ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στις 600.000 ευρώ η πρόταση σε Μεντόσα

Παναθηναϊκός: Στις 600.000 ευρώ η πρόταση σε Μεντόσα
Ο Στίβεν Μεντόζα σε αγώνα του το 2016 με τη φανέλα της New York City Ⓒ2016, JULIE JACOBSON/ASSOCIATED PRESS

Η οικονομική προσφορά του Ντρεοσί προς τον Στίβεν Μεντόσα για συμβόλαιο με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου, το προφορικό "ναι" του παίκτη και η επόμενη διπλή αποστολή του general manager του "τριφυλλιού". Γιατί "κολλάει" για την ώρα η μετακίνηση του Ζαγαρίτη στην Πάρμα.

Εν μέσω των ανοικτών "μετώπων" της επικείμενης πώλησης του Βασίλη Ζαγαρίτη στην Πάρμα (η οποία έχει… φρενάρει προς το παρόν) και των επαφών για την απόκτηση (και) ενός κεντρικού χαφ, ο Πιέρ Ντρεοσί, διατηρεί ανοικτή γραμμή και στην υπόθεση του Κολομβιανού, Στίβεν Μεντόσα (που αποτελεί και τη βασική επιλογή του για τους εξτρέμ), τόσο με την πλευρά του παίκτη, όσο και με την Αμιάν.

Κάτι που παραδέχθηκε άλλωστε και ο αθλητικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Τζον Γουίλιαμς στις δηλώσεις του στο SPORT24 την Παρασκευή (15/1), επιβεβαιώνοντας τις συζητήσεις των δύο πλευρών, αλλά και τη διάθεση του παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση ο general manager του Παναθηναϊκού, αναζητά μία "φόρμουλα" για να γίνει η μεταγραφή του Κολομβιανού από τώρα κι όχι από το καλοκαίρι, όταν πλέον θα είναι ελεύθερος από το σύλλογο της γαλλικής Ligue2.

Διότι για το καλοκαίρι, φαίνεται πως έχει ήδη αποσπάσει το προφορικό "ναι" του παίκτη, για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι συνάντησε πολύ έντονο ανταγωνισμό από γαλλικές ομάδες (Ναντ), την Αμέρικα Κάλι (Κολομβία) και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός έχει προτείνει ετήσιο συμβόλαιο 600.000 ευρώ στον Μεντόσα για συμβόλαιο δύο ετών, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2021 και οψιόν για άλλον ένα χρόνο. Ή συμβόλαιο 2,5 ετών (κι αντίστοιχα 3,5 ετών με την οψιόν επέκτασης) αν βρεθεί η άκρη για να μετακομίσει ο παίκτης από τώρα στο «τριφύλλι». Κι αυτά τα νούμερα έχουν ήδη δελεάσει τον 28χρονο εξτρέμ, ο οποίος αμείβεται στην Αμιάν με 450.000 ευρώ "καθαρά" (700.000 ευρώ μεικτά, δηλαδή με την εφορία). Το πρώτο… βήμα έγινε, όμως για να καταφέρει να ολοκληρώσει από τώρα τη μεταγραφή του Μεντόσα, ο 61χρονος general manager του Παναθηναϊκού, πρέπει να βρει λύσεις σε άλλα δύο πολύ βασικά "εμπόδια":

α) Να τα βρει στο οικονομικό με την Αμιάν, η οποία παρότι ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, εξακολουθεί να αξιώνει περίπου 500.000 ευρώ για να τον αποδεσμεύσει. Ο Ντρεοσί, επιχειρεί να ρίξει το ποσό στις 200.000 ευρώ κι εκτιμά πως εντέλει θα καταφέρει να φτάσει σε συμφωνία. Ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένει ως την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

β) Να εξασφαλίσει μέσα από τον προϋπολογισμό της ομάδας, τα απαιτούμενα χρήματα για να κλείσει τη μεταγραφή σ’ αυτό το μεταγραφικό "παράθυρο". Το μπάτζετ που έχει ήδη προϋπολογιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν 2020/21, είναι πάρα πολύ περιορισμένο. Ως εκ τούτου, ο Γάλλος πρέπει να διασφαλίσει οικονομικούς πόρους, από τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων και δεν υπολογίζονται απ’ τον Μπόλονι. Όπως ο Αγιούμπ (430.000 ευρώ καθαρά, 550.000 με την εφορία) ή ο Μπεκ (180.000 ευρώ καθαρά, 230.000 με την εφορία).

Μόνο αν "ξεφορτώσει" το ρόστερ και "αδειάσει" το μπάτζετ τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μπορέσει να κάνει από τώρα τη μεταγραφή, διότι το "μήνυμα" που έχει λάβει απ’ τα άνωθεν… κλιμάκια, είναι ξεκάθαρο, πως δεν πρόκειται να γίνουν άλλες οικονομικές υπερβάσεις. Ειδάλλως η μεταγραφή του Μεντόσα, θα πάει οριστικά για το καλοκαίρι…

"ΠΟΚΕΡ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΓΑΡΙΤΗ

Σε ότι αφορά τώρα το θέμα της μεταγραφής του Βασίλη Ζαγαρίτη, το μόνο ξεκάθαρο δεδομένο είναι πως ο παίκτης δεν θα "πετάξει" την Κυριακή (17/1) για την Ιταλία (ακυρώθηκαν τα εισιτήριά του), διότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Πάρμα.

Όχι τόσο ως προς το οικονομικό, αλλά ως προς τον τρόπο καταβολής των χρημάτων της μεταγραφής του και δη των τροφείων εκπαίδευσης.

Επειδή ο Παναθηναϊκός έχει "καεί" με την Πάρμα από το 2012 και τη μετακίνηση του Σωτήρη Νίνη, καθώς δεν εισέπραξε ποτέ τις 475.000€ των τροφείων εκπαίδευσης του Έλληνα άσου – η ιταλική ομάδα κήρυξε ένα χρόνο μετά πτώχευση, σβήστηκε το χρέος και οι "πράσινοι" έχουν προσφύγει στο CAS- τούτη τη φορά ζητά απόλυτη διασφάλιση των χρημάτων. Με δύο πολύ συγκεκριμένους όρους:

1.Τα χρήματα της μεταγραφής του Ζαγαρίτη, ήτοι 200.000 ευρώ, να πληρωθούν αμέσως μετά τις υπογραφές και την ολοκλήρωση της μετακίνησης του παίκτη.

2.Το ποσό των τροφείων που δικαιούται ο Παναθηναϊκός, ήτοι 290.000 ευρώ (άλλες 100.000 ευρώ δικαιούται η προηγούμενη ομάδα του Ζαγαρίτη, ο Κιθαιρών Καπαρελίου), να μπει σε ειδικό λογαριασμό έως τις 15 Φεβρουαρίου κι από εκεί να αντλείται από τον Παναθηναϊκό σε συγκεκριμένες ημερομηνίες το ποσό κάθε δόσης που θα συμφωνηθεί.

Η Πάρμα απάντησε αρνητικά στο δεύτερο αίτημα του "τριφυλλιού" και το θέμα έχει "μπλοκάρει" προς το παρόν. Και θα "ξεκολλήσει" μόνο αν ο ιταλικός σύλλογος καλύψει αυτά που ζητάει ο Παναθηναϊκός. Μέχρι τότε, ο Ζαγαρίτης θα προπονείται ξεχωριστά απ’ την υπόλοιπη ομάδα…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ