ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το ποσοστό μεταπώλησης για Αλεξανδρόπουλο και η κίνηση για καθαρό "8άρι" και στόπερ

Ο Αλεξανδρόπουλος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Αλεξανδρόπουλος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Το ποσοστό μεταπώλησης που θα κρατήσει ο Παναθηναϊκός αποτελεί το μοναδικό αγκάθι στη συμφωνία με την Σπόρτινγκ για τον Αλεξανδρόπουλο. Οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των πράσινων.

Η πολύ πιθανή πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, αλλάζει ως ένα βαθμό τα δεδομένα και στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" είχαν αποφασίσει ούτως ή άλλως μετά τον Μπερνάρ, να κινηθούν και για ακόμη έναν δημιουργικό παίκτη που θα μπορούσε να καλύψει το "8" και το "10".

Γι’ αυτό και είχαν τσεκάρει τον Πάολο Φερνάντες του Βόλου -όχι όμως στο 1 εκατ. ευρώ που αξιώνει ο Βόλος για έναν παίκτη που μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι- και είχαν στο μικροσκόπιό τους κι άλλον έναν παίκτη με ίδια χαρακτηριστικά, ως επιλογή που θα άνοιγε ακόμη περισσότερο το rotation και θα έδινε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του "τριφυλλιού" μεσοεπιθετικά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πλέον οι "πράσινοι" δείχνουν πως θα δώσουν προτεραιότητα στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος θα είναι πολύ πιο καθαρό "8άρι" με δημιουργικές αρετές. Εκεί έχουν επικεντρωθεί πλέον στον Παναθηναϊκό, τσεκάροντας ήδη ορισμένες επιλογές που τους έχουν προταθεί τόσο από την ευρωπαϊκή αγορά, όσο κι από τη Λατινική Αμερική κι εκεί θα ρίξουν το (μεταγραφικό) βάρος τις επόμενες μέρες, όσον αφορά την επόμενη μεταγραφική κίνηση.

Η κίνηση και για έναν κεντρικό αμυντικό

Από εκεί και πέρα είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες εβδομάδες να γίνει κι άλλη μία κίνηση στο κέντρο της άμυνας. Υπάρχει η αίσθηση πως θα υπάρξει μία επιπλέον αλλαγή στην αμυντική γραμμή, με την αποχώρηση ενός εκ των Σάρλια ή Πούγγουρα.

Και ήδη ο Παναθηναϊκός κοιτάζει εδώ και μέρες την αγορά για την απόκτηση ενός ακόμη στόπερ, ο οποίος θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό τρίο με τους (λαβωμένους αυτό το διάστημα) Σένκεφελντ και Μάγκνουσον, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ως επιλογές για τα μετόπισθεν κι ο Κουρμπέλης με τον νεαρό Γιώργο Σιδερά.

Μοναδικό "αγκάθι" το ποσοστό για "Αλεξανδρό"

Σε ότι αφορά τώρα στις νεότερες εξελίξεις γύρω από το θέμα της πώλησης του Αλεξανδρόπουλου στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά την Πέμπτη (25/8).

Ο Παναθηναϊκός και η πορτογαλική ομάδα έχουν έρθει (πολύ) κοντά όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι της μεταγραφής, όμως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία στο θέμα του ποσοστού μεταπώλησης.

Κάτι που είναι κομβικό για τους "πράσινους" προκειμένου να γίνει το deal, καθότι βλέπουν πως ο 21χρονος μέσος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να φέρει και μελλοντικά (με μία νέα μεταγραφή) κι άλλα χρήματα στην ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πορτογάλοι ρεπόρτερ (επικαλούμενοι πληροφορίες απ’ την ομάδα της Λισσαβόνας) αναφέρουν πως η αρχική αξίωση του Παναθηναϊκού αφορούσε ποσοστό μεταπώλησης 25%.

Η Σπόρτινγκ από την πλευρά της και στις δύο προσφορές που έκανε προς τους "πράσινους" έδινε 10%. Κι εκεί εστιάζεται το μοναδικό "αγκάθι" για να υπάρξει η τελική συμφωνία.

Οι συζητήσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή

Οι ίδιες πηγές από την Πορτογαλία τονίζουν πως ο Παναθηναϊκός επιμένει για ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης (για την ώρα δεν πέφτει κάτω από το 20%, ειδάλλως θα αξιώσει περισσότερα χρήματα άμεσα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει διάθεση από την Σπόρτινγκ να ανεβάσει το αντίστοιχο ποσοστό, μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή.

Δεν έχει άλλωστε και πολλά χρονικά περιθώρια, καθότι στην Πορτογαλία το "παράθυρο" κλείνει στις 31 Αυγούστου, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που θα παραμείνει φέτος ανοικτό έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όλα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι αύριο (25/8), με την πλευρά του παίκτη να αναμένει το "πράσινο φως" για να ταξιδέψει έως το Σάββατο (27/8) στη Λισσαβόνα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ