ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ψάχνει καθαρό σκορ με τον Βόλο και ο Ιβάν ξεκινάει Διούδη, Σάντσες και Χατζηγιοβάνη

Παναθηναϊκός: Ψάχνει καθαρό σκορ με τον Βόλο και ο Ιβάν ξεκινάει Διούδη, Σάντσες και Χατζηγιοβάνη
Ο Σωκράτης Διούδης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης INTIME SPORTS

Η ειδική διαχείριση και προσαρμογή της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού ενόψει του αποψινού (19:00, COSMOTESPORTS 3HD) πρώτου αγώνα με το Βόλο για τους "16" του Κυπέλλου και το μήνυμα της ομιλίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Είχε πολλές δυσκολίες διαχείρισης, προετοιμασίας και προσαρμογής για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το αποψινό (01/12, 19:00, COSMOTESPORTS 3HD και LIVE στο SPORT24), πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Βόλο στο γήπεδο της Λεωφόρου, για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κυρίως διότι ακολουθεί σε τέσσερις μέρες το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (Κυριακή 05/12, 12η αγωνιστική Super League), αλλά και γιατί οι "πράσινοι" εξακολουθούν να έχουν αρκετές απουσίες και θα πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατό μοίρασμα ρόλων και δυνάμεων απ' τον Σέρβο τεχνικό.

Ο Γιοβάνοβιτς πάντως, το πρωί της Τρίτης (30/11), σε μία απ’ τις λιγοστές ομιλίες του προς τους ποδοσφαιριστές του, οριοθέτησε την... προτεραιότητα: "Το Κύπελλο είναι πολύ σημαντικός και βασικός στόχος μας. Και πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στο Βόλο, για να πάρουμε προβάδισμα πρόκρισης απ’ το πρώτο ματς", ήταν τα λόγια του 59χρονου τεχνικού, σαν... καμπανάκι προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλό βαθμό τα κίνητρα και η αγωνιστική συγκέντρωση των παικτών του.

Ο Σέρβος τεχνικός σκοπεύει να κάνει ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής (28/11) με τον Παναιτωλικό. Αφενός για να "φρεσκάρει" την ενδεκάδα του κι αφετέρου για να βρει την απαιτούμενη αγωνιστική ισορροπία. Με τον Παναθηναϊκό να αναζητά μία νίκη (την τρίτη σερί) με ένα "καθαρό" σκορ, για να διευκολύνει τη ζωή του και να μην αφήσει ανοικτούς... λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στο τελευταίο ματς του πολύ "φορτωμένου" τελευταίου μήνα.

Διούδης από Βόλο σε... Βόλο

Οι πρώτες αλλαγές αφορούν την αμυντική γραμμή, με τον Σωκράτη Διούδη να επιστρέφει κάτω απ’ τα "πράσινα" γκολπόστ στη θέση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες και κάτι και συγκεκριμένα απ' τον αγώνα πρωταθλήματος (σύμπτωση!) με το Βόλο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στο δεξιό άκρο της άμυνας ο Φακούντο Σάντσες έχει πολλές πιθανότητες για να αντικαταστήσει τον "σκασμένο" απ’ τα συνεχόμενα ματς Γιάννη Κώτσιρα, ενώ οι Φραν Βέλεθ, Ζβόνιμιρ Σάρλια και Χουάνκαρ θα πάρουν ξανά φανέλες βασικών.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αναμένεται να επιστρέψει ο Ρούμπεν Πέρεθ που πήρε τις απαιτούμενες "ανάσες" στο ματς με τον Παναιτωλικό, έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ενώ ο Λούκας Βιγιαφάνιες αναμένεται να παίξει λίγο πιο μπροστά και πιο κοντά στον Φεντερίκο Μακέντα (τον μοναδικό διαθέσιμο φορ και σ’ αυτό το παιχνίδι).

Στα "φτερά" της επίθεσης επιστρέφει ο Χατζηγιοβάνης, αντί του Ματέους Βιτάλ, με τον Αϊτόρ να παραμένει βασικός στο δεξιό άκρο και τον Σεμπαστιάν Παλάσιος να έρχεται από τον πάγκο ως μία έξτρα επιλογή για τη θέση του "φουνταριστού", ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το ματς.

Εκτός έμειναν οι Καρλίτος Λόπεθ, Ραμόν Λούντκβιστ, που προετοιμάζονται πλέον για να "μπουν" στην αποστολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Μπαρτ Σένκεφελντ που κρίθηκε ανέτοιμος για το συγκεκριμένο παιχνίδι από το τεχνικό τιμ και οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Γιασίν Αγιούμπ.

Στην "πράσινη" αποστολή για το αποψινό (01/12) παιχνίδι με το Βόλο συγκροτούν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Πριν από τον αγώνα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα βραβεύσει τον νικητή του φετινού κλασικού μαραθωνίου κι αθλητή του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Κώστα Γκελαούζο.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ