ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα σημεία που δούλεψε ο Γιοβάνοβιτς για την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν στη γεμάτη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός: Τα σημεία που δούλεψε ο Γιοβάνοβιτς για την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν στη γεμάτη Λεωφόρο
INTIME

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε (07/11, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD) απέναντι στον ΠΑΟΚ το τρίποντο που θα του ξαναδώσει... ώθηση να κοιτάξει λίγο πιο ψηλά. Παλάσιος ή Μακέντα διεκδικούν θέση στην επίθεση. Sold out στη Λεωφόρο.

Η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη, ακόμη πιο ασφυκτικά γεμάτη απ’ τον προ εβδομάδας αγώνα με τον ΟΦΗ. Κι ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει απόψε (7/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE στο SPORT24) κόντρα στον ΠΑΟΚ την πρώτη, πραγματικά μεγάλη νίκη της σεζόν. Σε ένα ματς που, εφόσον συνοδευτεί με τρίποντο, μπορεί να δώσει στους "πράσινους" την ώθηση που αναζητούν απ’ την αρχή της εφετινής χρονιάς, μα σε ορισμένες σημαντικές "στροφές" ("Ζωσιμάδες", "Βικελίδης", Τρίπολη), όχι μόνο δεν βρήκαν τον τρόπο πως να πατήσουν το... γκάζι, αλλά "φρέναραν" μάλλον απότομα...

"Πρέπει να έχουμε εξαιρετική απόδοση στον αγωνιστικό χώρο, αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που παίζει αρκετό καιρό μαζί, διαθέτει μια πολύ καλή μεσαία γραμμή με αρκετά έμπειρους ποδοσφαιριστές. Γενικά είναι μία ομάδα που έχει δώσει αρκετά δύσκολα παιχνίδια και η διαφορά με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μεγάλη σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Έχουν μεγάλη εμπειρία απ’ αυτά τα παιχνίδια. Εγώ θεωρώ όμως ότι ανεξαρτήτως της ποιότητας του αντιπάλου, για να νικήσουμε σε αυτόν τον αγώνα, θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι" ήταν το σχόλιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις καθιερωμένες -πριν από τα εντός έδρας ματς- δηλώσεις του στην Cosmote TV, περιγράφοντας το βαθμό δυσκολίας του αποψινού αγώνα. Αλλά κι αυτό που πρέπει να καταθέσει απόψε ο Παναθηναϊκός στο χορτάρι της Λεωφόρου: Το καλύτερό του εφετινό παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμαθε -λόγω και της Ευρώπης- πως να παίζει σε τέτοιου είδους αγώνες.

Τα σημεία που δούλεψε ο Γιοβάνοβιτς

Ο Σέρβος τεχνικός δεν σκοπεύει να κάνει πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα συγκριτικά με το προ εβδομάδας παιχνίδι με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Η μοναδική τροποποίηση θα αφορά την κορυφή της επίθεσης και τη θέση μπροστά απ’ τον "ελεύθερο" Καρλίτος, όπου οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Φεντερίκο Μακέντα, μονομαχούν για τη φανέλα του βασικού, με τον Αργεντινό να έχει -για την ώρα- ένα μικρό προβάδισμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των παικτών του, αλλά και τις αντιδράσεις τους στις κρίσιμες (τελικές) αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο. Δούλεψε πολύ την τακτική -με προσομοιώσεις των κινήσεων που κάνουν οι τρεις μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ (Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Καντουρί) κοντά στην αντίπαλη περιοχή- προσπάθησε να βελτιώσει κι άλλο την κυκλοφορία της μπάλας και το πώς θα πρέπει να περνάει ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές κι επιχείρησε να προσθέσει 1-2 επιπλέον στοιχεία στο παιχνίδι των "πράσινων". Γνωρίζοντας πως οι λεπτομέρειες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο κι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, για να τις φέρει προς τη δική του πλευρά.

Διατηρεί τους 10 απ’ τους 11 του ΟΦΗ

Ο Γιοβάνοβιτς συμπεριέλαβε χθες (Σάββατο 06/11) στην 22μελή αποστολή για πρώτη φορά στην εφετινή περίοδο (και) τον Μπαρτ Σένκεφελντ, με τον Ολλανδό να "ενεργοποιείται" νωρίτερα απ’ το προγραμματισμένο (ως έξτρα επιλογή απ’ τον πάγκο), μετά το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με τον Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο μετατάρσιο του ποδιού και τέθηκε νοκ-άουτ για περίπου ένα μήνα.

Από εκεί και πέρα, σε... δράση επανέρχεται και ο Ραμόν Λούντκβιστ, ο οποίος έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις πως είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ έμειναν εκτός ο Αϊτόρ (για αγωνιστικούς λόγους) και οι Ενγκμπακοτό και Σιδεράς, που θα αγωνιστούν στις 15:00 με τον Παναθηναϊκό Β’ κόντρα στην ΑΕ Κηφισιάς, στην πρεμιέρα της Super League 2.

Στην ενδεκάδα θα πάρουν θέση ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ, με τους Φραν Βέλεθ (ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό) και Ζβόνιμιρ Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Οι Κώτσιρας, Χουάνκαρ θα ξεκινήσουν στα άκρα της άμυνας, οι Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλος θα πάρουν θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμή, οι Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ θα είναι οι δύο ακραίοι επιθετικοί κι ο Καρλίτος έχει "ελεύθερο" ρόλο πίσω απ’ το παίκτη που θα παίξει στην κορυφή.

Στην 22μελή αποστολή του αγώνα στην οποία συμμετέχουν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Στο γήπεδο πάλι σκάουτ της Μίλαν

Στις εξέδρες του "Απόστολος Νικολαΐδης" αναμένεται να βρεθεί απόψε κι άνθρωπος της Μίλαν, προκειμένου να τσεκάρει τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος έχει μπει εδώ και καιρό στα... μπλοκάκια των σκάουτ της ιταλικής ομάδας.

Προ δεκαημέρου άλλωστε, σκάουτ των "ροσονέρι" είχε βρεθεί στα VIP του γηπέδου του Περιστερίου για να δει σε δράση τον 20χρονο μέσο στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και το τσεκάρισμα θα συνεχιστεί για καιρό, για τον "Αλεξανδρό", ο οποίος έχει υπογράψει από τον περασμένο Ιούνιο συμβόλαιο έως το 2024 με τους "πράσινους", στο οποίο δεν περιλαμβάνεται buy-out.

Έγινε το sold out στη Λεωφόρο

Η πώληση των εισιτηρίων μέσω του ίντερνετ πήγε εξαιρετικά το τελευταίο διήμερο κι όπως αναμενόταν σημειώθηκε sold out των 14.400 εισιτηρίων που επιτρέπεται (βάσει των υγειονομικών κανονισμών και της τελευταίας ΚΥΑ) να "κόψει" ο Παναθηναϊκός, με βάση την επιτρεπτή πληρότητα του 90% της χωρητικότητας.

Επειδή ακριβώς η διαδικασία εισόδου (λόγω των ελέγχων και των μέτρων προστασίας για τον Covid-19) θα είναι χρονοβόρα, το ιδανικό θα ήταν οι φίλοι του "τριφυλλιού" να πάνε στο γήπεδο, όσο το δυνατόν νωρίτερα για την αποφυγή συνωστισμού (οι θύρες θα ανοίξουν από τις 16:30).

Όπως έγινε και στα τέσσερα προηγούμενα εφετινά ματς στο "Απόστολος Νικολαΐδης", θα λειτουργούν 6 σημεία προελέγχου για τον έλεγχο των εισιτηρίων, της ταυτοπροσωπίας και των Ελληνικών ή Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών Covid-19.

Αναλυτικά οι προέλεγχοι έχουν ως εξής:

-Προέλεγχος 1: Οδοί: Αρματολών και Κλεφτών & Παναθηναϊκού (επί της Αρματολών & Κλεφτών).

-Προέλεγχος 2: Οδοί: Φιλήμονος & Τσόχα.

-Προέλεγχος 3: Οδοί: Τσόχα & Π. Κυριακού (επί της Τσόχα).

-Προέλεγχος 4: Οδοί: Π. Κυριακού & Τσόχα (επί της Π. Κυριακού).

-Προέλεγχος 5: Οδοί: Π. Κυριακού & Λ. Αλεξάνδρας.

-Προέλεγχος 6 Οδοί: Παναθηναϊκού & Λ. Αλεξάνδρας.

Ειδικότερα:

-Οι κάτοχοι εισιτηρίων των θυρών 13-14 θα διέρχονται από τους Προελέγχους 1 & 6.

-Οι κάτοχοι εισιτηρίων των θυρών 8-9-10-11-12 θα διέρχονται από τους Προελέγχους 2 & 3.

-Οι κάτοχοι εισιτηρίων των θυρών 6-7 θα διέρχονται από τους Προελέγχους 4 & 5.

-Όσον αφορά τις θύρες 1-2-3-3Β-5 ο έλεγχος των φιλάθλων θα γίνεται αποκλειστικά στις θύρες.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς και το Ολυμπιακός - Ιωνικός για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ