FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο των πράσινων στο γκολ επί του Ολυμπιακού

17/04/2022 Panathinaikos Vs Olympiacos for Superleague play offs season 2021-22 in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
17/04/2022 Panathinaikos Vs Olympiacos for Superleague play offs season 2021-22 in Apostolos Nikolaidis Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα πανέμορφο γκολ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό με οκτώ παίκτες να αλλάζουν δεκατρείς πάσες χωρίς την παραμικρή παρεμβολή των αντιπάλων τους και τον Αϊτόρ να νικάει εν τέλει τον Βατσλίκ.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου με ένα πανέμορφο γκολ σε δημιουργία από επτά παίκτες του τριφυλλιού και εκτέλεση του Αϊτόρ με τον Ισπανό να βρίσκει δίχτυα σε τρίτο σερί ματς των playoffs.

Οι πράσινοι όμως θα μπορούσαμε να πούμε πως έπαιξαν "total football" στο 42' καθώς στη φάση του γκολ ενεπλάκησαν συνλικά οκτώ ποδοσφαιριστές που άλλαξαν δεκατρείς πάσες πριν ο Αϊτόρ κάνει το σουτ με το δεξί πόδι και νικήσει τον Βατσλίκ όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta Stats/Perform.

Πατήστε στο γράφημα πάνω στη μπάλα και δείτε τον τρόπο με τον οποίο μπήκε το γκολ του Παναθηναϊκού:

Η φάση ξεκινάει από ένα πλάγιο άουτ από τα δεξιά του Κώτσιρα. Ο Έλληνας δεξιός μπακ δίνει τη μπάλα στον Σένκεφελντ ο οποίος αλλάζει τη μπάλα με τον Βέλεθ με τον Ισπανό να γυρνάει ξανά στον Ολλανδό ο οποίος έδωσε και πάλι στον Κώτσιρα. Ο Έλληνας μπακ έκανε μια γρήγορη κίνηση μπροστά, αλλά και πάλι έδωσε παράλληλα στον Βέλεθ.

Ο Ισπανός στόπερ έδωσε στον Σάντσες με τον Αργεντινού εκ νέου να δίνει στον Βέλεθ. Αυτός κουβάλησε τη μπάλα για να περάσει τη σέντρα και έδωσε δεξιά του στον Πέρεθ. Ο οποίος πάσαρε στον Κώτσιρα που είχε πάρει μέτρα, εκεί οι Κώτσιρας, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς άλλαξαν με τη μία τη μπάλα με τους Κώτσιρα και Γκατσίνοβιτς να κάνουν κίνηση στον κενό χώρο. Ο Σέρβος έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε την ασίστ προς τον Αϊτόρ ο οποίος πλάσαρε για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Στη φάση του γκολ ενεπλάκησαν οκτώ διαφορετικοί ποδοσφαιριστές και οι μόνοι που δεν είχαν συμμετοχή ή δεν ήρθαν σε επαφή με τη μπάλα ήταν οι Μπρινιόλι, Μαουρίσιο και Ιωαννίδης.

Η μπάλα πήγε ως εξής: Κώτσιρας-Σένκεφελντ-Βέλεθ-Σένκεφελντ-Κώτσιρας-Βέλεθ-Σάντσες-Βέλεθ-Πέρεθ-Κώτσιρας-Παλάσιος-Γκατσίνοβιτς-Κώτσιρας-Γκατσίνοβιτς-Αϊτόρ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ