ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Συνέχεια στο σερί, για να μην χάσει την επαφή με την τετράδα

Ο Αργύρης Καμπετσής
Ο Αργύρης Καμπετσής EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός "καίγεται" για το διπλό στο σημερινό ματς με το Βόλο στο "Πανθεσσαλικό" (15:00), για να μην χάσει την επαφή του με τον Άρη και τις ευρωπαϊκές θέσεις. Ενδεκάδα με πολλές -αναγκαστικές- αλλαγές ετοιμάζει ο Μπόλονι.

Το σερί των τεσσάρων νικών και των πέντε αγώνων χωρίς γκολ στα μετόπισθεν "χτίστηκε" με υπομονή και ποδοσφαιρικό κυνισμό από τον Παναθηναϊκό και τον Λάζλο Μπόλονι, σ’ αυτόν τον πρώτο μήνα του 2021.

Και του έδωσε τις απαιτούμενες βαθμολογικές "ανάσες" για να βγάλει το... κεφάλι του από το νερό για λίγο, να μείνει "ζωντανός" στη διεκδίκηση μίας θέσης στην τετράδα, που θα του δώσει το μίνιμουμ του εφετινού στόχου -δηλαδή την ευρώ-επιστροφή μετά από τρία (ουσιαστικά τέσσερα) χρόνια "αυτοτιμωρίας"- και να ξαναβουτήξει στα... βαθιά.

Οι 13 βαθμοί απ’ το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου κόντρα στον Αστέρα, μέχρι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (23/1) στο ματς με τον ΟΦΗ, διόρθωσαν κάπως την "πράσινη" εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα, όμως (ακόμα) δεν φτάνουν.

Ιδίως απ’ τη στιγμή που χθες βράδυ (26/1) ο Άρης νίκησε την ΑΕΛ και η "ψαλίδα" άνοιξε ξανά στους 8 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να περάσει με τρίποντο σήμερα το μεσημέρι (15:00) κι από το "Πανθεσσαλικό" κόντρα στο Βόλο, για να μην χάσει (ξανά) την επαφή του με τους τέσσερις πρώτες θέσεις.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Από προβλήματα, βεβαίως, άλλο... τίποτα για τον 67χρονο τεχνικό, ο οποίος αναγκάστηκε να "ζήσει" χωρίς τον Κουρμπέλη (και θα πρέπει να συνεχίσει μ’ αυτό στο μυαλό του για έναν μήνα ακόμα) και σ’ αυτή, την 19η "στροφή" της Super League 1, θα πρέπει να βρει κι άλλες λύσεις, για να "μπαλώσει" τα κενά (και) των τιμωρημένων Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλου που θα εκτίσουν ποινές μίας αγωνιστικής.

Ξανά ανακάτεμα της... τράπουλας και της ενδεκάδας, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ετοιμάζει αρκετές αλλαγές. Παρατάσσοντας ένα mix σύστημα, κάτι ενδιάμεσο του 4-3-3 και του 4-2-3-1, στο οποίο θα επιστρέψει ο Λούκας Βιγιαφάνιες ως βασικός έπειτα από πέντε βδομάδες, για να αναλάβει το ρόλο του δημιουργού.

Κοντά στον Αργεντινό, στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Μπόλονι δοκίμασε επί δύο μέρες τους Μαουρίσιο και Χατζηθεοδωρίδη (σε θέση αριστερού εσωτερικού μέσου), επιλέγοντας τον "Χάτζη" κυρίως λόγω ταχύτητας και της δυνατότητάς του να "κουβαλήσει" τη μπάλα (τον είχε χρησιμοποιήσει εκεί και για περίπου 15 λεπτά στο "Κλεάνθης Βικελίδης").

Ελλείψει Σένκεφελντ, θα επιστρέψει στα μετόπισθεν ο Βέλεθ δίπλα στον Πούγγουρα, ενώ ο Χουάνκαρ θα πάρει ξανά θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεξιά όλα δείχνουν πως επιστρέφει -επίσης- μετά από πέντε εβδομάδες απουσίας (λόγω διακοπής και κορονοϊού) ο Φακούντο Σάντσες, αντί του Γιοάν Μολό.

Αλλαγή ετοιμάζει ο Μπόλονι και στο δεξί "φτερό" της επίθεσης με τον Αϊτόρ να προβάρει φανέλα βασικού, αντί του Εμμανουηλίδη, ο οποίος θα μείνει στον πάγκο μετά από δύο συμμετοχές στο βασικό σχήμα, ενώ αριστερά θα διατηρήσει τη θέση του ο Καμπετσής.

Εκεί που δεν δείχνει ακόμη απολύτως ξεκάθαρο το τοπίο, είναι στη θέση του φορ περιοχής, όπου διεκδικούν φανέλα βασικού με τις ίδιες πιθανότητες ο Μακέντα και ο Ιωαννίδης.

Στο 21μελές γκρουπ που πήρε μαζί του στο Βόλο ο Μπόλονι συμπεριέλαβε και τους Μαυρομμάτη (ως έξτρα επιλογή στην άμυνα), Αθανασακόπουλο, Χατζηγιοβάνη (ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του που τον κράτησε εκτός απ’ το ματς με τον ΟΦΗ), ενώ έμειναν εκτός οι Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Σαβιέρ.

Αναλυτικά στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τους "κυανέρυθρους" της Μαγνησίας, συμπεριλαμβάνονται οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Εμμανουηλίδης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Μαυρομμάτης, Ιωαννίδης, Πούγγουρας, Αθανασακόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο και Καμπετσής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ