ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πιο "καυτό" ξεκίνημα στην καριέρα του Καρλίτος

Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ιωνικό
Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ιωνικό PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Με επτά γκολ στις έξι πρώτες αγωνίστηκες τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Καρλίτος πραγματοποιεί το πιο παραγωγικό ξεκίνημα στην καριέρα του.

Επτά γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές της Super League Interwetten με τον Παναθηναϊκό, όλα στη Λεωφόρο, όλα με σουτ για τον Καρλίτος σε μια επίδοση που αποτελεί ήδη ένα προσωπικό ρεκόρ για τον 31χρονο Ισπανό φορ.

Συγκεκριμένα το φετινό ξεκίνημα είναι το καλύτερο, το πιο "καυτό", στην έως τώρα καριέρα του πρασίνου επιθετικού ο οποίος ποτέ άλλοτε δεν είχε καταφέρει μετά από έξι ματς σε μια σεζόν να μετράει επτά τέρματα.

Ο Καρλίτος έχει ξεκινήσει "καυτός" και παραγωγικός κάθε άλλο τη φετινή σεζόν όντας ο πρωταγωνιστής και στις τρεις εντός έδρας νίκες του Παναθηναϊκού με Απόλλωνα Σμύρνης, Βόλο και Ιωνικό όπου πέτυχε άλλωστε και χατ τρικ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το SPORT24 έψαξε και σας παρουσιάζει τι έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Ισπανός φορ και ποσά τέρματα είχε πετύχει στις έξι πρώτες αγωνιστικές κάθε σεζόν σε Ισπανία, Πολωνία, Εμιράτα και Ρωσία που έχει παίξει μέχρι σήμερα αλλά και την περσινή σεζόν στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι πως ακόμα και στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας, τη χρόνια 2017-18 που ο Καρλίτος πέτυχε 24 γκολ σε 36 ματς του πρωταθλήματος Πολωνίας με τη φανέλα της Βίσλα στα πρώτα έξι παιχνίδια είχε λιγότερα γκολ και συγκεκριμένα είχε σκοράρει τέσσερα τέρματα.

Ενώ η προηγούμενη χρονιά που είχε ξεκινήσει εξίσου καλά ήταν την περίοδο 2019-20 με τη Αλ Γουάντα όπου είχε πέντε τέρματα σε έξι ματς. Όποτε φέτος με τα επτά γκολ που έχει πετύχει έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και που θα σταματήσει.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι ο Ισπανός φορ θα μπορούσε να είχε πετύχει αλλά δυο τέρματα αν στα ισάριθμα πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός κόντρα σε Βόλο και Ιωνικό δεν άφηνε τη μπάλα σε Βιτάλ και Παλάσιος αντίστοιχα για να πετύχουν τα πρώτα τους γκολ με το τριφύλλι.

Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις του Ισπανού φορ

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΤΣ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
2021-22 Παναθηναϊκός 6 7 -
2020-21 Παναθηναϊκός 6 4 6
2019-20 Αλ Γουάντα 6 5 5
2018-19 Λέγκια 6 2 16
2017-18 Βίσλα 6 4 24
2016-17 Βιγιαρεάλ 6 - 13
2015-16 Ελντένσε 6 2 13
2014-15 Νοβέλντα - - 13
2013-14 Φουελαμπράδα 6 1 2
2012-13 Πετροτρέστ 6 - 2
2011-12 Οντινίεντ 6 1 6

Οι λόγοι που έχει μεταμορφωθεί

Ο Καρλίτος δείχνει φέτος ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα έχει να κάνει με τη δουλειά που έριξε ο ίδιος το καλοκαίρι, επίσης ρόλο παίζει και η ψυχολογία του που είναι στα ύψη καθώς το καλοκαίρι έγινε πατέρας με τη σύντροφο του να φέρνει στο κόσμο δύο δίδυμα κοριτσάκια.

Ενώ φυσικά μεγάλο ρόλο στην αλλαγή του παίζει και το στυλ με το οποίο αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο και οι ελευθερία κινήσεων που έχει ο Ισπανός επιθετικός. Είτε όταν παίζει ως εννιάρι, είτε όταν αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ.

Μην λησμονούμε άλλωστε πως ο Καρλίτος εκτός από τα επτά γκολ που έχει πετύχει έχει ήδη δώσει και μία ασίστ και έχει και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως ο Ισπανός επιθετικός είναι υπεύθυνος για τα οκτώ από τα δεκατρία γκολ που έχει πετύχει ως τώρα ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Από τα πόδια του 31χρονου επιθετικού δηλαδή έχουν προέλθει το 61,5% των γκολ του τριφυλλιού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ