ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά βασικός ο Εμμανουηλίδης

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Λάρισα
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Λάρισα EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός παίζει απόψε (19:30) τα... ρέστα του στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για να προσεγγίσει την πρώτη τετράδα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ο Μπόλονι δίνει φανέλα βασικού στους Εμμανουηλίδη και Μαουρίσιο.

Μετά το… ζέσταμα με συγκομιδή 7 βαθμών στα τρία παιχνίδια της πρώτης "διαβολοβδομάδας" του 2021, ο Παναθηναϊκός μπαίνει απόψε (17/1, 19:30) σε πιο δύσκολες "πίστες", προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος για την πρώτη τετράδα των ευρωπαϊκών "εισιτηρίων".

Το ματς με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, είναι ο πρώτος (και ίσως ο πιο σημαντικός) από τους "τελικούς" που ακολουθούν. Και είναι ξεκάθαρο πως η συνθήκη που έχει δημιουργηθεί, δεν επιτρέπει στους "πράσινους" να γυρίσουν στην Αθήνα χωρίς βαθμό ή βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη.

Η απόσταση των δύο ομάδων "μαζεύτηκε" στους 8 βαθμούς, μετά τις τελευταίες απώλειες των "κιτρινόμαυρων" και την αγωνιστική βελτίωση των "πράσινων".

Σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού θα εκτιναχθεί ξανά στους 11 και στις 9 αγωνιστικές που απομένουν ως τη λήξη της κανονική περιόδου, συν τις 10 των playoffs, θα πρέπει να γίνουν τρομερές υπερβάσεις, για να καλυφθεί. Αντιληπτή λοιπόν -και με το παραπάνω- η σημασία και η αξία του αποψινού αγώνα για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να διεκδικήσει μέχρι τέλους το μίνιμουμ των εφετινών στόχων του: Την επιστροφή του στα Κύπελλα Ευρώπης, έπειτα από μία τετραετία "αυτό-απομόνωσης".

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Λάζλο Μπόλονι θα έχει μαζί του περισσότερες λύσεις κι επιλογές σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής (10/1) κόντρα στην ΑΕΛ. Επιστρέφει από τιμωρία ο Μακέντα, γυρίζουν απ’ την περιπέτειά τους με τον κορονοϊό οι Μαουρίσιο και Σάντσες. Βασικός, εντούτοις, αναμένεται να είναι μόνο ο Βραζιλιάνος, προκειμένου να "γεμίσει" ο άξονας της μεσαίας γραμμής σε ένα ενισχυμένο 4-3-3 (από το 4-2-3-1 των τελευταίων αγώνων), με τον 67χρονο τεχνικό να ρίχνει στη... μάχη και τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Ο 20χρονος επιθετικός αναμένεται να ξεκινήσει στο δεξιό άκρο της επίθεσης, παίρνοντας για πρώτη φορά φανέλα βασικού στην εφετινή σεζόν (4 φορές αλλαγή, 49’ συνολικά και 1 γκολ) και μόλις 4η στις 23 παρουσίες του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Η δική του στιγμή και η ευκαιρία του, την οποία κέρδισε με τη δουλειά του στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών και με το τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΛ, επιβεβαιώνοντας πως "έχει" το γκολ.

Στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Μπόλονι σκοπεύει να διατηρήσει τον Ιωαννίδη, ο οποίος δικαίωσε την επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού στα τρία προηγούμενα ματς, ενώ στην κορυφή ο Καρλίτος έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει σε σχέση με τον Μακέντα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Βέλεθ θα παραμείνει "6άρι", επιστρέφοντας σε ένα γήπεδο που τίμησε με την παρουσία του την προηγούμενη διετία και θα έχει μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ τους Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο.

Η δε άμυνα, θα μείνει ίδια με αυτή του αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ. Ο Μολό και ο Χουάνκαρ θα ξεκινήσουν στα άκρα και οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά από τον Διούδη.

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Μπουζούκης, Αϊτόρ, Καμπετσής και Αγιούμπ. Ο τελευταίος αν και "κομμένος" εδώ κι αρκετές εβδομάδες, κλήθηκε από τον Μπόλονι στο συγκεκριμένο ματς ως λύση... ανάγκης, για να υπάρχει ακόμη μία επιλογή στα χαφ. Η "μοίρα" του ωστόσο, έχει προδιαγραφεί και με την επιστροφή των Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλη και την επικείμενη απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού χαφ, θα τεθεί ξανά εκτός, μέχρι να βρεθεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Αντίστοιχα εκτός ομάδας, έχει τεθεί και ο Βασίλης Ζαγαρίτης, ο οποίος θα κάνει προπονήσεις με το "γκρουπ εξέλιξης" μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεταγραφής του στην Πάρμα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ