοχής, τις περισσότερες για τους φιλοξενούμενους.

Οι 124 ενέργειες με την μπάλα είναι επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για μέσο του Παναθηναϊκού σε έναν αγώνα από το καλοκαίρι του 2019 όταν η Opta/Stats Perform άρχισε να καλύπτει τη Super League.

Ο μέσος του "τριφυλλιού" είχε 98/116(!) πάσες, με 84% ευστοχία στις μεταβιβάσεις. Οι 76/94 ήταν προωθημένες, αλλά μόνο 11/20 από τις πάσες του Πέρεθ ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, στην επίθεση.

Ο Πέρεθ είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια του, έκανε ο,τι μπορούσε για να τη μεταφέρει στην επίθεση, αλλά εκεί οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν το κάτι παραπάνω, να συνδυαστούν για να φτιάξουν καλές τελικές προς την εστία του ΠΑΣ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ