ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ψάχνει το 3 στα 3 εντός έδρας στο αντάμωμα με τον Ιωνικό μετά από... 5.389 ημέρες

Παναθηναϊκός: Ψάχνει το 3 στα 3 εντός έδρας στο αντάμωμα με τον Ιωνικό μετά από... 5.389 ημέρες
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει το απόλυτο στη Λεωφόρο στον αποψινό (16/10, 20:30, COSMOTESPORTS 2HD) αγώνα με τον Ιωνικό κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει την ενδεκάδα του ντέρμπι με μία αλλαγή

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα της Super League, στις 14 Ιανουαρίου 2007, ο "Βενιαμίν" της "πράσινης" ενδεκάδας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν 5 ετών και 4 μηνών κι ετοιμαζόταν σιγά-σιγά για το... Δημοτικό. Ο Φώτης Ιωαννίδης το είχε ήδη... ξεκινήσει, οι Φραν Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Καρλίτος Λόπεθ ήταν ακόμη στις Ακαδημίες των ομάδων τους στην Ισπανία, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος είχε μπει στην εφηβεία του παίζοντας στα τμήματα υποδομής της Μπόκα Τζούνιορς κι ο 16χρονος Αλμπέρτο Μπρινιόλι ανήκει στο "φυτώριο" της ερασιτεχνικής Πολισπορτίβα Σαρνίκο.

Πέρασαν πολλά χρόνια απ’ το τελευταίο αντάμωμα του "τριφυλλιού" με τους Νικαιώτες. Συγκεκριμένα, μόλις... 5.389 ημέρες. Τότε όλος ο "πράσινος" οργανισμός ζούσε στον... αστερισμό του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος πραγματοποιούσε τη δεύτερη εμφάνισή του με τον Παναθηναϊκό σ’ εκείνο το εμφατικό 4-0 στη Νεάπολη, που είχε έρθει προς... απάντηση της "πράσινης" ήττας-σοκ του πρώτου γύρου στην Καλογρέζα (0-2, 2η αγωνιστική).

Απόψε (Σάββατο 16/10, 20:30, COSMOTESPORTS 2HD) ο Παναθηναϊκός "ζει" για το 3 στα 3 στα εφετινά παιχνίδια του στη Λεωφόρο, προκειμένου να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, ξεκινώντας σε μία πολύ σημαντική σειρά αγώνων μετά το τελευταίο "παράθυρο" των Εθνικών Ομάδων.

Το "Απόστολος Νικολαΐδης" θα έχει πολύ κόσμο στο αποψινό ματς. Περισσότερο απ’ τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν κόντρα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Βόλο. Είναι κι αυτό μία πρώτη "νίκη" για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που σιγά-σιγά αρχίζει να... ψήνει τους φίλους της.

Το ζητούμενο ωστόσο, για το "τριφύλλι" είναι να παρουσιάσει μία αντίστοιχα πειστική εικόνα απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα πάει στη Λεωφόρο για να παίξει πολύ διαφορετικά σε σχέση με τους δύο πρώτους φιλοξενούμενους. "Μαζεμένες" γραμμές, "σφικτό" παιχνίδι και κόντρα επιθέσεις για να χτυπήσει τους "πράσινους" και να κλέψει ένα αποτέλεσμα.

Όλα αυτά τα γνωρίζει καλά και τα περιμένει κι ο Γιοβάνοβιτς ο οποίος προσπάθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της διακοπής (και ειδικά τις τελευταίες ημέρες) να κρατήσει τους παίκτες του στην... τσίτα, αναγνωρίζοντας πως δεν θα είναι εύκολο το αποψινό ματς. Αλλά θα πρέπει να το κάνει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός εύκολο, μπαίνοντας απ’ το πρώτο λεπτό στα... κόκκινα, για να βρει το γκολ που θα απλοποιήσει τη δουλειά του.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν προτίθεται να κάνει πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με της ενδεκάδα του ντέρμπι της 3ης Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Οι Γιάννης Κώτσιρας και Φώτης Ιωαννίδης ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπώρησε επί ένα δεκαήμερο, προπονήθηκαν επί τρεις σερί μέρες σε φουλ ένταση και μπήκαν στην αποστολή, όμως παραμένει αμφίβολο το κατά πόσο είναι σε θέση να ξεκινήσουν βασικοί. Αντίθετα, πολύ πιο έτοιμος για την ενδεκάδα είναι ο Φραν Βέλεθ, ο οποίος αναμένεται να πάρει τη θέση του Ζβόνιμιρ Σάρλια στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αχιλλέα Πούγγουρα. Οι Φακούντο Σάντσες και Χουάνκαρ θα ξεκινήσουν στα άκρα της άμυνας, ο Μπρινιόλι θα πάρει ξανά τα... γάντια του βασικού, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής το δίδυμο θα αποτελείται για άλλη μία φορά από τους Ρούμπεν κι Αλεξανδρόπουλο.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Γιοβάνοβιτς προσανατολίζεται στην επιστροφή του συστήματος σε 4-2-3-1 (από το 4-4-2 του clasico με τον Ολυμπιακό), με τον Παλάσιος να παίρνει θέση στους εξτρέμ, έχοντας απέναντι τον Χατζηγιοβάνη και τον Βιτάλ να "μετακινείται" σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Καρλίτος.

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Ιωνικό συνθέτουν οι: Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν οι Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χατζηγιαννάκης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ